איך יודעים בדייט שזה זה??

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך יודעים בדייט שזה זה??
    אלי
    23/02/2012

טוב, יש את כל המשפטים האוטמטיים , כשזה יהיה זה אז תדע , אבל יצא לי גם להרגיש שזה לא הכול שחור או לבן ...

אני בחור כבן 30 שכמו רבים אחרים בעינייני הדייטים, והרבה פעמים אני יוצא בתחושה שהיה נחמד ואני שואל את עצמי אם כדאי לקבוע לשבת פעם שנייה...

מבחינה סטטיסטית בטח רוב הפעמים של פגישה ראשונה לא מלווה בפרפרים וריגוש גדול, מרגישים שנחמד וזו בדיוק הבעיה .. מה שאני אומר זו רק חוות דעתי האישית , אבל הרבה מהבחורות בעולם הדייטים עוברים בדייט לדייט כל פעם עם מישהו אחר בכדי למצוא את הקליק הראשוני החזק הזה... לי נראה שבפועל זה ממש לא ככה וזה לא נכון ( אני לא דתי אבל חושב שההתנהלות של החרדים לקבוע כמה פעמים פגישה היא יותר נכונה , מאשר לעבור כל פעם לדייט הבא ואז לבא אחריו..... ) ... אבל אולי מה שאני סובר זה בכלל אינו נכון, לי יצא לראות את זה ככה ואשמח לשמוע דעות נוספות...

אגב, אם אני מרגיש שאני לא סגור , האם זה מקובל להתקשר לקבוע שוב? מפחיד אותי הקטע שזה יתפרש בצד השני - " מה לא הרגשת שלא הייתה כימייה , קצת מוזר שהוא מתקשר שוב... "

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך יודעים בדייט שזה זה??

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 1. סמוך על עצמך 2. סמוך על עצמך

עדי בדיחי
    23/02/2012

שלום לך אסף,

אתה בעצם מעלה שאלה גדולה לגבי "כמה הזדמנויות עליי לתת לפגישה שהיתה בסה"כ פרווה"- נחמדה ולא יותר מזה. כפי שציינת אולי לא במפורש- הרבה פעמים פגישה ראשונה לא מותירה בנו רושם אמיתי. הרושם הוא לגמרי בסיסי ביותר, המספר לנו איך האדם מולנו נראה, ומהי יכולת העמידה שלו בלחץ של פגישה ראשונה.ככה אני רואה את זה. הפגישות אחרי כן מבשרות כבר משהו אחר ומבוסס יותר- קודם כל אתה כבר לא בבליינדייט, אתה יודע בדיוק מה אתה הולך לראות, כל השאלות של "איך היא תראה" יורדות מהפרק. כעת ניתן להיכנס יותר לעניינים ולנסות באמת להכיר את האדם מולך. ולכן הדעה שלי היא שבכל הפעמים שהן אתה חש "נחמד" , תן לזה עוד הזדמנות. ההזדמנות יכולה לבוא בצורה של עוד מפגש בן שעה, לא מעבר לזה (אלא אם כן כיף לך). שעה נוספת של שיחה אמורה לכוון אותך יותר ואמורה להיות מספקת ולא לתת לך תחושה שהנה, ביזבזת עוד ערב.

הגירסאות החרדיות של דייטים אכן מאפשרות בסופו של דבר, כדרך נורמה לחלוטין, את ההיכרות היותר ממושכת עם האדם- גם אם הוא לא לגמרי בשבלונה שלך. הרי פעמים למרבית ההפתעה ולמרות מה שחושבים- יש התאהבויות יפות וקשרים זוגיים טובים- דווקא בזכות ההשתהות, הרגע לחשוב, הפגישות שלא מסתכמות בשיחה קצרה.

לגבי האם זה מקובל להתקשר ולקבוע גם אם אתה לא סגור: בהחלט כן. שהרי איך תהיה סגור? האם בפגישה חמישית אתה אמור להיות "סגור"? יש זוגות שיוצאים שנים על תקן חברים ובתוך תוכם הם אינם סגורים על בן זוגם בבחינת "סגור" (היא האחת שלי). אם זה טוב או לא- זה דיון אחר.
    כשאתה לא סגור אבל רוצה לבדוק בכל זאת- אולי כדאי להגיד לפרטנרית שלך- חשבתי שיהיה נחמד להיפגש שוב, מה את אומרת? או- אני אשמח להכיר אותך קצת יותר. הרושם שיתקבל הוא לא "וואו היה מגניב את האחת שלי בואי נתחתן" (הגזמתי), אלא - אני רוצה לבדוק שוב, האם את עדיין מעוניינת?

אין לך שליטה על איך זה יתפרש אצל הבחורה. אם אתה שומע בקול שלה חוסר עינין או חוסר חשק (ואת זה אפשר כבר לשמוע ב"הלו" ולא צריך לחכות עד להצעה למפגש נוסף) רד מזה. אבל אם התקשרת, והיא נשמעה שמחה לשמוע את קולך, אם היא נענתה לאס.אמ.אסים שלך לאחר הפגישה- סביר להניח שגם היא חושבת שאפשר לבדוק שוב. וכמו המשפט הסיני העתיק הנודע- עד שלא תנסה לא תדע.

לסיכום: עדיף להציע שוב, להרגיש מבוכה (אם תקרה) ולא לפספס אהבה... מאשר לא להציע (כי היא בטח חושבת שלא היתה כימיה) ולהפסיד קשר שהיה יכול להתפתח לאהבת חייך.

ואני מסייגת: אם ב-א-מ-ת לא היתה כימיה אתה לבטח תבחין בזה מאוד מהר... (עיין ערך שתיקות, בהיה באויר, הצצה תכופה בשעון, דיבור בפלאפון (ואתה מתייבש), וחוסר עינין בך ובמי שאתה). אם תצטרך הכוונה נוספת- בשמחה.

בהצלחה רבה, סמוך על חושיך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו