בבקשה זקוקה לעצה!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בבקשה זקוקה לעצה!
    מיה
    28/02/2012

היי, אני בת 19 ומנהלת קשר זוגי רציני כבר ארבעה חודשים עם בן 21.
    בהתחלה הכול היה טוב ויפה, הוא היה מאוהב מחזר והתייחס אליי כמו מלכה, הוא עדיין אוהב ועדיין מתייחס אליי בכבוד ובצורה יפה זה אמנם עוד התחלה של קשר אבל הבעיה האמיתית היא בעניין הבא.
    אני חולה באנורקסיה מזה חמש שנים, התגייסתי לצבא והמצב מבחינת המחלה הדרדר בצורה דרסטית עד לרמות של דופק מאוד נמוך לחץ דם נמוך חולשה חוסר ריכוז והתגברות החרדה מהאוכל. במקביל להידרדרות המחלה ועם הגיוס התחלנו לצאת...אך רק לאחר כחודש וחצי אולי יותר סיפרתי לו על הבעיה שלי לאחר שהחל להבחין כי אני אף פעם לא אוכלת והוא העיר לי.
    הוא ניסה לעזור לי ולדבר איתי על זה אבל למעשה הוא לא באמת הבין את המחלה ואת המצב שכבר הגעתי אליו מבחינה נפשית-פיזית. אני חושבת שבאיזשהו מקום שקשור לאנורקסיה גרם לי להיות מאוד סגורה איתו, קשה לי להאמין שהוא אוהב אותי, קשה לי לפתח איתו אינטימיות, קשה לי להיות פתוחה איתו וקשה לי לשתף אותו בדברים בעיקר בנושא המחלה כי אין מצידו יותר מידי הבנה, הוא חושב שהוא מבין אבל הוא לא באמת.
    זה קשר ראשון רציני שלי, אני לא יודעת איך להתנהל ואני מודה בזה, נוסף לכל המחלה שלי העיבה על הקשר לא פחות, הגעתי למצב של אשפוז במחלקה להפרעות אכילה שעד עכשיו לא מאפשר פגישות יומיומית בנינו ומפריע עוד יותר לקשר. אבל הוא מיצדו טוען בעיקר שמפריע לו העובדה שאני לא פתוחה ומשתפת אותו בהחלטות ומתייעצת איתו, הוא טוען שככה אי אפשר לנהל זוגיות והוא לא מפסיק להיפגע ממני.
    נורא עצוב לי שזה ככה ואני במקביל לטיפול שלי במחלה נאלצת להתמודד עם הכאב ואשמה שאני פוגעת בו כי אני לא יודעת להתנהל בקשר זוגי. בתקופה הזו של חיי, שהמחלה הדרדרה במקביל לגיוס לצבא אני נורא מבולבלת והוא בעצמו אמר לי שהוא רואה שאני לא יודעת מה אני רוצה ואני באמת מרגישה שאני כל כך מבולבלת עד שאני לא יודעת ממש מה קורה לי ומה אני צריכה לעשות. אני אומרת לו הרבה שלא ירגיש כבול אליי, שהוא חופשי ללכת אם קשה לו שאני ממילא מרגישה אשמה וזה קשה לי.
    הוא אומר שהוא הרבה חושב על זה אבל הוא אוהב אותי ובוחר להישאר ורוצה שזה ישתנה ויהיה אחרת ואני יגרום לו להרגיש שיהיה יותר בסדר ולא מבואס כי כל יציאה שלנו אני רואה שהוא מבואס מאוד.
    כרגע אני עוד בטיפול ככה שידיי עדיין קצת כבולות אבל אני תוהה מה אני יכולה לעשות, איך אני יכולה לשפר את המערכת יחסים, איך אני יכולה "לרפא" את הפגיעה שלו ממני שכמובן נעשתה בחוסר ידיעה על זוגיות והתנהלות בה.
    בבקשה מכם אני זקוקה לעצות כיצד עליי להתנהל, מה עליי לעשות על מנת לשפר את המצב. כרגע פשוט הכול נראה לי אבוד כי אני בעצמי אבודה ולא יודעת מה לעשות כדי לגרום לו להרגיש אחרת מעכשיו, אשמח מאוד להכוונה!!
    תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה זקוקה לעצה!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה זקוקה לעצה! - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    29/02/2012

מיה יקרה,

מקור כל צרותייך ובעיותייך היא מחלתך, האנורקסיה, כפי שאת בוודאי יודעת. לכן, ראשית, עשי כל שביכולתך על-מנת לרפא את הנגע וכהתחלה, שתוכלי לחוש שאת זו ה"שולטת" במחלה ולא כפי שמצטייר מפנייתך, שהאנורקסיה "שולטת" בך ומונעת ממך להיפתח כלפי בן-זוגך הן במישור הפיזי והן במישור הנפשי.
    מדברייך עולה כי לבחור יש רגשות עזים כלפייך וכי באמת אכפת לו ממך. אם את חשה שהוא טוב ונכון עבורך אל תידחי אותו. נסי לשתף אותו בתחושותייך, כפי שהוא ביקש. מעבר לכך שפתיחות, כנות ושיתוף מהווים חלק מיסודותיה העמוקים של הזוגיות, התנהלות שכזו מצידך תקרב ביניכם. לקרבה נפשית יש המון עצמה. אינטימיות נפשית תחזק אותך, את תחושי שאינך לבד והוא יחוש שהוא חלק, שהוא שותף, מה שיגרום לו לחוש טוב ונעים בקשר שלכם. לאחר שהאינטימיות הנפשית תעלה על הנתיב הנכון אני מאמינה כי תחושו מספיק בנוח זו הם זו על-מנת לפתח אינטימיות פיזית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו