מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חסר התייחסות לדברים שאני אומרתאורלי09/02/2008
שלום רב,
לעתים אני מנסה לדבר עם בעלי על תסכולים שלי, על כעס, עצב...
יש לציין כי בעלי מאוד ביקורתי ולא פעם מעליב אותי אפילו ברבים תחת איצטלה של: סתם צחקתי, או: מה, זה לא נכון ? במין קלילות כזו. כשאני מתרעמת תמיד יש לו מה לומר, למשל - למה זה נכון מה שהוא אמר עלי.
לפעמים אני באה ואומרת לו: אני מתוסכלת... או: אני עצובה או נעלבתי. התגובה שלו היא כמעט מיידית ונאמרת בתוקפנות: גם אני. בצורה כזו אני מרגישה שאני נהדפת ודברי נחסמים. ניסתי לדבר איתו ולהסביר לו שזכותו לקבל התייחסות ממני על כל דבר, אך כשהוא כורך את דבריו באופן אוטומטי עם דברי, הרי שאני נהדפת, שנינו כועסים והתקשורת נפגמת. תגובותיו הן בין הסכמה, לבין: את מדברת איתי כמו מורה, ואם את אומרת לי שאת ככה, סימן שאני לא בסדר. כך או כך, זה ממשיך. כיצד עלי להסביר לו כי התגובה הזו שגויה ופוגמת בקשר ובתקשורת ביננו ? כיצד בכלל מתמודדים מול אדם שפוחד ואולי לא מסוגל להכיל שום דברים רגשיים מצד בת זוגו ?
אודה לתשובה,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאשר התסכול הוא הדדי
דורית כהן11/02/2008אורלי היקרה, ראשית, סליחה על האיחור במענה למכתבך. שנית, את כותבת מאוד יפה וברור.
עושה רושם לבעלך קשה לקבל ממך הנחיות, כאילו אם יקבל את דעותייך ויעשה כדברייך זה ינמיך אותו. זו גם הסיבה שעליך להימנע מלתת לו הנחיות או הוראות לגבי סגנון הדיבור שלו. כי הוא לא יקשיב לך וזה רק יקפיץ אותו. את יכולה לקחת אחריות רק על עצמך ולהמשיך לשתף אותו ברגשותיך, אלא שיש להניח שהוא לא ימלא את מבוקשך ויהיה לו קושי להיות איתך מבחינה רגשית. הציניות שלו שומרת עליו לא להתעמת מול הרגשות שכנראה הצדק איתך - קשה לו איתם, כמו לדי הרבה גברים.
אם את רוצה שהתקשורת שלכם תשתנה, שנכים צריכים להיכנס לתהליך למידה, לא רק את ולא רק הוא. או דרך סדנא כמו [a href='http://www.landmarkeducation.co.il/' id='link']הפורום של לנדמרק [/a]או דרך ייעוץ זוגי שיעזור לשניכם לעבוד על התקשורת שלכם ולברר מן הסתם נושאים נוספים שמטרידים אתכם, כי כאשר אני שומעת גבר שאומר "גם אני מתוסכל" - ישר אני חושבת (כיועצת) על התחום המיני (סילחי לי אם אני טועה במקרה שלכם). כי פעמים רבות כאשר גבר מתוסכל בתחום הזה הוא מסרב לעשות מאמצים בתחום הרגשי והתקשורתי, הוא כאילו מרגיש שלא מגיע לבת זוגו שהוא יתאמץ בשבילה במה שחשוב עבורה, אם היא לא משקיעה בסקס, מה שחשוב עבורו. ועכשו רק נגעתי בקצה הקרחון, וזה לא שאני אומרת שאת צריכה לבוא לקראתו בנושא הסקס, אלא שאם אני צודקת ויש בעיות בתחום התשוקה המינית ופער ביוזמה - אלו גם נושאים שיש לטפל בהם ולהיכנס אליהם בדיוק כמו נושא התקשורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)