עזרה בזוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה בזוגיות
    אריק
    03/03/2012

שלום רב
    אני בחור כבן 30 מחברה שמרנית בארץ , אני נמצא בקשר עם מישהי מהחברה שלנו היחסים בינינו הייתי אומר מושלמים כמעט בכל מה שקשור לאימון אחד בשני , התחשבות , הערכה . כבוד והבנה אך אני מרגיש שחסרה מאוד התשוקה בקשר וקשה למצוא משיכה מצידי אליה למרות שאני מרגיש שהיא דווקא כן , מדובר בבחורה בעלת פנים מיוחדות ויפות אך מבחינה אינטימית מרגיש שאין קליק ואת זה לא מצליח להבין למה , האם עלי לשקול המשך הקשר ? האם האהבה הזאת תבוא בהמשך ? אני מאוד מבולבל...(בחברה שלי לא מקובלים יחסי מין מחוץ לנישואים ואף דיבור על זה בפומבי הוא דבר לא מקובל)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בזוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי השערות שונות

דורית כהן
    04/03/2012

אריק היקר,
    דווקא מכיוון ששניכם מגיעים מחברה שמרנית, כפי שהדגשת, עולה אצלי השאלה הבאה: האם לפני חברתך הנוכחית היה לך נסיון מיני? האם הרגשת פעם תשוקה למישהי מתוך החברה השמרנית שלך? כי אחד ההסברים לתופעה הוא שהתרגלת אולי במהלך השנים לבנות זוג שונות, מן הסתם כולן לא מן החברה שלך, ואולי משהו בך שם את חברתך הנוכחית במקום גבוה, מכובד מאוד, ואותו מנגנון עושה הפרדה אצלך בין סקס לבין נישואין.
    זה לא משהו יוצא דופן בחברות שמרניות:
    לפעמים גבר שמרן עושה הפרדה בין נשים שראויות להינשא לו - הן צריכות להיות "נטולות מיניות", טהורות, מכובדות...נשים שאיתן מקיימים יחסי מין הינן "נחותות" יותר, ועל פי ההשערה הזאת הגבר רואה אותן יותר בתור אובייקט שמספק את צרכיו המיניים ולא ממש כאישה שלמה וראוייה.
    אם השערה זו נכונה, אז בהחלט יכול לקרות שתשוקה מינית תתפתח במשך הזמן, ככל שתרגיש יותר קירבה ויותר אהבה רומנטית כלפיה.

מצד שני, גם קיימת אפשרות פשוטה יותר, שפשוט אין כימייה מתאימה ביניכם. זה יכול לקרות בלי קשר לרקע שלכם. לא כל גבר נמשך לכל אישה, ולהיפך.

אם בעברך היו לך חברות קודמות שהיו ראויות מבחינתך לנישואים איתך - אליהן כן נמשכת מינית באופן מובהק, אז ההשערה השניה שלי כנראה נכונה, לצערי, והמסקנה צריכה להיות שפשוט אין כימייה ביניכם, ויש לשקול היטב האם נכון להיכנס לנישואים במצב כזה, כי זה תנאי מאוד בסיסי וחשוב להצלחת הזוגיות. המחירים ששני בני זוג משלמים לאורך השנים כאשר אין משיכה הוא גדול ביותר, ואם מביאים גם ילדים לעולם - גם הילדים עלולים לשלם את המחיר הזה באם יהיו התרחקות ומרירות, וחשדנות, שלא לדבר על בגידות.
    אשמח לשמוע את תגובתך על שתי ההשערות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה להשערות

אריק
    04/03/2012

תודה על ההתיחסות

לגבי ההשערה הראשונה -לא נכון שאני מבדיל בין נישואים לכל מה שמתלווה איליהם מבחינה אינטימית כי לדעתי הנישואים היא חבילה אחת שכוללת בתוכה היחסים השונים למניהם , את צודקת בהחלט שיש הפרדה בין זוגיות ליחסים בתוך הזוגיות; אבל כל זוג חופשי להחליט איך חייו יתנהלו ואני בטוח שברגע שמתחתנים אין ההפרדה הזאת שהצגת בהשערה הראשונה , גם אני חושב שההשערה השניה יותר הגיונית ואני בטוח כמעט שהסיבה לחוסר המשיכה (כימיה בינינו דווקא יש ומסתדרים מעולה ואין אפילו מקום לריב , זה כ"כ מושלם שקשה לתאר את זה במילים ואני רואה אותה באמת כבחורה אידיאלית לחיים משותפים בגדול) היא נתוניה הפיזים אולי היא לא שופעת (את יודעת זה מה שמושך גבר ) אך היא נראת טוב אבל לא יודע אין את המשיכה הזאת פשוט . אשמח אם תעייני במה שרשום ותמליצי לי איך לפעול ... תודה שוב על העזרה הרבה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטה שקולה

דורית כהן
    04/03/2012

אריק היקר, נדמה לי שהתשובה ברורה. אם אין משיכה - אחד הבסיסים החשובים ביותר לזוגיות נשמט.
    נכון שיש זוגות שמתחילים עם המון משיכה מינית, ואצל רובם יש דעיכה בתשוקה עם חלוף השנים. כמעט אצל כל הזוגות יש ירידה במשיכה המינית לאורך ציר הזמן.
    אבל להתחיל את חייכם המשותפים ללא משיכה - זה יפגע קשות בבניית הזוגיות ושניכם עלולים להפסיד חווייה מאוד חשובה שאמורה ליצור לכידות ואינטימיות, ולעזור לכם להתגבר על קשיים שיהיו בדרך.
    כמו כן מה שמפחיד אותי זו הכמיהה למיניות בריאה ומספקת - שבגלל היותכם צעירים - עלולה לנהל אתכם ולהכתיב את מעשיכם, אם תהיו נשואים זה לזו ללא חוויות מיניות מספקות,ותירצו לחפש זאת בחוץ על מנת להרגיש חיות וחיוניות, להרגיש אוהבים ונאהבים גם גופנית.

בכל אופן, אני חושבת שראוי לקיים על כך התייעצות מקצועית, קצרה וממוקדת, משום שהדיון כאן הוא מוגבל, ולא ניתן לראות את כל התמונה. הנקודות שציינת - עד כמה אתם מסתדרים טיוב ועד כמה יש אצלך הערכה כלפיה - הינן חשובות לזוגיות לפחות באותה מידה. לכן חשוב שתהיה בטוח לגבי ההשערה השנייה לפני שאתה מחליט לא להמשיך עם היחסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו