מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- למוניקה - בהמשך לשיחה הקודמתמיטל09/03/2012
"צריכה הכוונה" הייתה ההודעה הקודמת..
שלום ותודה מראש על התשובה..
חשתי בצורך לכתוב, לשתף ולקבל הכוונה נוספת..
מאז הפעם האחרונה שדיברנו אני והוא, עבר שבוע.. אני מניחה שאולי הרחקתי אותו קצת, בכך שכל הזמן אמרתי שאני מצטערת ושאני מרגישה שעשיתי משהו רע.. - מרגישה שכל המנטרה הזו שיגעה אותו..
אבל הוא היה חמוד כהרגלו בשיחה, אמר שאני צריכה להוריד הילוך.. לא רק בקשר אליו, אלא באופן כללי. זה אכן נכון, הייתי קצת הורמונלית ועצבנית יותר מהרגיל בימים האחרונים.. ובאופן כללי אני אדם שנוטה לחשוב שהוא פוגע או עלול לפגוע באחרים - הוא מודע לכך ואמר לי את זה גם: ״את כל הזמן מפחדת לפגוע, אפילו בפוליטיקה - את בעד שני הצדדים ולא קיצונית.. רוצה שכולם יחיו ושיהיה שלום..״ (לא ימנית או שמאלית..) הוא אמר את זה במין נימה טובה שכזו.. חזר ואמר שאני מיוחדת ואחד האנשים היותר חכמים וטובים שהוא פגש..
השיחה הסתיימה בכך שאמר ״אנחנו עוד נדבר״..
והנה עבר חלף לו שבוע..בדיוק (מאז שישי) במהלך השבוע הייתי בחופשה.. עד היום, חזרתי לפני כמה שעות.
לא שמעתי ממנו אפילו הודעה קלילה.. ואני תוהה אם לנסות ליצור קשר, הרי לא רבנו, אפילו לא עשינו הפסקה או משהו.. השיחה היחידה שהייתה על המצב הייתה שהוא אמר שהוא די בטוח בעצמו - שהוא לא מוכן לקשר, ושהוא חושב שאני צריכה להוריד הילוך כפי שאמרתי..
אולי עצם זה שאני לא יוצאת קשר - הוא אפילו חושב שאני עצבנית או משהו - כי אני נוטה לדבר איתו יותר מאשר הוא איתי.. אבל זה פחות סביר. אני מאמינה שאם הוא היה רוצה לדבר איתי, הוא היה עושה זאת.
אני מנסה לקוות שלא יתכן שהוא שכח אותי כל כך מהר.. איך אפשר לשכוח מישהי שמרגישים אליה משהו, כשיש קרבה ופיזית ונפשית שכזו, כל כך מהר ואחרי ספק ריב ספק הורדת חשק שאולי עשיתי לו? אני כבר נוטה לחשוב שזה המצב, אחרת למה אני לא שומעת ממנו? ולמה יש לי הרגשה שזה ימשך ככה..?
אני מנסה להתאפק ולחכות שהוא ידבר קודם, או שנתראה בלימודים במקרה.. ואם אכן זה יקרה - הפגישה המקרית או השיחה - איך לנהוג? להיות מרוחקת או רגילה? החשש שלי שאם אהיה רגילה, הוא לא ירגיש שמשהו השתנה ושאני עדיין ילדה קטנה ומאוהבת (זה אני אומרת חח, לא הוא..)
בקיצור, אני מבולבלת והאמת שזה קצת מדכא אותי.. אני גם מתעצבנת מכל שטות קטנה.. ועצבנית ועצובה באופן כללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
מוניקה הרשקוביץ11/03/2012מיטל יקרה,
ראשית, אני שמחה שבחרת לחזור ולשתף אותנו בפורום במה שעובר עלייך, בתחושותייך ובמחשבותייך.
ולעניינינו...מקריאת הדברים אני מקבלת תחושה שאת לחוצה, או כפי שאת הגדרת זאת "הורמונאלית"...
התחושה שלך משפיעה על התנהלותך ולהיפך. קצת כמו משל ביצה והתרנגולת....בגלל שאת לחוצה התגובות שלך אולי, מעט פזיזות וכתוצאה מהתגובות שלך והמענה של הבחור לתגובות הללו, את לחוצה.
אני בהחלט מסכימה עימו, נסי לנשום עמוק לפני שאת אומרת לו משהו, מגיבה על דבריו או עושה מעשה. נסי להירגע ולזרום. אני מאמינה שהדברים "יתגלגלו" הרבה יותר טוב ממה שאת חושבת.
באחת מפניותייך ציינת כי אתם קרובים, פיסית ונפשית. קירבה שכזו, באופן טבעי, אמורה להביא לכך שכל אחד מבני-הזוג מתנהל בתוך הקשר (ולא משנה מהותו וטיבו) בטבעיות ומתוך נוחות ונינוחות זה מול זו. היי מי שאת. לך יהיה נעים וקל יותר וזה יוריד את מפלס הלחץ והבחור הזה יחוש נעים יותר בסביבתך. כאשר את תהיי רגועה יותר גם הוא יהיה נינוח.
העובדה שלא שוחחתם בשבוע האחרון אינה מעידה על דבר. הייתה לכם חופשה והוא בוודאי גם היה עסוק, כפי שאת היית. ה"ראש" שלו היה ב"מקום" אחר וזה בסדר. לא רבתם, כפי שציינת, ולא קרה שום דבר המעיד על התרחקות. לכן, כאשר תפגשי בו שוב התנהגי רגיל. אני משוכנעת שאף הוא ינהג כך.
בהצלחה במפגש הקרוב ביניכם.
אשמח באם תבחרי לעדכן אותנו בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)