הזמן זו התרופה הטובה ביותר?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הזמן זו התרופה הטובה ביותר?
    איתן
    09/03/2012

לפני כחודש וחצי נפרדתי מחברה שלי אחרי קשר של 4 שנים. אנחנו בני 23. עברנו יחד הרבה מאד, צבא טיול בחול, מעבר עיר ללימודים וכו..
    עם המעבר ללימודים היא נשארה במקום אחד ואילו אני בחרתי ללמוד רחוק יותר, כך שבמהלך השבוע לא יכולנו כמעט להיפגש ובסופי שבוע היא גם הייתה עובדת וגם היו לה ולי לימודים כך שהצלחנו להיות יחד בקושי יום בשבוע.
    אני לא יכולתי לקבל את סדר העדיפויות שלה. היא לא הייתה חייבת לעבוד בתקופה הזו אבל העקרונות שלה מנעו ממנה לוותר על העבודה. הרגשתי שיש פער גדול מדי בין כמה שאני אוהב לבין כמה שהיא מוכנה לאהוב ולתת מעצמה, פער שלא ניתן היה לגישור, למרות שהיא לכאורה מאד רצתה לאהוב ולתת, היא לא הצליחה מספיק בעיניי.
    אנחנו אוהבים אחד את השני בלי גבולות, שגם אחרי חודש וחצי שאנחנו לא ביחד אני חושב עליה כל שנייה ביום. עם זאת אני מודע לכאב שהיא גרמה לי, ולא מתחרט שנפרדתי ממנה, כי שנינו יודעים שזה היה צריך לקרות.
    אני נאלצתי להבין בקושי רב שלא ניתן לשנות אנשים. עדיין כל יום אני "מתפלל" שהיא תבין. שהיא תשתנה, שהיא תבין שאני הוא האחד.
    מבלי להשתחצן, אני נראה טוב, ולכאורה לא חסר בחורות שאוכל לבלות אתן, אבל אני מרגיש שמשהו חוסם אותי. אני עסוק בחיפוש דוחה אחר בחורות, מחפש משהו שכנראה לא קיים, איזה אידיאל. במקביל אני עסוק בה, מסתכל על תמונות של חברות שלה, נתקל בה "בטעות". אני מכאיב לעצמי בכוח, יורה לעצמי כל יום כדור ברגל, ואני מרגיש שאני מפתח סוג של אובססיה, הדבר שאני הכי חושש ממנו.
    אם אמרתי לעצמי שאהבה לא מספיקה בשביל להחזיק קשר, חזקה ככל שתהיה, אני לא מצליח לשחרר אותה, לא מסוגל להבין שזה הדבר הנכון. והיא גם אוהבת כל כך, שזה מה שכואב, ובמקביל גם מבינה שעשינו את הדבר הנכון.
    אני לא יודע כיצד לפעול. אני מכיר את ה "אל תעשה" ועדיין עושה את כל הטעויות האפשריות ובדרך פוגע גם בה. שולח הודעה ממקום של חולשה ופוגש אותה במסיבת פורים.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזמן עשוי לחדד את ההחמצה לפעמים

עדי בדיחי
    11/03/2012

הי איתן,

כתבת בצורה בוגרת והיקפית מה עובר עליך ומה מניע אותך להתנהל כך בחייך- תוך מודעות עצמית גבוהה מאוד, גם לגילך וגם בכלל.

תיארת מערכת יחסים טובה כאשר אלמנט האהבה ההדדית של שניכם הוא הבולט העיקרי בה, וזה נהדר. האהבה הזאת ממשיכה לחיות ולבעור על אף הפרידה- וזה שוב מציב את השאלה- האם היה נכון להיפרד?

אם ננסה לבחון שוב את הסיבות לפרידה, בין היתר אני מבינה שעינין המרחק בא לידי ביטוי ומשליך על הקשר, העובדה שהיא בחרה לעבוד בתקופה זו, וההרגשה שלך כי היא לא עושה מספיק או כפי שכתבת- לא הצליחה מספיק לאהוב ולתת. שורה אח"כ אתה מתאר כי האהבה ביניכם היא ללא גבולות, וגם היא וגם אתה- לא הפסקתם לאהוב. במקביל מבינים כי זה הצעד הנכון.

אז להערכתי יש פה כמה דברים:
    1. האידיאל והמציאות- כפי שהזכרת גם אח"כ, אתה מחפש אחר אידיאל מסוים שאולי לא קיים. גם במערכת יחסים, בעיקר של צעירים ואחרי כ"כ הרבה זמן יחד- חייבים להיות גמישים לשינויים שהחיים מציבים לנו, כדי להמשיך ולשמר את הזוגיות. ננסה להשוות את זה לפלסטלינה- אתה תוכל ליצור הרבה צורות ועדיין לשמר את חומר הגלם. כשהיא בחרה לעבוד זה לא בהכרח מעיד על כך שהיא מוכנה לאהוב ולתת פחות. היא שינתה את הפלסטלינה, אבל זהו אותו חומר גלם. העבודה והלימודים הרחוקים אכן משפיעים מאוד על קשרים, ואולי תרמו לפער הזה שתיארת- כמה היא אוהבת וכמה אני. וזאת הנקודה השניה-
    2. השוואה מי אוהב יותר- ההשוואה הזאת לא מתאימה כאשר מדובר בקשר שהוא רומנטי. בקשרי עבודה למשל אתה יכול לשים את השאלה הזאת על השולחן- מי תורם יותר ומי עושה יותר. באהבה, אי אפשר לאמוד את הרגש. הרגשות מורכבים ועוצמתיים מדי, לכל כיוון, מכדי שנוכל לשים אותם מקבילים לרגשותיו של אחר. יתכן וצד אחד אוהב יותר, נמשך יותר- זה בסדר. אבל יש שאלה נוספת-
    3. עד כמה אתה מוכן לוותר על הפנטזיה ולחיות את המציאות- ז"א, וזה מתחבר לנקודה הראשונה- האם אתה יכול ומוכן לקבל כי השינויים במערכות זוגיות הם רבים ומגוונים, וכדי לשמר את האהבה יש לעשות פשרות לפעמים- פשרות במינון הפגישות, פשרות רגשיות, ויתורים שלא תמיד קלים- אבל משאירים אותך בכל זאת בתוך המערכת שאתה כ"כ רוצה בה בחייך.

ממה שאני מתרשמת, מהמעט, יש לשקול שוב את הפרידה, על אף ששניכם "מבינים" כי זה הצעד הנכון. צריך שוב לשאול האם אתם מוכנים להתדיין על האהבה הזאת שוב ולהידבר ביניכם- איפה אתם עומדים. לא נראה ששיחררתם את האהבה, והשאלת השאלה- האם לא שיחררתם כי אתם עדיין רוצים מאוד לאחוז בה? דווקא בסיטואציות כאלה הזמן רק מחדד את ההחמצה ולאו דווקא מרפא- אבל זה נתון לויכוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו