מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוניקה ..אני15/03/2012
קשה לי לא להעביר את הדברים דרך מסננת מחשבות ..הבחור ממש נהנה לדבר איתי וכל יום רוצה להיפגש ..הוא אומר שהוא ממש נפתח אליי וזה עושה לי הרגשה טובה מצד אחד ומצד שני אני מרגישה שזה בא על חשבוני ואז מתחילה לשפוט את עצמי על הדברים שהיו בתיכון וכל מה שסיפרתי וכל זה שאין לי הכי חברות קרובות כרגע..אני גם מדברת עם אנשים מהעבודה ופתאום כל אחד מספר דברים מוזרים על עצמו וזה מפחיד אותי להסתובב איתם משום מה ..כאילו אני מרגישה שאני אוזן קשבת לאנשים ומצד שני שאולי אני לא בסדר ושאולי יצאתי דפוקה .אני קמה למשל משנת צהריים ומרגישה גרוע ומבואסת מהמצב שלי ואז מתחילה לדבר איתם והכל בסדר.אני מרגישה כאילו "אפסית" לצאת עם הבחור .ואני גם חושבת שאיאפשר ככה יותר אני לא יכולה כל הזמן להשתפך בפני כולם כי זאת ההרגשה שלי,שאני צריכה עזרה מכל מקום ולא יודעת איך להתנהג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
מוניקה הרשקוביץ15/03/2012"אני" יקרה,
מקריאת דברייך נראה לי שניחנת ביכולת הקשבה נדירה. לא רבים הם האנשים אשר מסוגלים ממש להקשיב לאחר (ולא רק לשמוע אותו כ"רעש רקע"). לרוב, אנשים נוהגים לדבר על עצמם, על חוויותיהם, תחושותיהם, קשייהם ורצונותיהם ופחות להקשיב לרצונותיו ולהלכי רוחו של האחר. לך יש את זה, את מקשיבה לאנשים ולכן הם נהנים לדבר איתך, להיפתח בפנייך ולשתף אותך.
עוד עולה מדברייך כי כאשר את מבואסת, כפי שכתבת, שיחות עם אנשים שונים בחייך משפרות את הרגשתך. כלומר, את נהנית מהשיחות עם מכרים, זה עושה לך טוב. כך שאם יש ביניהם מישהו קרוב אלייך, מישהו שאת חשה שנוח לך להיפתח בפניו ולשתף אותו בתחושותייך וברצונותייך, בקשייך ובהצלחותייך, בקורות אותך ובנטיותייך הרגשיות עשי זאת. אין זה סותר. בד"כ כאשר מישהו נפתח כלפי האחר, האחר נפתח חזרה. יחס גורר יחס.
מההתכתבות שלנו אני מקבלת תחושה שנוצר אצלך מעין "בלגן" במחשבות ובתחושות. מתוך ההיכרות הקצרה והמועטה שלנו אני מצליחה לראות את יכולותייך המיוחדות, את החזקות בהן ניחנת, ואילו את נוטה לראות את החסרונות בלבד ול"צבוע" בצבע השלילי גם את עצמותייך. מאחר וכתבת שאת צריכה עזרה ולא יודעת כיצד לנהוג, אולי יש מקום לבחון אפשרות לקבל סיוע מאיש מקצוע אשר יוכל לעזור לך לעשות סדר בתחושותייך ולסדר את הבלגן הזה. איש מקצוע יוכל גם לסייע בידך לראות את עצמך באור נכון יותר, לפרגן לעצמך יותר ולבקר ולשפוט את עצמך לרעה פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מוניקה
אני16/03/2012אני נעזרת בפסיכולוגית כבר תקופה די ממושכת אני לא יודעת כמה זה עוזר לי ..היא מעלה נושאים שכל מה שיש לי להגיד עליהם זה לא יודעת ולא יודעת והיא דווקא אומרת לי שלדעתה הם השאירו בי פצע ומשום מה אני מרגישה חסומה לדבר עליהם או שהם בכלל לא מפריעים לי ובקשר לבחור-שוב תחושותיי אינן מטעות אותי,אחרי שהוא התחיל איתי ואמר לי שהוא רוצה שנצא ושהוא נמשך אליי והכל הוא פתאום אמר שכחי ממה שאמרתי אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי-אולי הוא אומר את זה כי אני די דוחה אותו ואולי לא יודעת מה ,הוןא עדיין מבקש שניפגש אז נראהמה יהיה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שוב
מוניקה הרשקוביץ16/03/2012"אני" יקרה,
מדברייך עולה כי למרות שאת מטופלת על-ידי אשת מקצוע עדיין לא נרתמת לתהליך באמת. על-מנת שתהליך שכזה, בנבכי נפשו של האדם, יעלה על הנתיב הנכון, יתקדם בכיוון הרצוי ויישא פירות, על המטופל להיות מחויב לתהליך לחלוטין, להיות "שם" כל כולו ולנסות למצוא את התשובות בתוך עצמו. איש מקצוע, עד כמה שיהיה מקצועי, מיומן ומומחה לא יוכל לעשות את הדרך במקום המטופל וגם אין זה תפקידו. תפקידו הוא ללוות ולתמוך במטופל לאורך כל הדרך, אולם, את הדרך עושה המטופל עצמו מאחר וזאת הדרך שלו.
היות ואת כבר נמצאת בתהליך שכזה נסי למצות אותו ולמקסם את תפוקותיו. נסי "לחפש" בתוכך את התשובות לשאלותיה ובמקום התשובות שאת עונה היום ("לא יודעת"), עני מה את חשה וחושבת באמת. זו הדרך היחידה להצלחה.
אני מאמינה שכאשר הדברים יתבהרו עבורך בתהליך שלך, את תתנהלי אחרת וכתוצאה מכך גם הסובבים אותך יתנהלו באופן שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)