מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנא עיזרו ליפוחדת01/04/2012
אני אישה בת 60 גרושה + יש לי בן זוג במשך 4 השנים האחרונות. לאחרונה מאז שנולדה לו נכדה (ראשונה) (כלומר כבר כחצי שנה) הוא מתנהג מוזר מאד איתי. הוא לא רוצה לבלות הוא רב איתי כל הזמן, הוא מעיר לי הערות כאילו שאני בת 5 וממש פוגע בי. אני לא יודעת מה לעשות. האם הוא רוצה להיפרד? הוא כל הזמן טוען שלא, אבל ההתנהגות שלו מקצינה מאד איתי. אפילו ליל הסדר לא רוצה לעשות איתי חוה"מ-מסדר את הבית וכו..מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה כיוונים
דורית כהן02/04/2012הולדת נכד ראשון מחדדת ומבליטה את ה"משפחתולוגיה", ואת עובדת היות הסבא והסבא גרושים. זה לא פשוט. האם הוא הציג אותך בפני הילדים שלו? אולי זוהי נקודה רגישה אצלו והוא לא יודע איך זה יהיה אם תבואי איתו לנכד וגם אישתו לשעבר תהיה שם.
לי זה נשמע שהוא זקוק קצת לספייס, ויתכן שמופעל עליו איזה לחץ לעזור לזוג הצעיר, ואולי קשה לו לעמוד בלחצים שהם מעבר למה שהוא רגיל.
נדמה לי שזה הזמן להימנע מללחוץ עליו, לשחרר אותו כמה שהוא צריך, (במילא לחץ נוסף רק יזיק) ולקוות שהוא יסתגל לשינויים העוברים עליו עכשו וירצה לחזור למקום שעושה לו טוב, כלומר איתך. אם תקלטי זאת ולא תפעילי עליו לחץ גם את - סביר להניח שזה יחלוף לאחר זמן מה.
אפשרות אחרת היא שקורה משהו לא טוב ביחסים שלכם, שאינו קשור כלל להולדת הנכד הראשון, אבל תוספת ההתרגשות והלחץ של האירוע לאור מה שכתבתי קודם מבליטים עבורו את הקשיים שיש בזוגיות שלכם, ובמקום להגיד מה מפריע לו - הוא פשוט מתחמק משיחה ישירה, ונמנע מחברתך.
אם מתן ספייס - מה שהצעתי לך לאור ההסבר הקודם - לא יעזור ולא ישנה כלום - עלייך לנסות לנהל איתו שיחה המבררת האם יש משהו שמפריע לו ביחסים שלכם, מן הסתם בלי קשר לנכד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)