מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבולבלתטליה02/04/2012
שלום. שמי טליה ואני בת 21... אני נמצאת במערכת יחסים כבר לעמלה מ-3 שנים .. בחור מקסים מקסים אחד במינו שאוהב אותי מאוד וגם אני אותו... לאחרונה השתחררתי מהצבא ואני בתקופה מאוד מבולבלת. לא מזמן יצאתי [לבד. הוא לא אוהב מסיבות] למסיבת יומולדת של אחותי הגדולה שם ראיתי את אחד החברים שלה שדי "שם עליי עין" ואני עליו... יום למחרת הוסיפ אותי לפייסבוק ושמתי לב שהוא מגיע לבית הקפה שבו אני עובדת די הרבה וזורק לי מבטים... בהתחלה לקחתי את זה בהומור שהוא הסתכל עליי ויצר איתי קשר אבל אחכ.. הוא פשוט לא יצא לי מהראש! כל הזמן חיכיתי שיגיע לבית קפה, חיפשתי סיבה לדבר איתו בפיססבוק ממש לא יצא לי מהראש- הרגשתי רע עם עצמי שזו ההתנהגות שלי כשיש לי חבר מקסים שלא מגיע לו דבר כזה והחלטתי לקחת ממנו הפסקה... בזמן ההפסקה,הוא פרצ לי לפייסבוק וגילה שהתכתבתי עם הבחור וחשד שהיה ביניו דברים- למרות שלא היה כלום! הוא גדול ממני בכמה שנים טובות ואני כמו ילדה סתם התרגשתי שבחור חתיך בגילו שם עליי עין שאני סוג של "ילדה" . בכול אופו החליט שהוא לא רוצה לשמוע ממני ושבגדתי באמון שלו וכו. אני כמובן התנצלתי והצטערתי עד עמקי נשמתי , הרשתי שאני מטומטמת שאני הורסת מערכת יחסים ארוכה [למרות הקשיים שלה] בגלל דבר שטותי שכזה ועשיתי הכל כדי שנחזור ואכן אחרי מאמצים רבים חזרנו באמת בחודש חודשיים היה טוב והתעסקנו רק בלשפר ולתקן דברים שלא עבדנו.. ולאחרונה אותו בחור שוב חזר לי למחשבות ואפילו חלמתי עליו חלום די אירוטי. אני מרגישה כ"כ רע עם עצמי ואני מרגישה שאני פשוט הורסת לעצמי אבל לא מצליחה לשלוט בזה.... אני מחזיקה את עצמי מלשלוח לו כל הודעה או ליצור איתו קשר כי אסור לי לעשות דבר כזה שוב לחבר שלי. אני לא מבינה מה יש לי ולמה זה ככה הרי אני באמת אוהבת את חבר שלי אני לא רוצה לפגוע בו שוב ואני פשוט אוכלת את עצמי... אשמח לאיזו עצה,שתכונו אותי מה כדאי לי לעשות...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת - תגובה
מוניקה הרשקוביץ02/04/2012טליה יקרה,
חוסר היכולת שלך לשחרר את הבחור החתיך הזה ממחשבותייך, או כפי שהטבת לנסח זאת חוסר השליטה שלך בזה, טבעיות לחלוטין. כפי שכתבת, החמיא לך שהוא בוגר וחתיך ומתעניין בך, ה"ילדה". ניתוק מוחלט ממנו וזמן עשויים לסייע לך לשחרר אותו ממחשבותייך, מחלומותייך ומחייך.
למרות גילך הצעיר, אם את חשה כי בן-זוגך הוא האיש הנכון לך, כי הוא האיש עימו היית רוצה להקים משפחה וכי הזוגיות שלכם מושתתת על אהבה, אינטימיות נפשית ופיסית, שותפות, שיתוף, חברות, כנות ויושר וכי כל אחד מכם מתפתח וצומח בתוך הזוגיות, לצד הזוגיות שלכם ויחד עימה וכי יש ביניכם משהו אמיתי, אזי אחזי בקשר שלכם ו"שחררי" את הגורמים המפריעים כגון תשומת לב של בחור זה או אחר.
יחס אוהד של בני-המין החזק, תשומת לב, מבטים הנשלחים וסוג כזה או אחר של חיזור לעולם יחזקו את הביטחון העצמי שלנו כנשים ויגרמו לנו לתחושה נעימה. יחד עם זאת, זו טפיחה לאגו ולא יותר מזה, גם אם הבחור, כמו במקרה שלך, ניחן במראה מדהים ומושך. אל תשליכי קשר יציב, בריא ונכון לך לטובת התחושה הנעימה הזו, שעל אף היותה תחושה טובה ומרגשת היא בת-חלוף.
למרות כל הנאמר כאן, ציינת כי הזוגיות שלכם טומנת בחובה קשיים. אולי לאורם של קשיים אלה את חשה כי הקשר שלכם הגיע ל"מקום" בו את מעוניינת לבחון אותו מחדש או אולי אף לבחון קשרים עם אחרים (זו רק נקודת מבט נוספת, ייתכן כי אני כלל לא בכיוון) והבחור הזה הגיע בדיוק בזמן בו את חשה כך ולכן הוא הצליח ל"תפוס" מקום כה גדול בחייך.
דבר נוסף שאולי כדאי להקדיש לו מחשבה נוספת הוא התנהלותו של בן-זוגך בעת בה הייתם בהפסקה.
הפריצה שלו לפייסבוק שלך מצדיקה (בראייה שלי) בחינה נוספת של הקשר שלך עם בחור שנראה כי יש לו צורך בוודאות (להבין ולדעת למה) כה גדול עד כי הוא בחר שלא לכבד את פרטיותך. משהו בהתנהלותו זו לקוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפחדת
טליה02/04/2012האמת שאת די צודקת.... יש בקשר הזה הרבה דברים לא פשוטים... -להגיד שהוא האחד של חיי? אולי מוקדם מדי באופן כללי לצאת בהצהרות האלה אבל בקשר אליי אנחנו ביחד קרוב ל4 שנים ואני לא בטוחה שאיתו הייתי רוצה להתחתן ולהקים משפחה ,כן הוא בנאדם מקסים עם לב של זהב וכל אחת הייתה רוצה גבר כזה .. אבל....הייתי רוצה אולי לנסות קשרים אחרים.. ואני אפילו קצת מתביישת להודות בזה :\ אני לא יודעת למה.... אני ממש ממש מפחדת שאני "אזרוק" את הדבר הזה למטרת התנסות חדשה שלא תצלח ובסופ אני אאבד אותו... בייחוד אחרי שלקח לי הרבה זמן לשכנע אותו שלא הייתה בגידה ולא נעליים סהכ שיחב בפייסבוק. וכן, לא הסתרתי מחבר שלי שהתרגשתי מהעובדה שהוא "שם עליי" והרגשתי שזה לא אמור להיות ככה וזה לא בסדר שאני מתרגשת מזה ולכן החלטתי לקחת פסק זמן. את האמת לא היה לי זמן לקחת פסק זמן כי כ"כ הרבה קרה בזמן כ"כ קצר.. הוא נכנס לפייסבוק ראה שיחות והרגשתי שאם אני לא עושה משו עכשיו אני עלולה לאבד אותו ככה ש"לבחון מחדש את הקשר" לא כ"כ יצא לי..... מסתבר שכרגע יש ל"חתיך" חברה שקטנה ממני בשנתיים!! וזה בצורה לא ברורה מרגיז אותי.. כי אני הייתי בגישה " אין מצב שזה משו רציני בכלל" " אני ילדה הוא בחיים לא יראה אותי בצורה כזו .. ועכשיו הוא יוצא עם מישהיא יותר קטנה ממני... "בוגרת בנפשה" זה התירוצ שלו.. אני מתארת לעצמי שבטח בגלל זה עוד יותר קשה לי "לשחרר" אותו. מצד שני... מה אני בכלל מתעסקת בזה? למה אני מרגשה ככה ? אחרי הכל אני אוהבת את חבר שלי... אני פוחדת שאני לא מתקדמת לשומקום כי אני מפחדת לעשות צעד כלשהוא... מה אני יכולה לעשות ? :\
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפחדת - תגובה
מוניקה הרשקוביץ02/04/2012טליה יקרה,
מהיכרותנו הקצרה אני מקבלת תחושה שפחדייך וחששותייך הם אלה אשר מניעים אותך לפעולה, מניעים אותך לקום ולעשות למען עצמך במקום שרצונותייך, צרכייך ושאיפותייך יעשו זאת. כלומר, במקום לקחת החלטות בהתאם לדברים שאת מתאווה אליהם ולעשות את בחירותייך מתוך רצונותייך וצרכייך את מתנהלת מתוך פחדים תוך כיבוי שריפות והעובדה שמיהרת לקצר את תקופת ההפסקה שלקחת מהקשר שלכם (את ההפסקה לקחת כי כך הרגשת, זה משהו שעשית מתוך בחירה ובהתאם למה שחשת ורצית) ולרצות את בן-זוגך (כי חששת לאבד אותו) מעידה על כך.
ציינת שאתם יחד קרוב לארבע שנים. האם יצא לך לעצור רגע ולשאול את עצמך למה אתם יחד?
האם אתם יחד כי טוב לך איתו? האם אתם יחד כי את חשה שאת מממשת את עצמך בקרבתו? האם אתם יחד כי הוא מספק לך ביטחון ויציבות? האם אתם יחד כי איתו את חשה שאת יכולה להיות מי שאת באמת ושהוא יאהב ויקבל אותך בכל מצב? או...האם אתם יחד כי התרגלת? כי את חוששת להיות לבד פרק זמן מסוים? או כי את מתפשרת באיזשהו מקום?
הכרתם כאשר הייתם ילדים על סף הבגרות ועתה אתם אנשים בוגרים. ייתכן כי מה שהתאים לך אז כבר פחות מתאים היום וייתכן כי העובדה שאת חושבת על התנסויות זוגיות אחרות ומתרגשת מהתנסויות פוטנציאליות, כגון ה"חתיך", מעידה על כך שההתאמה של אז פחות מתאימה היום...
לשאלתך, נראה לי שאת כבולה לפחדייך, כפי שציינת, ועל כן יושבת על הגדר ולא נוקטת עמדה אמיתית אלא רק כדי לשמור על הקיים וגם אז מתוך החשש לאבד את קיים.
כדי לקחת החלטה נכונה ראשית עלייך להתמקד ברצונות ובצרכים שלך. מה את באמת רוצה ולאיזו מערכת זוגית את מייחלת. נסי לאפיין את השותף המיטבי והנכון ביותר עבורך ואת הזוגיות המושלמת.
האם המצב הקיים עונה על ציפיותייך?
אני מאמינה שכאשר תמצאי בתוכך את התשובות תדעי גם מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)