מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מנסה לשנות אותי?חסויה06/04/2012
אני בת 19 גבוהה רזה ומוחמאת על ידי אנשים שאף מציעים לי ללכת לדגמן, יש לי חבר בן 21 שבאופן תמידי מבקר את המראה החיצוני שלי, הוא מבקש שאשים מייקאפ, שאשים יותר תכשיטים, שאתאפר יותר שאשים קרמים ושאהיה יותר נשית כיוון שהוא טוען שאני לא מספיק נשית, הוא טוען שאני לא מקשיבה לו ובקשר זוגי צריך להקשיב אחד לשני.
אני לא אוהבת להתאפר הרבה ולשים מייק אפ, אני גם לא אוהבת יותר מידי תכשיטים, מרגיש לי שלא משנה מה אני אעשה זה לא מספיק טוב בשבילו, הוא אומר שהוא מנסה ללמד אותי להיות יותר אישה, אני באמת תוהה אם אני זאת שלא בסדר בסיפור והוא צודק ואני כן צריכה להקשיב למרות שאני לא אוהבת את כל הדברים האלה?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי נשיות?
דורית כהן07/04/2012חסוייה יקרה, שאלת שאלה מצויינת!
אין כאן מישהו שצודק או טועה. כל אחד בנוי אחרת.
יש אנשים שההופעה החיצונית מאוד חשובה להם, והנתון הזה למיטב ידיעתי יישאר אצלו קבוע. הוא יעשה זאת לא רק לך אלא לכל אישה שתהיה איתו. הוא צריך שתתאימי לחזון מסויים ש"עושה לו את זה". אינני יכולה להצדיק זאת, אבל אני חושבת שזהו צורך פנימי שלו והוא לא סתם מבקש זאת. בלי כל אלו הוא לא מספיק נמשך, לא מספיק אוהב.
אין לי ספק שבעתיד תמצאי גם גברים אחרים, שיאהבו אותך ויימשכו אלייך באופנים אחרים. יש גברים (ונדמה לי שדווקא יש יותר גברים כאלה...) שאיפור דוחה אותם והם רוצים ונמשכים לאישה כאשר היא טבעית כמה שיותר. ושוב, זה עניין של טעם.
מנסיוני בעבודה עם זוגות, לפעמים הדרישה הזאת הופכת את החיים הזוגיים לבלתי אפשריים כמעט, כי הגבר רוצה את האישה תמיד מאופרת, תמיד לבושה יפה, אפילו בבית, כדי שהוא ירגיש משיכה כלפיה. האישיו הזה עלול להפוך למוקד מריבות ותסכול מתמשך עם השנים, והוא מפריע לאינטימיות ולסקס.
בן זוגך צודק שבזוגיות צריך להקשיב אחד לשני, ואני אוסיף שמאוד עוזר בזוגיות להתחשב ולבוא זה לקראת זה, אבל לא במחיר של ביטול עצמי, או תחושה של חוסר נאמנות לעצמך. הגבול הוא דק. אם מידי פעם תעשי זאת למענו, כמו מחוות אהבה, זה נראה לי בסדר. אבל אם הוא מצפה שיום יום תהיי בתחפושת הלא נוחה הזאת, עלייך לבדוק האם את מוכנה עד כדי כך להיכנס לעול היומיומי הזה.
יש נשים שכאשר הן "מתחפשות" ושמות על עצמן איפור ושמלות ותכשיטים, זה מוציא אצלן לאור התנהגות וגינונים יותר נשיים, ואולי זה מה שהוא מחפש, אבל אינני בטוחה שזה כך. יתכן שהוא זקוק לאישה מטיפוס אחר, שפשוט אוהבת את כל הדברים האלו וזה בא לה טבעי. ואילו את זקוקה לבן זוג שיקבל אותך ויימשך אלייך כמו שאת, ללא "כחל ושרק", תרתי משמע...
יחד עם זאת, אני מציעה לך לחקור קצת את היבט הנשיות, לאו דווקא מן הכיוון של איפור ובגדים ותכשיטים, אלא מהרבה היבטים אחרים. אתן לך דוגמא: תכונות "נשיות" כמו היכולת להעניק חום, רכות, יכולת לפנק ולהתפנק, לדאוג לזולת ויש בוודאי עוד. אם "להיות נשית" זה משהו שחשוב לך, בדקי את עצמך מול התכונות האלו, בלי קשר לדברים החיצוניים אליהם בן זוגך נתפס. יכול להיות שאולי חסר משהו בגינונים הנשיים שלך והוא לא יודע לשים על כך את האצבע ונתפס לחיצוניות. שימי לב, זאת לא המלצה, אלא משהו שרק את יודעת אם יש בך או לא, ואם בכלל את רוצה להשקיע בכיוון הזה, של אישיות "נשית" יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)