קנאה ושקרים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קנאה ושקרים
    יערה
    08/04/2012

שלום. אני בת 21 ויש לי חבר בגילי, אנחנו בקשר זוגי כבר שנתיים ומס' חודשים.
    הוא חייל ועושה שבוע שבוע..כמה שסמכתי עליו שהוא נאמן לי תמיד חששתי שאולי הוא מפלרטט עם בחורות. עיצבן אותי גם שהוא לא מספר לי ממש מה עובר עליו שם ועם איזה אנשים או בחורות יש לו אינטראקציה. לפני מספר ימים דיפדפתי בדפי הפייסבוק וראיתי תמונה שלו מחובק עם מישהי מהבסיס שכנראה השתחררה בדיוק..ממש כעסתי ושלחתי לו הודעות זועמות על זה שזה לא בסדר, ומה פתאום הוא מחבק בחורות אחרות ואפילו לא טורח לספר לי על כך..הוא הגיב באדישות וזה עוד יותר עצבן אותי. צעקתי עליו שהוא שקרן ואיך הוא מסתיר ממני דברים וכנראה שהוא באמת הרגיש שקרן עם עצמו אז הוא החליט לספר לי שבכל פעם שהוא נוסע לצבא הוא קונה חפיסת סיגריות ומעשן(הוא שיקר לי במשך שנה או יותר שהוא לא מעשן ושהוא הפסיק). כל כך כעסתי והרגשתי פשוט בגידה באמון שלי. לא הבנתי איך הוא יכול להסתכל לי בעיניים ולשקר פעם אחר פעם. הוא מצידו טען שלא רצה לפגוע בי כי ידע שאכעס מאד וזה מפריע לי. כרגע אמרתי לו שאני רוצה להיפרד ואני ממש פגועה ממנו. אני חושבת שאם הוא שיקר פעם אחת בעניין מסוים כנראה שזה יחזור על עצמו שוב, חוץ מזה קשר בלי אמון לא יכול להתקיים, וכרגע הוא הרס את האמון בו. האם אני צודקת?? מה עליי לעשות?? אני מאד אוהבת אותו ותמיד חשבתי שהוא מיוחד ושונה מכל הגברים, תמיד החזקתי ממנו, ועכשיו אני נגעלת מהשקרים שגיליתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאה ושקרים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמון

מעיין
    08/04/2012

יערה יקרה,

צר לי לשמוע שמערכת יחסים ארוכה ורצינית כמו שלכם מתחילה להיסדק בצורה הזו.
    מדברייך נשמע כי כבר גמרת אומר בדעתך ואולי את צריכה לפרוק ולשתף.
    איני מכירה אותך כדי לדעת אם במשך השנתיים ומשהו של מערכת היחסים היו לך חשדות סביבו, אצא מנקודת הנחה שלא ושמדובר בחשדות שצצו בזמן האחרון.

אם הרגשת שינוי משמעותי בהתנהגות שלו ושינוי בהתייחסות שלו כלפייך ייתכן מאוד כי הוא מעוניין לסיים את הקשר ולא יודע כיצד.
    הצבא הוא הרי שינוי מאוד משמעותי לכולנו (לא יודעת אם שירתת) ואולי הוא לא מצליח לגשר בין חייו הצבאיים לבין חייו האזרחיים, שם נמצאת את.

כך או כך, נדמה לי שהגעת למסקנה הנכונה. כל הכבוד שיכולת לזהות שזו לא מערכת יחסים שמתאימה לך ונעימה לך ושמגיע לך יחס מכבד יותר!

שיהיה לך המון בהצלחה!
    מעיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבנות את האמון בלי כעסים

דורית כהן
    08/04/2012

מעבר למה שמעיין כתבה לך, רציתי שתחשבי על נקודה נוספת, שקשורה יותר אלייך: את כותבת שעצבנו אותך כל מיני התנהגוית שלו, וכי ירדת עליו וכעסת עליו בנוגע לעישון ובנוגע לפלירטוטים ולפייסבוק.
    וכאן התוספת שלי: אדם שמתרגל ומצפה שיכעסו עליו בגלל דברים מסויימים - יש סיכוי שהוא יימנע מלספר לך וינסה להסתיר מפנייך - ולו רק כדי לא לחטוף ממך התעצבנות או הבעת כעס מצידך.
    לא שאני מצדיקה מה שהוא עושה. אבל אני חושבת שלך יש חלק מסויים בעובדה שהוא לא ממהר לשתף אותך - פשוט כי הוא לא רוצה את התגובה הצפוייה שלך, שהינה מאוד לא נעימה עבורו.
    אמון הוא עקרון מאוד חשוב בזוגיות. אבל צריך לדעת לבנות אותו נכון.
    אני חושבת שאפשר להגיב גם בצורה אחרת על דברים מסוג זה.
    כאשר את כועסת עליו - התגובה הטבעית שלו עשוייה להיות להילחם בך או להימנע מן הכעס ע"י הסתרה.
    כאשר את משתפת אותו ברגשותייך, אין לו צורך להילחם בך, ויתכן שההבנה מה זה עושה לך מבחינה רגשית תגרום לו לשנות את מנהגיו. אפשר לומר לו - בלי כעס - שדברים כאלה פוגעים בך וקשים לך, ועם כל האהבה אליו קשה לך להישאר איתו בזוגיות.

אם גם זה לא יגרום לו לשנות דברים - הפעם מתוך התחשבות ולא מתוך פחד מתגובותייך - אז יהיה נכון לך להסיק את המסקנות ולא להישאר איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו