בעיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה
    עצובה
    10/04/2012

אני ובן זוגי ביחד כבר שנה וחצי. שנינו בני 20. אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני, אבל יש בעיה. הוא לא רוצה לצאת. אף פעם. דיברתי איתו על זה מאות פעמים. הוא טוען שזה בגלל הכסף, אבל לדעתי זה סתם תירוץ כי לא פעם הצעתי לשלם, והמון פעמים הצעתי שנצא סתם לטייל. בלי דלק ובלי שזה יפגע בזמן שבו הוא עובד. אבל הוא בשלו. בילוי ביתי זה ה-דבר. ממש. אני באמת לא יודעת מה לעשות. אני יוצאת עם חברות במקום אבל זה פשוט לא אותו דבר. לא פעם הזכרתי לו על היציאות שלנו בתחילת הקשר וכיצד זה נתן פן שונה לזוגיות. העניין הזה גורם להרבה מאוד ריבים. יש פיתרון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה כיוונים

עדי בדיחי
    10/04/2012

הי עצובה,

הפיתרון לדעתי הוא לברר למה הוא לא רוצה לצאת. נעלה כמה סיבות-

אולי זה כן עינין של כסף, והאגו לא מאפשר לו לשלם. האם ידוע לך על בעיות כלכליות רציניות שאולי מתמודד איתן? אולי מתבייש שאת תשלמי עליו? בכל אופן זה דבר שמעסיק את המין הגברי לא פעם ואולי גורם גם להרגיש לא נוח.

האם אתם לא יוצאים בכלל או לא יוצאים תקופה? כתבת שיצאתם בתחילת הקשר, אולי זה יכול לאשש את ההשערה הקודמת.

מעבר לזה, סיבות נוספות- אולי קרה אירוע מסוים שגרם לו לחוש לא בנוח עם אנשים מבחוץ? אולי קרה אירוע מסוים אחר שמשפיע עליו להיות יותר סגור- אבל כדי להוכיח זאת יש לבדוק האם מצב רוחו השתנה לאחרונה והאם למעשה ההסתגרות בבית נובעת ממצב נפשי אחר, שאת יכולה לזהות?

מעבר לכך את יכולה לצאת עם חברות- בכוונה - אני יודעת שאת עושה את זה, אבל הכוונה היא לעורר אצלו "קנאה" מסוימת או תחושת מיסתורין.. לצאת הרבה, אפילו פעמיים שלוש בשבוע, ולהראות לו שהיציאה היא חשובה לך. אז נכון שבהתחלה תצאי עם חברות, אבל אולי אם יחוש שזה חשוב לך ואת בכל מקרה יוצאת- הוא יעדיף שזה יהיה איתו.

רעיון נוסף- למשל- לבוא עם המצב הנתון- ז"א, לקנות למשל הרבה מצרכים לפיקניק משותף, להכין הכל ולקבוע שעכשיו יוצאים- לעשות לו יותר חשק ללא מאמץ מצידו. יתכן וכבר ניסית את זה בעבר אבל זה גם רעיון.

בכל אופן כנראה קיימת סיבה מהותית לחוסר הרצון שלו לצאת, ויש לבדוק גם אם לא מוכן לצאת עם משפחה וחברים אחרים או שזה נטו קשור לזוגיות. נסי "לנקות" סיבות וסיטואציות אחרות שלא מתנהג כך וכך תוכלי לגלות האם ספיצפית הדבר הזה קורה רק איתך או בכלל- ואז יש מקום לחשוב האם קרה משהו כללי, אירוע מסוים או חוויה מסוימת שגורמת לו להישאר בבית. או מאידך זו סיבה שקשורה אלייך ואז הכיוון הוא לגמרי אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עצובה
    13/04/2012

אני בטוחה שזה עניין של כסף. הוא עובד ממש קשה ויש לו הוצאות גדולות ובסופו של חודש נשאר לו ממש מעט, לכן הוא מעדיף לא להוציא את זה על בילויים. מצד אחד אני מבינה, מצד שני אני מבואסת. ברגעים נואשים אני מציעה שאני אשלם (למרות שאני חיילת וגמלי אין ממש כסף) אבל האגו שלו לא מאפשר לו לתת לי.

בתקופה האחרונה אנחנו לא יוצאים כלל. בהתחלה היינו יוצאים כל הזמן (כי לא הייתי באה אליו הביתה..אבל עם הזמן ככל שהקשר התפתח התחלתי לבוא אליו יותר ועכשיו הוא מסתמך על זה). הוא טיפוס של בית... אני מבינה והכל אבל יש חיים בחוץ!

לא קרה שומדבר מיוחד שהוא מסתגר, הוא פשוט טוען באופן עקבי שהוא לא אוהב לצאת. לא אוהב לבזבז הרבה כסף על כלום. שאוכל אפשר להכין בבית, שסרט אפשר לראות בבית, שלטייל זה בזבוז זמן כי אין מה לראות וכו' וכו'.

דרך אגב חשוב לי להבהיר שזה לא קשור רק אליי. הוא באמת טיפוס של בית והסיבות היחידות שהוא יוצא זה רק כי הוא צריך: עבודה, חברים שלא ראה הרבה זמן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו