אני אובדת עיצות ואשמח לעזרה..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני אובדת עיצות ואשמח לעזרה..
    שרי
    12/04/2012

אז זה הסיפור שלי:
    עד לפני כ-שבועיים הייתי עם בן זוגי כמעט 5 שנים אני בת 23 והוא בן 26.
    תמיד היו לי הרהורים האם אנחנו מתאימים? האם נצליח בקשר? הרגשתי שמשהו שלא הולך,אבל היה לי קשה לוותר,עליו,עלינו. (למרות שעם הזמן זה ממש ישתפר)
    הרגשתי שהוא מתאמץ מאוד שהוא רוצה שזה יצליח שהוא רוצה לרצות אותי.
    אני לעיתים הרגשתי שמשהו חסר..מאולץ מידי..לא טבעי.. שזה לא כמו אצל האחרים(כמובן שתמיד הדשא נראה ירוק יותר :) ).
    למרות הכל לא עשיתי את הצעד המון זמן, רציתיי להיות בטוחה שבאמת אני עושה את הצעד הנכון ולא גחמה רגעית. לפני שנה באמת לקחתי צעד אחורה ולקחתי פסק זמן שלא החזיק הרבה וכעבור פחות מחודש חזרנו. גם לא ניתקנו קשר לחלוטין, אך גם כשחזרנו לא הייתי בטוחה שבאמת זה מה שאני רוצה שאני עושה את הדבר הנכון.
    בחודשים האחרונים הרגשתי שהוא "נזהר" להגיד משהו לא במקום הוא פחד שאני אקום ואלך אם יגיד את דעתו או משהו שמפריע לי ובאמת לפני ואמרתי לו את שעל ליבי, שאני מרגישה שהוא לא מדבר, שאי אפשר להסתדר בקשר זוגי בלי לשתף אחד את השני שאני מרגישה שהוא לא אומר את כל מה שעל ליבו.הוא הקשיב ואמר שהוא יקח לתשומת ליבו והוא רוצה לחשוב על דברים. חודש הוא לא אמר לי כלום על השיחה. באזשהו שלב נשברתי כי הרגשתי שהוא לא נמצא ליידי שהוא לא מגיב..לא מדבר איתי על כלום וקרירות עטפה אותי... עד שהחלטתי לעשות את הצעד ולהיפרד.וחשבתי שזה יהיה בלב שלם ואמרתי לו שמגיעה לו הכנות כי הוא רוצה להמשיך להיות יחד וחושב על מגורים משותפים, על חתונה ואמרתי לו שאני לא יודעת אם אני מרגישה כמוהו ואני צריכה פסק זמן.
    אולי אפושהו הרגשתי שהוא לוחץ כל הזמן אבל אני יודעת ומעריכה את האדם שהוא, משכיל, חם אוהב, ובאמת אכפת לו ממני ומאיתנו ורואים את המאמץ האין סופי שקיים בו אז פחדתי לוותר...באישהו שלב גם התחלתי לחבב ידיד טוב אולי כי לא הייתי שלמה בזוגיות שלי וחיפשתי משהו שישלים את החוסר הקיים והרגשתי לא כנה ואמרתי לו שאני צריכה זמן לחשוב.
    באמת חשבתי שזהו וזה הצעד הסופי והרגשתי לא תתערער, אך אחרי שעשיתי את הצעד היו לנו שיחות בהודעות בהן דיברנו על כל מה שהפריע לנו ודי "פתרנו" את הדברים, אבל אני לא בטוחה שאני רוצה לחזור לשם.
    מצד אחד אני מפחדת לעשות את טעות חיי ולוותר על מישהו שלא יכול להיות טוב יותר ממנו שיקח חלק מחיי...מצד שני אני מפחדת להיות נשואה ומלאת חרטה שהוא לא מתאים לי וכמו שצצו לי רגשות לאדם אחר זה יכול לקרות לי שוב,רגשות שהדחקתי וניסיתי להבין מאין זה נובע? כי לא באמת רציתי אותם ניסיתי שכל הרגשות שלי יתמקדו אך ורק בו.
    אני מלאת הירהורים ומניסיון עבר הזמן לא עוזר לי.. אלא רק מהרהר.
    האם לחזור אליו? האם להמשיך האלה ?
    אני לא יודעת איזה צד הוא הנכון בנוסף שאני יודעת שיש מישהו שבאמת אכפת לו ודי ריק ולבד לי אחרי כל כך הרבה שנים. הוא אמר לי שהוא לא מוותר ומחכה לי...וזה כל כך מושך אותי אליו...
    אני באמת מתוסכלת..מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה מחשבות הקשורות להיסוס

דורית כהן
    14/04/2012

שרי היקרה, מכיוון שההתלבטות מלווה אותך לאורך כל התקופה איתו, וגם כל הזמן כאשר אתם בפסק זמן, אני שואלת את עצמי האם ספקות זה משהו שמאפיין אותך גם בלי קשר ליחסים עם בן הזוג הזה? האם את מתקשה להחליט החלטות באופן כללי? מהססת? מה ללמוד, האם לצאת למסיבה או לטיול וכו? כי יתכן שזהו דפוס המאפיין אותך ואם לא תטפלי בכך זה ייגרר איתך גם למערכות היחסים הבאות שלך, ולכל קבלת החלטה בחיים שלך.
    אם נתקלת בכך לראשונה בחייך מול בן הזוג הזה, אז נראה לי שלא נכון להישאר במערכת יחסים כזאת שבה את כל הזמן בספקות. על כך אומרים - אם יש ספק - אז אין ספק! (שלא צריכים להמשיך
    היכרת אותו בגיל צעיר מאוד, ואני חושבת שראוי להתנסות ביותר ממערכת יחסים אחת לפני שמתמסדים,ובוודאי אם אינך מרגישה כזאת אהבה או התאמה איתו.
    עלייך לבדוק למה כל כך קשה לך להתנתק ממנו. האם זה כי את חוששת להישאר ללא בן זוג? להיכנס ל"שוק" הפנויים פנויות?
    הדגשת כמה זה מושך אותך לדעת שהוא רוצה אותך ומחכה לך, זה נוסך בטחון ומחמיא, כמובן,אבל זה ממש לא בסיס ליחסים! לא מספיק להיות נאהבת, רוב האנשים רוצים להיות גם אוהבים, משתוקקים לבן הזוג שלהם, ועובדה שכבר פגשת מישהו שריגש אותך, כי הריגוש הזה כנראה חסר לך ביחסים עם בן זוגך.
    אם כל כך קשה לך להחליט - היעזרי בחברות ומשפחה וקבלי מהם דעות. אפשרות נוספת היא ייעוץ מקצועי נקודתי - לא טיפול נפשי - אלא התייעצות עם יועץ זוגיות שיעלה מולך שאלות חשובות כדי לבחון את מערכת היחסים הזו בעזרת קריטריונים מקצועיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין מתלבטת

שרי
    15/04/2012

שוב שלום ותודה על התגובה :)
    בהמשך לתשובתך,

כאשר התייעצי עם אנשים סבבי חלקם אמרו שאם זה לא זה זה לא וצריך להמשיך הלאה וחלקם אמרו למה לוותר בקלות אחרי כל כך הרבה שנים? גם אהבה דורשת השקעה, גם זוגיות. גם אמרו לי שהוא יותר מדי טוב, שהוא נותן, משקיע, שאכפת לו ש"מצרכים" אלו נדירים ברמה הזו ב"שוק" ואולי ברור מאליו וכאצא עם מישהו אחר אתחרט ואבין מה פספסתי. לכן אני מתנדנדת מצד לצד ולא עושה צעד נחפז ורגעי לחזור אליו מסיבה לא נכונה כמו געגוע או הרגשת בדידות שטבעית..
    אני יודעת שאני יכולה להמשיך הלאה אך קיים בי הפחד מהחרטה, אך מצד שני לחזור למקום שלא אהיה שלמה בו.

אוכל להעיד על עצמי שאני די החלטית בצורה נחרצת בחיים בכלל וכאשר אני מחליטה משהו זה חד משמעי, לאחר שחשבתי בכובד ראש, לכן כל כך קשה לי לחיות עם הספק הזה שלא מובן לי כי אני רגילה להיות כל כך סגורה על מה שאני רוצה אז למה אני כל כך מתלבטת?וממה נובע הגעגוע?

מצד אחד האם לחזור לנסות להשקיע אולי בקשר בזוגיות לנסות "להחיות" אותו או פשוט לוותר?
    המחשבה שמתנדנדת מצד לצד משגעת אותי ואני קצת מיואשת מהחוסר נטייה להחליט כי אני חיה "על הגדר":גם לא חוזרת וגם לא ממשיכה.

מה את חושבת שצריך לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחיות עם הספקות?

דורית כהן
    18/04/2012

תודה על התוספות.
    מדברייך קשה לשים את האצבע על הנקודה ולתת לך תשובה ברורה. זו צריכה להיות בחירה שלך. אציע לך קריטריון: אם את מרגישה שגם אם תחזרי אליו שוב - עדיין ינקר לך הספק הזה, אז עלייך ללכת הלאה ולהתחיל לחפש מישהו אחר. למה? כי ודאי לא תרצי לחיות איתו כל חייך כאשר הספק הזה מנקר בך. זה יזיק לך ולו, ורק ידחה את הקץ. בשלב מסויים שוב יימאס לך ותרצי לחתוך. ואז זה יהיה אולי אחרי שכבר יהיו לכם ילדים!
    לדעתי הסיכוי שהספק הזה ייגמר הוא קטן לאור מה שאת מתארת.

קבלי זאת, שזה טבעי שקשה להוציא מן החיים גבר שמספק לך חלק גדול מן הצרכים שלך - בבטחון, אמון, ותשומת לב, וללכת אל הבלתי נודע.

אבל אני חושבת שיש לך גם צורך חזק להרגיש תשוקה ואהבה כלפי גבר, ואם זה לא מה שקורה ביניכם, ומכיוון שאת כה צעירה, אל תפחדי ללכת קדימה ולהתנסות בעוד חוויות בחיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו