הלחץ להתחתן במערכת יחסים מתחילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הלחץ להתחתן במערכת יחסים מתחילה
    יעל
    14/04/2012

שלום
    יצאתי במשך חודש וחצי עם בחור שצעיר ממני בשבע שנים והוא סטודנט, (אני בת 34, והוא בן 27).
    והיה לי איתו משהו שלא היה לי עם אף אחד אחר בעבר. תשוקה. כיף. אכפתיות. דאגה. אינטימיות. התמזגות. איזו כימיה לא מוסברת, משהו שבא מהרגש.
    למרות שאני כבר בת 34, לא העליתי לדיון את רצוני להקים משפחה בשנים הקרובות. חשבתי שיהיה לי מספיק זמן להעלות אותו יותר מאוחר, לאחר שתצמח בינינו חברות עמוקה יותר.
    אבל מסתבר שהבחור נלחץ מבלי שאעלה את הנושא.
    אולי מאחר והוא מכיר את הנושא מקרוב (אחותו בת גילי ועדיין רווקה).
    הוא ערך לי מספר שיחות של יחסינו לאן, שבהן אמר שכדאי להיפרד מאחר וזה מלחיץ אותו שאני רוצה להקים משפחה בשנה שנתיים הקרובות. טען שהוא רוצה להקים משפחה בעתיד, אבל לא יודע אם אכן ירצה לעשות זאת בשנה שנתיים הקרובות.
    לאחר שיחה אחת שכזאת, הרגעתי אותו, ואמרתי לו שאני רוצה להכיר אותו קודם, ושנחכה עם הנושא הזה.
    לאחר השיחה השניה כבר התחלתי להלחץ בעצמי מהעניין. כי אולי הוא למעשה עושה לי טובה גדולה, בכך שמבהיר לי את העניין עכשיו ולא מבזבז לי את הזמן.
    הגענו לשיחה שלישית כזאת. הסיבה שהגענו אליה, היא שבאמת טוב לנו, יש לנו משהו מיוחד, בפגישות שלנו טוב לנו, וכל המחשבה והלחץ באים לו כשהוא יושב עם עצמו לבד.
    היום בטלפון אמר שכבר עשה החלטה וקשה לו לחזור אחורנית.
    סיכמנו שנערוך שיחה פנים מול פנים ונדבר.

בגלל שכל כך חבל לי לוותר על הבחור, כי הוא כל כך טוב עבורי, רציתי לשאול -
    האם להמשיך להתעקש עליו? ואם כן איך להפיג את הלחץ?
    האם עדיף לא להתעקש? נראה לי הכי קל לא להתעקש...אבל אני אוהבת אותו...וזה הדדי, ושנינו הסכמנו שיש בינינו משהו מיוחד. ורק הלחץ הזה מפריד בינינו

אודה לכל תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התבוננות פנימית

דורית כהן
    16/04/2012

יעל היקרה,
    הביאי בחשבון שחלק מן ההילחצות שלו סביר להניח שמגיעה מאנשים הקרובים אליו כמו חבירם ומשפחה ששמעו ממנו על מערכת היחסים וחוששים לו שמא "יסתבך" עם מישהי שמבוגרת ממנו.
    בעיני עצם ההפרש בגיל הוא לא רלבנטי. מה שיש ביניכם נשמע באמת מעולה. אבל הנקודה שהוא מעלה היא חשובה. אולי את עוד לא בתוך הלחץ הזה, אבל גם יתכן שאת מדחיקה זאת,וחלק מן ההדחקה הוא ההתחברות לבחור כה צעיר ממך. זוהי רק השערה, ומאוד יתכן שזה כלל לא מבוסס,זה רק חומר למחשבה.
    מוכנות ובשלות להקמת משפחה, עם כל האחריות שכרוכה בכך, עם הויתור על החופש האישי, עם המחוייבות לכל החיים - זהו שלב משמעותי בחיים, וכל אחד מגיע אליו בגיל שונה.
    מצד שני אהבה יכולה "לפרוץ" ללא שום קשר, כי היא אינה תלוייה בהכרח בהימצאות בשלב הזה. אנחנו הרי מתאהבים בכל גיל, גם כילדים וגם כקשישים...
    אני חושבת שאת צריכה להתבונן פנימה היטב ולהבהיר לעצמך מה את רוצה בעתיד הקרוב והבינוני, מה חשוב לך, והאם הקשר הזה יכול להגשים את הדברים החשובים לך.
    בכל מקרה, אם הוא מרגיש לחץ מצידך - אפילו שאת אומרת שכלל לא הפעלת עליו לחץ - נדמה לי שהדרך הנכונה היא לתת יותר ספייס, ולחכות שהוא ירצה להתקרב מרצונו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו