מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר חשק מינילירון18/04/2012
שלום,
אני צריכה קצת עזרה..
אני מתחתנת בעוד כחודש וחצי ומזה הרבה מאוד חודשים פשוט לא בא לי לקיים יחסי מין. הלכתי לפסיכולוג,התייעצתי בפורומים, ואני די אובדת עצות.אני אחרי הרבה חקירה של העניין כבר לא חושבת שזה קשור לבן זוג שלי או למשיכה שלי אליו..פשוט לא בא לי ואין לי צורך לשכב איתו.אני מאוד מתוסכלת כמובן כי יש לי עוד הרבה שנים לחיות איתו ואני לא רוצה שהוא יהיה מתוסכל מזה ומצד שני פעם מאוד אהבתי לקיים יחסי מין,ובהתלה גם עם בן הזוג שלי..איך מחזירים את החשק מעבר לעניין שפשוט צריכים לקיים יחסים גם כשלא בא?אלא באמת את הרצון הפיזי הזה?
אודה לתשובתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעיכה בחשק המיני - כמה הסברים
דורית כהן19/04/2012לירון היקרה, את מעלה שאלה לגיטימית שהמון זוגות נתקלים בה לאחר שהזוגיות עוברת את תקופת הריגוש הראשוני.
בתחילת הקשר, הריגוש המיני המוגבר נוצר בין היתר בגלל פעילות אינטנסיבית של המוח - הרבה מחשבות ופנטזיות ומשאלות ורומנטיקה שממש מפוצצת את המוח ומקרינה לכל הכיוונים - כולל עלייה חדה בריגוש המיני ובתשוקה. כלומר - אם אין דחייה גופנית בסיסית בין בני הזוג - כל הפעילות הפנימית המוחית הזאת בשלבים הראשונים - יוצרת המון תשוקה ועוררות מינית.
אבל כאשר עובר זמן, יש רגיעה בפעילות המוחית, וחלה התרגלות, והריגוש יורד. הפנטזיות,שמאוד יכולות לעזור בבניית העוררות המינית - אף הן דועכות, כבר אין צורך לדמיין איך זה יהיה איתו כי כבר למדת וחווית במציאות את הדברים.
ואז נדרש משהו אחר על מנת ליצור תשוקה מינית.
יש זוגות ברי מזל שיש ביניהם משיכה חייתית טבעית, ללא צורך בפעילות המוחית הנוספת. זה עניין פיזי כזה, של ריח, של מגע, של מראה חיצוני של מחוות ושפת גוף.
אבל רוב הזוגות זקוקים למשהו נוסף, כי רמת המשיכה ביניהם היא בינונית. היא מספיקה להתחלה כפי שתיארתי, אבל לא מספיקה להמשך.
ובמקרה הזה - צריך לתגבר את הנתונים הטבעיים בעזרת טכניקות ומיומנויות, והרבה למידה הדדית:
למשל להבין ולתקשר את הצרכים הרגשיים והפיזיים סביב סקס, שיכולים להיות שונים אצל כל אחד. לשם כך נדרשת כמובן המון פתיחות וחוסר ביקורתיות.
למשל הרבה זוגות לא מעניקים זה לזו את הצרכים הבסיסיים בסקס. הרבה פעמים האישה זקוקה להרבה רומנטיקה, מילים יפות, חיזור, מחמאות, חיבוקים, ליטופים, משחק מקדים ומזמוזים בסגנון גיל ההתבגרות, כי הדברים האלו גורמים לה להיכנס לעוררות מינית, וזה לוקח זמן. הרבה פעמים הגבר רוצה להתחיל מייד עם חדירה, ולא מתאים לו להשקיע (בכל מה שכתבתי). ואז מתחילה התנסות שלילית עבור שניהם. היא לא מצליחה להיכנס לעוררות מספקת, והוא מרגיש שהיא לא בעניין וזה מוריד לו עוד יותר והוא עוד פחות משקיע בכיוון שחשוב לה.
מה שתיארתי הוא דוגמה לתקשורת לקוייה בסקס, מצב מאוד נפוץ, שבו כל אחד מבני הזוג מרגיש שהוא לא מקבל וגם לא יקבל בעתיד את מה שהכי מדליק אותו והוא זקוק לו על מנת להרגיש רצון בסקס או תשוקה. זה ממש מכבה את התשוקה.
מכיוון שכתבת על עצמך שפעם אהבת סקס, ההשערה שלי היא שמה שקורה ביניכם בא מן הכיוון הזה.
על כן - אל תרימי ידיים. יש מה לעשות. ניתן לבנות ביניכם תקשורת מינית פתוחה, ללא ביקורת, וליצור הקשבה וקבלה לצרכים של כל אחד מכם. זה דורש למידה. רצוי לעשות זאת בייעוץ זוגי/מיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון אישי
מוניקה25/04/2012תנסי להפסיק לקחת גלולות ל 3-4 חודשים והשתמשי באמצעי מניעה אחר, לאחר התיעצות עם רופא, כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישה והורמונים
שירן26/04/2012היי,
במידה ואת נוטלת גלולות למניעת הריון- יש סיכוי שזו הסיבה. גלולות ידועות כמדכאות חשק מיני.
מעבר לזה, אישה היא מזוודה של הורמונים, ישנן כאלה שמספרות שאין להן חשק מיני לתקופה ארוכה מאוד מהלידה...
אני חושבת שחשק מיני אצל האישה תלוי בגיל וגם בגורמים אחרים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)