מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חולשה ומתח בזוגיותנתן19/04/2012
היי אני נתן בחור בן 27 ,אני יוצא עם בחורה שגדולה ממני בעשר שנים היא עם ילדה בת 4 ואנחנו חברים כבר שנה,עד לפני כמה חודשים הייתה אוירה כיפית מהנה ביניו זוגיות מאוד טובה למרות כל הקשיים מסביב,אימא שלה לא מדברת איתי מאז שניהייתי חבר שלה רק האבא והאח ואחותה של בת זוגתי.
לאחרונה קצת פגעתי בה וגם תפסה אותי על כמה דברים שהייתי לא בסדר וגם שקר קטן , אני כל ה זמן יוצא לא בסדר בקשר כל הזמן אני מתחנן לעשות טוב אני מפרגן מפנק נותן אהבה רומנטיקן חסר תקנה ולאחרונה בחודשים האחרונים ישנה ירידה משמעותית בחיים שלנו,איןן לנו איפה ליהיות רק ביחידה אצלל ההורים שלה במרטף שם יושב העסק שלה,הילדה מאוד קשורה אליי ואני אוהב אותם מאוד מאוד כמו שהמשפחה שלי בביתי אוהבים,אבל היא כל הזמן בעסק שלה העבודה והילדה יותר חשובים לה ממני אנחנו לא יוצאים לא שכבנו כבר שלושה חודשים אני מנסה להוציא אותה אבל היא הולכת לקורסים לקידום העסק שלה היא לא מוכנה כמו בעבר להשאיר תילדה שלה אצלהוריי או הורייה לא יכולה לתת אהבה לומר שאוהבת ולהרגיש כלפיי רגשות ,אני רושם לה הודעות כותב לה שירים מביע את אהבתי כאילו לא שמה עליי והיא לא מפסיקה לומר שהכל ניהיה מונוטוני ושכמו אצל חברות שלה האהבה ניגמרת והכל הופך למובן מאליו ואני לא חושב שזה צריך ליהיות ככה היא כבר לא משתפתאותי בכמה דברים שעוברים עלייה בחיים כמו בהתחלה, יורדת עליי שאין לי ידע בסיסיבחיים ושאני לא יוכל להבין אותה ואת מה שעובר עלייה כאילו אני שמה כי נוח להאני אוהב אותה דיברנו על להתחתן ולאחרונה בגלל שקר קטן ועד כמה דברים שניפגעה ממני ואני תיקנתי התחננתי עשיתי בניתי גשרים והכל אני עושה היא לא מתייחסת אליי כאל בן זוג ולאמוכנה להפסיקלומר שהכל הרגלמונוטוני כזה מה עליי לעשות אני פ/שוט אוכל תצמי לא אוכל לא יושן ירדתי במשקל לא מפסיק להשקיע עלייה ולתת להם תנשמה והיא כאילו בשלה,אפילו כשהיה לנו שנה היא העדיפה ליהיות עם לקוחות בעסק שלה ולא לצאת כאילו מה אני?זבל?אני חייב עזרה אשמח לקבל מענה מכם בתודה,נתן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחת הפסקה ולחשוב
עדי בדיחי19/04/2012הי נתן,
אני מצטערת לקרוא את מה שעובר עליך, נשמע שמה שאתה עובר מאוד לא קל לך וגם מפתיע אותך לאור כך שעד לפני שנה הדברים נראו לך אחרת לגמרי.
לכאורה, לפחות ממה שכתבת פה- נראה שמבחינת בת הזוג שלך הקשר לא מה שהיה ונראה שהכיוון שלה הוא לא להמשיך אותו- היא לא חוגגת איתך, לא משקיעה בזוגיות כבעבר, מספרת לך כי האהבה נגמרה, אומרת לך שנמצאת איתך מתוך הרגל ונוחות (אולי בגלל הפינוק וההשקעה שלך נוח לה להישאר) וכל אלו סיבות מאוד לא טובות להמשיך לקיים זוגיות.
יש פערים ביניכם שיש לתת עליהם את הדעת בשלב הזה- כמו הגיל, שבכל זאת, משפיע לפעמים על תפיסות העולם השונות. ויש גם פערים רגשיים שניכרים ממה שאתה כותב- היא לא מרגישה שאתם תופסים את החיים אותו דבר, אתה מרגיש כלפיה אהבה גדולה והרבה רצון להשקיע בה, בעוד היא לא עושה צעדים בכיוון הזה כבר.
כל עוד תחזר ותשקיע ותהיה רומנטיקן חסר תקנה- סביר להניח שהיא תמשיך להיות הסרבנית וזאת שלא משקיעה. אני יודעת שזה קשה מאוד ליישם את ההצעה שלי, אבל תנסה בכל זאת- לנתק מגע לתקופה, אפילו קצרה, כדי לתת לך ולה זמן לחשוב על הכל, מהתחלה. אם מדובר במשבר שנמשך כבר שנה- אני לא רואה מנוס, אלא לקחת פסק זמן קצר מהקשר הזה, למרות שנראה שאתה מאוד מאוד רוצה בו.
יהיה קשה להמשיך לקיים קשר זוגי עם בחורה שלא משקיעה בו לדעתך, שמשהו בה כבה ונסג.. רק זמן לבד עם עצמה יוכל להגיד האם היא תרצה לשקם את הקשר.
בהנחה וכן, אולי כדאי לשקול ייעוץ זוגי, לאור כך שיש גם עניינים סביב נושא האמון- שלה כלפיך לאור התנהלויות מצידך שלא היו נכונות בזמנו (שקרים וכיוצ"ב). ברור שלא היתה לך כוונה רעה, אך לצערנו זוגיות עלולה להתפורר ממצבים כאלה, של משברי אמון, ואם חשוב לך לשקם את הקשר- אולי כדאי שתנסה לשקם אותו עם עזרה של מטפל זוגי- אבל זה רק לאחר שביררת האם היא עצמה מוכנה לתת לקשר עוד הזדמנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכי חשוב, אמון
רחלי19/04/2012אהלן מתן,
וואו , אתה נשמע ממש טעון.
אני לא יודעת מה היה השקר ששיקרת לה, אבל אני יודעת שמאוד קשה להחזיר את האמון אחרי שמשקרים לך... גם אם השקר קטן.
תאמין לי, גם לה מאוד קשה עם המצב, והיא מאווד אוהבת אותך.
לפי דעתי אתה צריך לעבוד על האמון של הקשר ופחות על מתנות ושירים. אין ספק בשזה מאוד כיף שמפנקים אותך. אבל זה לא קל לעבור הלאה אחרי שקר.
בנוסף לזאת אתה יכול לפנות לייעוץ זוגי, יועץ זוגי יוכל לתת לך את התשובה המקצועית ביותר כיצד עלייך לפעול. ע"י טיפול זוגי אפשר לפתור רבות מהבעעיות.
החשוב ביותר זה לעבוד על הקשר הזה ולא לוותר , לא לך ולא לה.
אהבה זה כולכך חשוב בחיים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתן
פוחדת21/04/2012אני לא מוסמכת או משהו, אבל רציתי לענות לך מה דעתי: אני חושבת שרצוי שתשים לב לפערים ביניכם: ילדה, 10 שנים, עסק כלכלי...עושה לי רושם שאתה ילד לעומתה ולכן זה לא מצליח..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזמן את הטוב....
שירן26/04/2012שלום מתן,
אם זה יעודד אותך אז חבר טוב של המשפחה עם סיפור דומה לשלך...כשהוא היה בן 27 והיא בת 37+ 2 ילדים התחילו מערכת יחסים שעדיין משגשגת והיום הם נשואים עם תוספת של 2 ילדים משלהם.
ועכשיו לעניינך, אתה נשמע חסר שבע רצון מהקשר ובלי קשר לפער הגילאים.
תחשוב טוב על עצמך ועל הרצונות שלך, תפסיק לרצות אחרים וכבודך הוא אמור להיות זהה לכבודה.
עם כל הכבוד גבר הוא אמור להיות ראש המשפחה ,להוביל ולתת את התמיכה והחוזק. ברגע שגבר מסורס על ידי בת זוגו זו עלולה להיות תחילתה של ירידה משמעותית בקשר.
תרים את עצמך, תבנה את הביטחון העצמי שלך מחדש ותבחן טוב למה אתה שואף בחיים, לאיזו זוגיות ואיפה אתה ממוקם בזוגיות הזו שאתה שואף אליה.
ודרך אגב, יכול מאוד להיות שברגע שהביטחון שלך יעלה היא תזהה זאת ותעשה שינוי אדיר לטובה.
אני מאחלת לך המון בהצלחה....ואל תתפשר בחיים כי מגיע לך הטוב ביותר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)