להתרגל לקשר זוגי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• להתרגל לקשר זוגי
    אלי
    20/04/2012

היי ,
    אני בקשר חדש כבר שבועיים וקצת , וכמו שאני מכיר את עצמי וזוכר אני מפחד שהקשר הזה יסתיים מהר מאוד... מפחד אך בו בעת גם מביא את זה עלי , ובאופן , לרוב לא מודע, מקלקל את הקשר, יוצר בו דרמות וכל מיני סצינות של "העמדה במבחנים"..

בטח יש הרבה טכניקות איך לשמר קשר , אבל השאלה שלי האם הרגל , כך שבכל פעם אנסה להשאר יותר זמן בקשר חדש שהתחיל , ולנסות להדחיק את המחשבות שלי שגורמות לי לקלקל או לרצות "להעמיד במבחן".. האם זה יכול איכשהו לגרום לי להכיל קשר משמעותי בהמשך הדרך, כך שהוא יהפך לטבע חדש שלי??

יש לציין שכפי שאני רואה את הדברים זהו דפוס קבוע , ולא נראה לי ממש קשור לזה שעוד לא מצאתי את האחת, והציפייה שאיתה הכול יהיה חלק, בכל בת זוג בקטע הרומנטי הרגשתי מאויים וניסיתי , הרבה פעמים שלא במודע, לחפש מגרעות

כבר יצא לי לצאת ולהתקל בכל מיני אנשים כמוני שגם קשה להם להיפתח, להכיל, מרגישים מאויימים , אך לא ממש יצא לי לדבר איתם גלויות איך הם מתמודדים אם זה ...

תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להתרגל לקשר זוגי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסף, בן כמה אתה? חסר הנתון הזה

דורית כהן
    21/04/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בן 29

אלי
    22/04/2012

...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי אתה יותר חושש ממשהו אחר

דורית כהן
    22/04/2012

אסף היקר, הדפוס שאתה מתאר אותו בא כנראה לשרת משהו אצלך.
    ההשערה שלי היא שאתה יותר חושש מדבר מסויים מאשר מפני האפשרות שהקשר יסתיים.
    הניחוש שלי הוא שאתה חושש מאוד שמא הבחורה לא תרצה אותך והיא זו ש"תיזרוק" אותך, ועל כן אתה "בונה תיק" מן ההתחלה כנגדה, וממהר לחתוך את הקשר, שמא היאתמצא חן בעיניך יותר מדי, ותישאר איתה, ואז אתה חשוף לאפשרות שאולי אתה הוא שתיזרק...
    בדוק נא עם עצמך, האם קרה לך אי פעם שמישהי הפתיעה אותך וחתכה את הקשר איתך בפתאמיות? וזה פגע בך מאוד? שבר את ליבך? אם זה אכן קרה לך - אזי הדפוס אותו אתה מתאר עושה לך שירות פסיכולוגי - הוא מפחית את החרדה שלך שמא מישהי תעשה לך זאת שוב, ושומר עליך מפני היפגעות נוספת. זה סוג של מנגנון הגנה פסיכולוגי.
    אם זה כלל לא קרה לך אף פעם - אז יש לחפש את הסיבה בקושי באינטימיות רגשית, ואולי גם בתחום הסקס. יתכן שאתה נמנע להגיע למצבים אינטימיים.
    אני מציעה לך לקחת קצת ייעוץ פסיכולוגי ולבחון את שתי האפשרויות אותן ציינתי, ויתכן שתעלה עוד אפשרות בתוך התהליך הזה.

אשמח לשמוע מה אתה אומר על ההסברים שלי,

ואשמח גם לשמוע משתתפים אחרים בנושא זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו