מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות הרסנית ופוגעתמעיין22/04/2012
שלום,
אני ובעלי נשואים 3 שנים ויש לנו 2 ילדים קטנים ובזמן האחרון אנחנו רבים המון ותמיד זה נובע מאותו הדבר. אני מרגישה שהוא מסתכל רק על עצמו ולא שם את עצמו במקומי וברגע שדבר קטן מעצבן אותו הוא מתחיל לקלל, לדבר לא יפה ופשוט לפגוע בי , דיברנו על זה המון פעמים הוא אומר שהוא ישתנה וזה אף פעם לא קורה כי שוב אנחנו רבים . אני יודעת שכל מה שהוא אומר לי זה נובע מעצבים והוא לא באמת מתכוון לזה. כך הוא אומר כל פעם. אבל זה מאוד מתסכל אותו ומעציב אותי ועושה לי לא טוב כי אני תמיד מנסה שיהיה טוב ורגוע בבית וכמה שאני אשתדל ואתאמץ לכך הוא אף פעם לא ישים לב לכך ויעריך את זה. אני מרגישה המון חוסר הערכה וכבוד ממנו וגם אמרתי לו את זה. הוא תמיד טוען שהוא לא טוב במילים אז אני מבינה אותו ולא מצפה שיאמר לי שום מילת פירגון והערכה למרות שזה מאוד חסר לי. אבל לפחות שישתדל גם לא לפגוע וזה אף פעם לא קורה. אני ממש מתוסכלת מהמצב הזה. אשמח לקבל כל ייעוץ מה אפשר לעשות כדי שהמצב הזה יישתנה ויהיה טוב יותר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטפל ביחד
עדי בדיחי23/04/2012שלום מאי וערב טוב,
אני מנסה רגע להסתכל על העובדה שיש לכם 2 ילדים קטנים ואתם נשואים 3 שנים. מכאן, אני מעריכה, שמיד אחרי החתונה או בסמוך לה כבר היית בהיריון, ולמעשה נכנסתם מתוך "נשואים" ל"הורים" מאוד מאוד מהר, ואחרי כן הגיע ילד נוסף.
המצב הזה של כניסה לשני תפקידים כמעט בו זמנית (בן זוג והורה) עשויה להביא איתה לא מעט קשיים- קשיי הסתגלות, קשיים להתמודד עם השינוי החדש, קשיים בתור הורה וגם בתור בן הזוג- גם פה וגם פה אתה זקוק להרבה מאוד אנרגיות. כשאתה אדם שמתקשה לבטא את עצמו במילים, כפי שתיאר, "לא טוב במילים", זה קשה על אחת כמה וכמה. וכשמגיע הזמן שזה מצטבר ואתה לא יכול יותר- זה מתפוצץ בדיוק בדרך שרצית להימנע ממנה, אבל למעשה לא היתה ברירה- כי היית חייב לפרוק. אצלו זה מגיע גם בצורה תוקפנית למדי.
אז התשובה שלי אלייך היא לא לוותר ולסלוח על כל פעם כי ככה הוא והוא נתון ללחצים. הרי גם את נוטה ללחצים ואת אפילו מגדילה לומר שאת לא לגמרי מקבלת מילות הערכה ממנו. אך כשזה מגיע לויכוח- הוא מבטא את מה שחש באותו רגע באופן קיצוני.
לא כתבת האם יש נושא מרכזי שאתם רבים לגביו- האם זה הטיפול בילדים, האם זה עזרה שלא מגיעה ממנו או כל נושא אחר. אם מדובר במשהו קונקרטי- זה דבר אחד. אם מדובר בהתנהלות רצופה שלו לאורך הזמן שאתם מכירים- זה דבר אחר, וזה יכול להעיד כי זהו אופיו- וזה דבר שיותר קשה לשנות. אבל-
השאלה היא האם שניכם מבינים את הבעיה, האם שניכם מגדירים את המצב כבעיה (מתשובותיו אני למדה שכן), האם שניכם מבינים שכך אי אפשר להמשיך וככל שתמשיכו- המצב עלול להחמיר כיוון שהוא לא מטופל וזה יגרור יותר ויותר תסכולים, ואם אכן שניכם מגדירים את המצב כמצב שמצריך פיתרון- נסי לגייס אותו למצוא את הפיתרון הזה יחד איתך. אם זה לשבת מול האינטרנט ולברר מה עושים במצבים של ויכוחים וקונפליקטים- איך פותרים קונפליקט בזוגיות בצורה טובה יותר, אם זה לגבי העובדה שהוא עצור יותר ומתקשה לבטא את עצמו, וכשחייב לבטא זה יוצא בצורה קשה ומכוערת יותר. גם לדברים האלה יש פתרונות. יש דרכים לטפל בבעיה כמו תוקפנות או חוסר תקשורת, או תקשורת לא נכונה וכו'.. אבל לפני שמגיעים לפתרונות, נשאלה היא- האם גם הוא, כמוך, מבין- שאין מנוס אלא למצוא פיתרון שיקל על החיים ביחד? האם גם הוא מבין שאם המצב הזה נמשך- הזוגיות עלולה להישחק יותר?
במקביל- עלייך לעמוד על דרישתך לטפל במצב. עלייך לשדר לו כי אינך מתכוונת לקבל את התנהגותו ההרסנית כל עוד היא לא מטופלת. זה לא אומר שאת לא אוהבת אותו- זה אומר שאת אוהבת את עצמך, מכבדת את עצמך, ורק ככה את תהיי מוכנה להמשיך הלאה- יש לטפל, אבל ביחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)