מפוחדת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מפוחדת
    רינת
    23/04/2012

שלום ,

בעבר ביקרתי בפורום עקב הרבה בעיות בזוגיות ,
    בכל מקרה למרות שהבעיות שהיו בינינו בעבר , המשכתי את הקשר , הקשר הוא לא הכי יציב בעולם , שבוע אנחנו יכולים להיות הזוג הכי מאוהב על פני האדמה , ושבוע לאחר מכן פשוט כמו שני אנשים זרים , זה נובע מחוסר הקשבה והבנה .
    אני בת 24 ,יוצאת עם בחור ב 34 , בעבר היו בינינו בעיות עקב תהליך הגירושים שלו , יש לו שני ילדים ,
    לפני כ 3 חודשים נכנסתי להריון , עברתי תקופה די לא קלה בלהבין מה לעשות , מצד אחד היה בי פחד שזה לא אדם שאני יוכל להסתדר איתו , ועוד עם ילד . מצד שני היה לי מאוד לחשוב על העצם העובדה לעשות הפלה , במיוחד שבמהלך היחסים כן דיברנו על להביא ילדים . גם הוא התעקש שאני לא יחשוב בכלל על הפלה , והשכל יהיה בסדר שאני יסמוך אליו , הוא התגרש סופית כשבוע לאחר ששמע שאני בהריון .
    משם התחילו לחצים על חתונה ,וזה הכניס אותנו לעוד יותר ריבים , לכן החלטנו לעשות את זה אחרי שהיילד ייולד (לא אפרט את הסיבות ).
    אני מרגישה מאוד לבד בעניין הזה , ומרגישה שהוא מבין אותי ואכפת לו פחות עכשיו לפני שנכנסתי להריון, לפני זה כן היה חשוב לו מה שאני אומרת ומבקשת , היום הוא כבר נהיה כמו "בעל " בשגרה ,לא מקשיב לבקשותיי , וכאילו הכל מובן מאליו .
    אני פשוט מרגישה שעצם העובדה שאני בהריון נותנת לו להרגיש שזהו אני איתו בכל המובנים , ולא משנה איך הוא התנהג ,אני יהיה שם .
    וכל השיחות להבהיר לו שזה ממש לא ככה לא עוזרות .
    עוברת אליי תקופה בכלל לא קלה ,ואפילו שאני מבקשת שניצא שיארגן משהו כדאי להתאוור , יותר חשוב לו העבודה (הוא עצמאי) ואין לי מילה בזה כי הוא משתיק אותי שמזה אנחנו מתקיימים .
    הוא רב איתי די הרבה , ושאני מנסה להסביר לו שאני בהריון ושיוותר לי כי זה לא בריא שאני יעבור את ההריון בעצבים ,אז לא כל כך אכפת לו ,והוא עדיין נכנס ראש בראש איתי . היום פשוט קמתי בתחושה שזהו אדם אני צרכיה לחיות איתו כל החיים ,שחושב קודם על עצמו ואחר כך אולי אליי ועל התינוק שבפנים .
    מצד אחד פשוט בא לי להיפרד ממנו , מצד שני יש לי המון פחדים לעבור את ההריון לבד ,וזה סוג של מה שלא הייתי רוצה לעבור .

האם יש לכם הצעות ,??

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפוחדת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפוחדת - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    23/04/2012

רינת יקרה,

נראה כי הבחור הינו בחור אחראי. הוא לוקח אחריות על מעשיו ועל מציאות חייו. כאשר נודע לו על ההיריון, הוא סגר סופית את הפרק הקודם בחייו בכדי שיוכל להיות כל-כולו בקשר שלכם ולמיטב הבנתי, לאור המציאות החדשה הזו הוא אף רוצה למסד את הקשר שלכם למרות שהקשר שלכם ידע עליות ומורדות. "פוטנציאל" המשפחה, אשר נוסף לקשר שלכם, מגמד, בראייה שלו, את חוסר היציבות בקשר שלכם ואולי הוא חושב כי מיסוד הקשר והקמת המשפחה שלכם הם אלה אשר ייצבו את הקשר.
    התנהלות זו שלו מעידה על כך שמשפחה וילדים חשובים לו.
    עד כאן הצדדים הנעימים יותר במבנה אישיותו, כפי שאני לומדת מדברייך.
    הצדדים המאתגרים יותר באישיותו הם הצורך שלו בשליטה וההקשבה שלו לעצמו (וכמעט אך ורק לעצמו), לצרכיו ולרצונותיו. חוסר התקשורת ביניכם, ההתעקשות שלו לנהל את חייכם אך ורק על-פי ראיית עולמו, על-פי שיקול דעתו ועל-פי מה שנראה לו נכון, הם התוצאה של שני המאפיינים הנ"ל.
    היות ואת התקופה הקרובה אינך רוצה לעבור לבדך, כפי שציינת, ואני מאמינה שגם לאחר מכן לא תרצי בכך והיות שהוא אדם אחראי והמשפחה חשובה אולי כדאי שתנסי להסתכל על חצי הכוס המלאה. הוא יהיה לצידך וידאג לכל מחסורכם. נסי להיזכר בסיבות בעטיין נשארת בקשר הזה כל הזמן הזה, למרות שלכאורה יכולת לקום וללכת בכל שלב. נסי להיאחז בסיבות הנ"ל כאשר את חשה שאת רוצה לקום וללכת.
    עבורך, כדי שיהיה לך קל יותר בתוך הזוגיות שלכם ובאופן כללי, אני מציעה שתתחילי לקחת יותר ויותר יוזמה, יותר ויותר אחריות על חייך, רצונותייך וצרכייך, בדומה למה שהוא עושה. פשוט תקבעי עובדות בשטח (ושוב, בדיוק כמו הוא עושה...). ככל שאת תיקחי יותר יוזמה יוותר פחות מקום לשתלטנות שלו. כך, במקום לבקש ממנו שיארגן עבורכם בילוי מאוורר, ארגני את, סגרי את כל הפינות והזמיני אותו.
    כאשר את תתנהלי כמוהו, כאשר תקבעי עובדות בשטח, כאשר תבואי ותודיעי לו או תראי לו במקום לבקש שיעשה עבורך ויקשיב לך תשיגי שתי מטרות. האחת, הדברים יתנהלו בהתאם לרצונותייך ולצרכייך מבלי שתאלצי לבקש "טובות" והשנייה, הוא יתחיל להקשיב לך. הוא יקשיב לך כי הוא יאלץ להתמודד עם העובדות שאת תעמידי בשטח וכי הוא ירצה להקשיב לך מתוך הערכה ואני משוכנעת כי הוא יעריך את יוזמותייך כי גם הוא מתנהל כך ולרוב אנו נוטים להעריך ולהקשיב למי שמתנהל כמונו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו