מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתוסכל ...מיכל23/04/2012
שלום . אשמח לקבל טיפ לגבי בעיה גדולה שיש לי עם אשתי . אני בן 37 אשתי בת 34 נשואים 10 שנים יש לנו שני ילדים אחד בן 6 ואחת בת שנתיים. אשתי טוענת שמעולם לא היתה מאוהבת בי ואין לה משיכה כלףפיי..לגבי יחסי מין אחת למס חודשים...אני גבר שמאד מבין אוהב מפרגן ולמרות הכל נותן לה כדי שיהיה לה טוב. היו מס פעמים במהלך הזוגיות שרצתה להתגרש היא די היססה ...אך תמיד הגענו אחרי שיחות שחבל לפרק את החבילה כי סך הכל יש בסיס טוב. הבעיה היא כזאת יש לה שתי חברות שהן נמצאות במערכת יחסים פתוחה עם בני הזוג שלהן. מידי שנה היא נוסעת איתם לאילת ימי שישי הן יוצאות יחד מועדונים , בתי קגפה וכו..... זה מאד מפריע לי אך היא תמיד אומרת שהיא לא רכוש שלי ויש לה חיים משל עצמה. אני טיפוס יותר ביתי מעדיף להשקיע בזוגיות איתה ועם הילדים מאשר לצאת עם חברים. הסברתי ל ה שברגע שהזוגיות תיהיה טובה ...אני אפרגן לה ..אז תמיד יוצא שהיא בסוף יוצאת עם חברות ואני שומר על הילדים היות למרות שהיא יודעת שזה מפריע לי ...היו מס פגישות אצל פסיכולוגית נאמר לנו שם שהיא מתנהגת כמו ילדה בת 16 שאני מידי מרצה אותה. אני פשוט לא רוצה להגיע לגירושיםם םאני מאד מחובר לילדה. היא נמצאת בשלב שהיא גם מנסה לשפר תזוגיות אך לא מידי משתדלת על כל דבר היא מתעצבנת לוקחת אותי כמובן מאלו יודעת שאני מת עליה. ואני מאד סובל ומבולבל מה עלי לעשות ? להמשיך אצל פסיכולוגית זה די קשה מבחינה כלכלית אנחנו לא במצב כלכלי טוב .... האם להמשיך לרצות אותה או שעלי לאסור עליה לבלות באילת מס ימים?
יש לי זכות למנוע ממנה ללכת ? אציין שהיא לא בדיוק שואלת אותי היא פשוט צריכה אותי לבייביסיטר לילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חד צדדיות
עדי בדיחי23/04/2012שלום מתוסכל וערב טוב,
ההקדמה שלך לדעתי מאוד חשובה גם לגבי השאלה שלך בסוף ההודעה- ההקדמה שמספרת כי מדובר באהבה שהיא חד צדדית- בעיקר מצידך. ההשקעה, הנתינה, האהבה, ההקרבה- בעיקר מגיעה ממך. היא עצמה אומרת בפירוש כי מעולם לא התאהבה בך וגם לא נמשכת אליך. זה יכול להסביר את ההתנהגויות השונות שאתה רואה במהלך החיים איתה.
היא מצד אחד מנסה לשפר את המצב לפי מה שאתה אומר אבל באותו משפט אתה גם מציין שהיא לא משתדלת יותר מדי ולא זקוקה לאישורים שלך לצאת עם חברות לנופש... אם כן- האם אתה באמת רואה רצון ומוכנות גדולה מצידה אכן לעשות מאמץ? אתה מספר שאתם תמיד מגיעים לעובדה כי "יש בסיס טוב"- בסיס של מה לדעתך? אם יש בסיס טוב, אזיי שהוא צריך לבוא לידי ביטוי במצבים האלה- שצריך לשנס מותניים - וזה לא באמת קל כמו שזה נשמע, כשאין אהבה ומשיכה מצידה. שוב, גם פה- האחריות מוטלת עליך בעיקר. ושוב אתה חש שאתה שם רק כדי לספק צרכים מסוימים כמו בייביסיטר לילדים..
לצערי העובדה שאתה קרוב לילדה שלך היא אמנם מצוינת כשלעצמה, אבל לא מספיקה כדי לעשות אותך מאושר בתוך הזוגיות. הסיפור לגבי החברות עם הזוגיות הפתוחה- הוא לא באמת האישיו. האישיו הוא העובדה שהיא אומרת לך שהיא לא התאהבה בך מעולם וגם לא נמשכת אליך. והשאלה היא האם אתה מוכן להמשיך להתמודד עם זה. יש זוגות, אפרופו, שכן יכולים והם יחד מסיבות מסוימות וזה טוב לשניהם. האם אתה במצב הזה?
אין לך אפשרות למנוע ממנה שום דבר, רק מפני שהיא אדם אוטונומי בפני עצמו וכפי שכתבת "היא לא ממש שואלת אותך". אני מציעה שוב לחשוב לגבי המשך הזוגיות, ובהנחה והחלטת שאכן אתה רוצה להמשיך אותה- חשוב באיזה תנאי אתה מוכן להמשיך אותה- מה אשתך צריכה לעשות כדי שמשהו ישתנה? והאם היא מסוגלת לכך, לדעתך?
אני מקוה שנתתי לך קצת חומר למחשבה.. הרבה הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)