תקועה במערכת יחסים לא בריאה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תקועה במערכת יחסים לא בריאה
    סתיו
    24/04/2012

אני בת 22 ואני במערכת יחסים לא טובה שנמשכת און אנד אוף כבר 7 שנים.
    בגיל 15 התחלנו להיות ביחד והיינו ילדים, בשנתיים הראשונות היו לנו ריבים ובעיות של ילדים קטנים ואני כל הזמן רציתי ללכת והוא זה שהתחנן שנחזור והיינו חוזרים.
    אני התרחקתי מחברות כי הם פגעו בי ועם הזמן נשארתי לבד כשרק הוא היה לצידי כל הזמן, ממש גדלנו ביחד ונקשרנו אחד לשנייה הוא ידע עליי הכל ואני עליו.
    אבל הקשר בינינו אף פעם לא היה טוב כל השנים זה תמיד היה ככה חוסר תקשורת ריבים, פרידות וחזרות. בשנתיים האחרונות זה רק החמיר הוא נפרד ממני בתקופה מאוד קשה שהייתה לי בטענה שהקשר שלנו לא טוב ,ואפילו היה עם אחרות ואחרי כמה חודשים התחנן שאני אחזור ואני חזרתי אליו כי אני כבר ממש קשורה אליו ולא היה לי אף אחד אחר חוץ ממנו. נפרדנו עוד פעם לפני כמה חודשים וחזרתי אליו אחרי שביקש כי הוא אומר שהוא אוהב מאוד. אבל הבעיה שכל פעם שאנחנו חוזרים זה עוד פעם ריבים, הוא מבטיח לי שהוא ישתנה אבל זה לא קורה. הוא משקר לי המון הוא אומר שהוא עובד והוא בעצם יוצא עם חברים.
    אני לא מבינה מה הבעיה שלו הוא מבקש שנחזור כי הוא אוהב ואז חוזרים והוא שוב משקר ומזלזל ואני נשארת איתו כי קשה לי לבד ואני לא יכולה לשאת את המחשבה שתהיה לו מישהי אחרת.
    איך יוצאים ממעגל הקסמים הנוראי הזה?? לפני כמה ימים שוב גיליתי שקר שלו והחלטתי שהפעם אני מסיימת לתמיד ואני מפחדת שגם הפעם אני אשבר ואחזור אליו בגלל הקושי שלי להיות לבד ולהתגבר אבל אני לא רוצה לזחור כי הקשר עושה לי רע.
    אשמח לעזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשה לשבור דפוס ישן

עדי בדיחי
    24/04/2012

הי ניצן ולילה טוב,

אני מבינה ממה שאת כותבת שאת יודעת שאת אכן "תקועה במערכת יחסים לא בריאה", את יודעת מה צריך לעשות, את יודעת למה צריך לעשות- אבל את כנראה מתקשה ב"איך", ויש גם חשש, כנראה, מה יהיה אח"כ ואיך אסתדר לבד...

העובדה שאתם "יחד" 7 שנים, שהוא הבחור הראשון שלך ושהכרת אותו בגיל מאוד קריטי- היא מאוד משמעותית ויכולה לספר למה כ"כ קשה לך להיפרד. ההרגל, אפילו אם הוא הרגל "רע", הוא עדיין הרגל. הרגלים יכולים לתקוע אותנו לשנים על גבי שנים. הרגלים מפחידים אותנו מאוד- כי הם כ"כ מוכרים, וכ"כ ברורים וידועים מראש, צפויים ונוחים לנו- עד שאנחנו לא באמת רוצים להיפטר מהם- כי הם משרתים אצלנו צרכים מאוד גדולים. אם זה למשל, במקרה שלך, צורך לא להיות לבד, צורך להיות עם מישהו (לא מתאים לי ככל שיהיה) שמכיר אותי, שיודע מי אני ו"יאכל" את השטיקים שלי. להכיר עכשיו מישהו חדש- כמה אנרגיות אני צריכה להוציא, ומי אמר שהוא יבין אותי ויאהב אותי ויתחנן שאחזור אליו.. ויתן לי לחוש בכל זאת- נאהבת, רצויה..

להתחיל הרגל חדש, טוב יותר, לא תמיד קל. לפעמים זה קשה יותר מהמחשבה לזנוח את ההרגלים הקבועים הישנים.. ההרגל הישן "שומר" עלינו מפני הפתעות של הרגלים אחרים, אז מה אם ההרגלים החדשים יהיו לנו טובים יותר, העובדה שיש לעבוד קשה ולכאוב- עד שנגיע אליהם- מספיקה, כדי להישאר בהרגלים המוכרים והנוראיים שלנו...

אני מניחה שהשתמשתי מספיק במילה "הרגל"... :) אני חושבת שבזה מדובר- בהרגל, בדפוס מוכר שלא מפתיע אותך- הרי את יודעת שתיפרדו, הוא יתחנן, אתם תחזרו, אתם תריבו, אתם תיפרדו, הוא יחזר, את תסכימי, אתם תחזרו וחוזר חלילה. בדיוק המעגל הקסמים שעליו דיברת. אבל-

אם תחתכי את המעגל, ותצאי החוצה מהריקוד הזה, את תגלי- שקודם כל, לא כ"כ נורא להיות תקופה לבד- לחשוב עלייך ולא עליכם, לעשות עבור ולא עבורכם, לצאת עם "עצמך" או חברה חדשה שתכירי- ולא איתכם. להשאיר את הביחד שבעיקר מתסכל אותך- מאחור. ולהתחיל משהו חדש. דבר שני, את אולי תגלי על עצמך דברים חדשים, רצונות חדשים, והבחור הבא שלך יהיה מישהו שדווקא בזכות הפרידה הנוכחית- המוחלטת- יהיה מתאים לך יותר, בוגר יותר, מבין יותר, ועם תקשורת טובה יותר מולך. אבל כדי שזה יקרה, כדי שתגיעי למקום טוב יותר- את באמת צריכה להחליט: האם אני ממשיכה לרקוד במעגל הקסמים שלי, או שאני פורצת אותו החוצה, ומחליטה שאני לא נשארת עם: מי שמשקר לי, מי שאומר שישתנה ולא משתנה, מי שלא מפתח תקשורת טובה איתי.

הכתובת על הקיר- את רק צריכה לשבור את ההרגל הזה, ואת במסלול טוב יותר. בהצלחה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו