מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מפחדת להשאר לבדלי26/04/2012
שלום, אני בת 29, רוב חיי הייתי בזוגיות. הייתה לי זוגיות משמעותית 4 שנים, שלמרות שכבר לאחר שנה היו לי בה ספקות, עדיין נשארתי עוד 3 שנים בקשר. אחרי חצי שנה בערך נכנסתי שוב לקשר רציני שהחזיק 9 חודשים וגם חלק מהזמן גרנו ביחד, ושוב, כבר מההתחלה לא הייתי סגורה על הבחור אבל פשוט תכונות שחשובות לי היו אצלו-חכם,יפה,יציב. כך משכתי איתו, אימללתי אותו,כמו את הקודם, עד שנמאס לו.
ישר לאחר מכן נכנסתי לקשר עם בחור שאהבתי מאוד, מאוד מיוחד בעיני, מאוד דומה לי. הבעיה-לא יציב ולא בוגר מספיק בעיני. אני מרגישה שדווקא הבחור שאליו אני נמשכת ובאמת אוהבת-לא טוב לי. הוא רגיש, אוהב לדבר,הסקס מושלם(מה שלא היה בקשרים האחרים). נפרדנו מספר פעמים כבר, בגללו, הוא לא היה בטוח שהקשר עובד, למרות שהוא אוהב. אז נפרדנו ואז הוא התחרט אחרי תקופה ארוכה ושוב ניסינו ושוב נפרדנו ואז הוא אמר שלא יאכזב אותי, ושוב נפרדנו.
הבנתי כבר שזה לא עסק. אני כבר בת 29, כל החברות שלי בזוגיות. אני מרגישה לבד, מרגישה שאיך אני אכיר בכלל מישהו???(אני ניראת טוב...אבל מרגישה שאין לי איפה להכיר). אני מפחדת להשאר לבד, אני רואה את בתדודה שלי בת 42 עדיין לבד... אני באמת רוצה זוגיות טובה, אני מרגישה שהיו לי 2 בחורים טובים אבל הרסתי...אבל מצד שני, לא הרגשתי טוב בקשר איתם. אני לא יודעת מה לעשות, זה מעסיק אותי מאוד. חוצמזה אני מנסה להתנתק מהבחור האחרון וזה לא קל כי גם הוא תלותי כמוני ולכן יוצר קשר מידי פעם או כשאני יוצרת קשר הוא לא דוחה אותי, למרות שהוא לא חושב שאנחנו צריכים להיות ביחד לאור כל מה שקרה בינינו.
אז מה אני יכולה לעשות?אני מרגישה רע וקצת מדוכאת.החברות שבזוגיות ממעטות לצאת...אני מרגישה שמשהו לא בסדר איתי. למה אני לא מצליחה להחזיק קשר?ואיך עכשיו אני אמצא מישהו. אני מפחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות...
שירן26/04/2012לדעתי... את צריכה לבדוק מה באמת את רוצה? בזוגיות אין מושלמות- באחד יש תכונות מסוימות ואילו באחר תכונות אחרות.
מהתבוננות שלי על חברותיי הרווקות אני מגלה שהן מאוד ביקורתיות, שהן מחפשות את הדבר המושלם שלצערי אינו קיים.
אם זה יעודד אותך אז.... לא כל בחורה שבזוגיות אכן אינה בודדה. לצערנו אחוז מאוד גבוה של זוגות לא חיים באושר.
לפי האג'נדה שלי הכח בידיים של האישה, וברגע שאת שלמה עם עצמך מאושרת ובשלה את מגיעה לזוגיות בחשיבה אחרת.
והזוגיות שתימשך לטווח ארוך ויציב הינה זוגיות שבה שני בני הזוג דומים מאוד, בעלי תחביבים דומים, תחומי עניין משותפים וכמובן הבנה של הצרכים.
סקס טוב ותשוקה יכולים להשאר לטווח ארוך אם מתחזקים אותם בזוגיות....שזה בכלל שיעור בפני עצמו.
תזמני לך את הטוב ביותר תחשבי בדיוק מה את רוצה ותלכי על זה... הרי בסופו של דבר לכל אחד יש את הזיווג שלו, ותאמיני לי ככל שתגיעי מוכנה יותר לזוגיות היא תחזיק טוב.
שיהיה לך בהצלחה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצי הדרך מאחורייך
עדי בדיחי26/04/2012שלום לי ולילה טוב,
תיארת יפה ומדויק מה עובר עלייך והיית מאוד כנה- וכל הכבוד לך על זה. זה לא קל תמיד להודות בחולשות שלנו או באיך אנחנו יכולים לגרום למערכות יחסים לא לעבוד בסופו של דבר.
בהמשך לדבריה של שירן, אני מבינה שהמכנה המשותף בין כל הקשרים שתיארת- הוא בעצם חוסר שביעות הרצון שלך, מסיבות כאלו ואחרות- חלקן כנראה מאוד מוצדקות. את מרגישה שהיו לך 2 קשרים שהיו יכולים להסתיים אחרת- אם את היית פועלת אחרת.
אני מבינה שיש לך איזו נטיה להסתכל על מה שאין, או- במילים אחרות- להיות יותר שיפוטית או ביקורתית כלפי מי שנמצא איתך בקשר. את "מאמללת" אותם כדברייך ונמאס להם והם חותכים. אם כן, וזהו דפוס שאת מזהה אותו כדפוס קבוע במערכות יחסים- עשית את חצי הדרך לפיתרון. את מפחדת, כי נושפת בעורפך בת הדודה שלך בת 42 שעד כה היא לבד מסיבותיה... אבל להרגשתי לא נראה שאת הולכת "לסיים" כמוה, כי כרגע את נמצאת באיזושהי נקודת תפנית מאוד משמעותית בחייך- את מבינה, ומתחילה לזהות, שיש אולי חלקים שלך, שאפשר לעבוד עליהם, לשנות, לתקן- בקשור למערכות יחסים. ככל שתחשבי על ה"להישאר לבד" המקום הזה יגדל, כיוון שאת נותנת לו הרבה מקום ובמה בחייך.
אבל אם תקראי שוב את הודעתך פה, ותשימי לב בין השורות- תגלי שאת כבר בדרך לשינוי. מה בדיוק לשנות- אולי להסתכל על הקשרים במשקפיים פחות ביקורתיות, אולי להסתכל עלייך שעל מישהי שמסוגלת להתמודד עם פערים בזוגיות, ומסוגלת לעבוד יחד עם בן הזוג על בעיה זו או אחרת, ולאו דווקא לצפות שזה יקרה מאליו או לחילופין שיגיע האביר על הסוס הלבן- ולא יהיה כלום לשנות בו..
אני מאמינה שאם תמשיכי לבדוק עם עצמך מה בדיוק מפריע לך, איך בדיוק פעלת ומה גרם לקשרים להסתיים- תצליחי גם לשנות את הגישה ולפיכך תוכלי לגלות שאת מסוגלת להחזיק קשר- כי מה בעצם גורם לקשר להימשך, אם נהיה פשטניים? היכולת האדירה לעבוד על בעיות (במילה אחת- תקשורת), לעצור כשיש בעיה ולא לטאטא אותה, ולהיות מודעת לעצמך - כפי שתיארת פה.
אני מקוה שנתתי לך מעט חומר למחשבה ואם תרצי עוד הכוונה או הסבר אשמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)