מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דואגת לאחותי הגדולהאביב10/05/2012
היי, אחותי הגדולה בת 34 ומנהלת מזה כשנה זוגיות עם בחור צעיר בן 25. לפני שהכירה אותו חוותה שנתיים של קשר זוגי כושל ומזלזל ומאחר שהקשר עם הבחור הצעיר היה נראה טוב וגרם לה להיות מאושרת ההורים שלי החליטו שלא להתערב מהסיבה שזה מעין חוויה מתקנת. לאחר כמה חודשים הבחור החל להראות סימנים של שתיית אלכוהול מרובה,התפרצויות זעם וקנאה. למרות הכל אחותי ביקשה ממני לא לספר על כך להוריי ולכן נמנעתי מלעשות זאת אך בזמן האחרון היחס שלו כלפיה הידרדר והחלטתי לספר להוריי הכל וכמו שחשבתי, ההורים שלי קיבלו זאת באופן קשה ודרשו ממנה לעזוב אותו מיד. היא מצדה אמרה שהיא דיברה איתו על הכל ושהם סיכמו ביניהם שהוא לא ישתה יותר ושינסה למתן את הקנאה שלו. אבל בלי קשר למה שקרה אני חושבת שהם פשוט לא מתאימים,היא בעלת תואר ועובדת במקום מכובד מאוד והוא לא התחיל את חייו,לא לומד ואין לו אפילו בגרות. איך אנחנו גורמים לה להבין שהקשר הזה לא טוב לה? השנים עוברות ואני חוששת שזה יהיה מאוחר מדי. היא יפיפייה וחכמה ואין שום סיבה שהשנים הקריטיות האלה יתבזבזו. הוא עוד לא מוכן להיות אבא והיא כבר צריכה לחשוב על משפחה וילדים. אני מנסה לדבר איתה אבל היא לא מקשיבה לי,היא אומרת שאני עוד ילדה ולא מבינה את החיים אבל אני יודעת שבעניין הזה אני צודקת.אוף זה ממש מתסכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירה על היחסים ביניכן
עדי בדיחי10/05/2012שלום לך אביב,
אני מבינה את הדאגה הרבה שלך לאחותך הגדולה. את באמת מתארת מצב, שעל פניו, נראה מעט מדאיג- התפרצויות זעם, התקפי קינאה, זעקה שלה לעזרתך ועוד. הכל מצדיק את החשש שלך. אבל, אני חייבת לכתוב "אבל" כאן-
אני חושבת שאיפשהו- את עשית את שלך בכך שעירבת את בני המשפחה מתוך רצון להגן ולשמור עליה, עשית את שלך שניסית לדבר אל ליבה ולהסביר לה מה את רואה. עד כאן עשית את החלק שלך. להתערב מעבר לזה - לא יהיה יעיל כרגע- זה יכול לגרור התנגדויות מצידה וכעס עלייך, ולכער את היחסים. זה יכול לגרום לה להרגיש שאתם לא סומכים על שיקול הדעת שלה, זה יכול לגרום לה להרגיש שאתם לא ממש מבינים מה היא עוברת, כמה קשה לה, ולמה באמת היא נשארת בקשר הזה, מוזר ככל שיהיה. היא בת 34. נכון שאת דואגת וזה מקסים לראות את המחויבות שלך אליה.
אבל, היא בת 34. היא אחותך הגדולה. היא "גדולה", אחראית למעשיה. אם היא שמעה אותך, והקשיבה, ומשהו חילחל מהשיחה הזאת- תני לה את הזמן לראות האם היא טועה- בעצמה. נכון שאת יכולה "להוריד לה את האסימון", אבל זה לא יהיה כמו למשל אם האסימון ירד אצלה- ביוזמתה. את כן יכולה להציע לה, אם לא הצעת לה, לשתף איש מקצוע- רק לשם השיתוף. לראות עוד זוויות.
נשארת לנו האופציה שהיא באמת רוצה את הקשר הזה, מסיבות כאלו ואחרות- ומוכנה להתמודד עם ההשלכות שלו. יש הרבה מקרים כאלה, בהם אחד מבני הזוג מקבל על עצמו את הבחירה להישאר בזוגיות- למרות כל הקשיים. ולגבי פערים ביניהם- של מראה, השכלה ושאיפות- את יודעת, גם פה- יש הרבה קשרים שהצליחו למרות פערים כ"כ משמעותיים. אין המון, אבל יש. "על טעם וריח.." מה שנקרא.
כך או כך, אני מאוד יכולה להרגיש את המחויבות והגיוס שלך- לעזרתה. זה מחמם את הלב. אבל כל מה שיכולת לעשות כבר עשית. חשוב הוא גם לשמור על היחסים ביניכן ולכן כבדי את החלטתה הנוכחית, הציעי לה תמיד אוזן קשבת (אם היא תרגיש מאויימת מדי יתכן ולא תרצה לשוב לפנות אלייך.. חשבי על זה), השאירי תמיד ערוץ פתוח. היא אחותך.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)