בעלי, עבודה ומתח בבית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעלי, עבודה ומתח בבית
    הגר
    17/05/2012

אני ובעלי נשואים כשנה וחצי, יצאנו שנה לפני כן. בני 32
    לאחרונה יש לו בעיות בעבודה, כנראה יצטרכו לקצץ בעובדים ואמרו לו שכנראה הוא יהיה בין אלו שיפוטרו. כרגע יש להם חודשיים לראות אם יצטרכו לפטר או לא, בעלי מאוד לחוץ וממש מרגישים את זה ממנו, אני מנסה להיות תומכת. הוא מתעורר בלילות ובגלל זה קניתי לו כדור שינה לבעיות שינה זמניות ממה שאמר לי הרוקח, לפחות שישן קצת. אני מרגישה שאני מכבידה עליו עם בקשות יום יומיות והוא לא אחד שאוהב להפתח ולדבר הרבה. האם להניח לו פשוט או לנסות לעודד אותו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעלי, עבודה ומתח בבית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לך משקל רב להרגשה הטובה שלו

עדי בדיחי
    17/05/2012

שלום הגר,

ראשית צר לי על מה שאתם עוברים. לך, כאשתו, בוודאי ובוודאי לא קל לראות כך את בעלך, במצב שמעיק עליו בטח מאוד.

כל הכבוד לך שאת רגישה ורואה את ההתנהלות שכנראה נובעת מאותו מתח בו הוא שרוי. סביר להניח שכרגע הוא טרוד ועסוק בעיניין העבודה, אם יהיו פיטורין- נקווה שלא - המצב יצריך רגישות עודפת מצידך, ידוע כי פיטורין הם אחד המשברים הקשים, אבל לא משבר שאי אפשר לעבור אותו. כאן בדיוק הניסיון האמיתי, בו את תוכיחי לו איזו אשה תומכת את. כאן הוא צריך אותך. גם אם לא יהיו פיטורין בוודאי זהו משבר לדעת כי אינך בטוח במקום עבודתך, מכל סיבה שהיא, שמקום העבודה הוא ארעי יתכן, שהקריירה לא בטוחה והפרנסה לא מובטחת. כל אלו הם השלכות של המצב- שבוודאי משפיעות עליו ביותר.

לגבי שאלתך- אני חושבת שאם הוא אדם שפחות נוח להיפתח, ופחות אוהב לדבר- כדאי שתגידי לו שאת פה עבורו לכל פעם שירצה לדבר, שאת פה עבורו להקשיב לו ולהיות איתו יחד במה שהוא עובר. זה הכל. הוא יודע שאת שם וזה מה שחשוב. מעבר לזה השתדלי פחות לדרוש ממנו בימים האלה כדי להקל עליו, קפה טוב או טיול יחד תמיד יכולים לסייע :)

אני בטוחה שתעברו יחד את התקופה הלא קלה הזאת. אני מאמינה שדלתות שנסגרות בפנינו, סופן להביא לכאלו חדשות, טובות יותר, שיפתחו. אמנם קשה אולי עבורו להאמין בזה עכשיו, אבל אם תצליחי להיות שם, תומכת וקשובה (ומרגיש לי שאת שם) את בוודאי תהווי משקל רב להתקדמותו לשם.

בברכת הצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו