מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דייטים טלפונים וכיו"ביונתן18/05/2012
אהלן
יצאתי עם בחורה שהכרתי בבר.
מהרגע הראשון היה קליק. שיחה זרמה. בקבוק יין ועוד נלגם. תוך כדי הדייט עלה בי צורך לנשק אותה.
היא נענתה בחיוב והתנשקנו והמשכנו להתנשק ולא הפסקנו.
מעולם לא היה לי דבר כזה בדייט ראשון. ואני אחרי קשר ארוך של כמה שנים, וגם עם האקסית הדייט הראשון לא התקרב לזה.
נפרדנו כל אחד לדרכו. לא הרגשתי שזה נכון ליזום משהו מעבר, כאילו שהיא הייתה יקרה לי מדי.
זה הרגיש כאילו היא מאד בתוך זה. היא מאד נהנתה מהמגע, ויזמה מגע.
אמרתי לה שאני לא מאמין באסמסים, בצחוק כמובן. הרבה הומור זרם בשיחה, בקלילות אופיינית לי.
למחרת היא הייתה אמורה ללכת ללימודים ושקלה להבריז. שלחתי הודעה בשעות הצהריים בנוגע לזה, אם הבריזה בסוף.
הייתה התכתבות של 3 אסמסים ואז היא נקטעה מצידה. עם זה לא הייתה לי בעיה.
בערב הרמתי טלפון. הרגשתי שזה הדבר הנכון לעשות.
היא לא ענתה. וגם זה היה בסדר.
אבל היא לא החזירה טלפון. לא בלילה ולא בבוקר וגם לא עכשיו בצהריים.
זה מאד מוזר. בייחוד שזה הרגיש הכי נכון בעולם.
אני לא מתכוון להתקשר עכשיו. וגם לא לשלוח הודעה. זה מאד מטריד אותי. אני חושב שאולי הדייט הראשון היה קצת אינטימי מדי? לקחנו את המגע (ואני לא מדבר על סקס) קצת יותר מדי. ייתכן כי זה האופי שלי, להיקשר, והנטייה שלי להרגיש כאילו אני מייד בקשר, עקב הקשרים הארוכים שלי עם אותה הבחורה, ואולי עם כל הפתיחות שלה והקבלה-היא נרתעה במובן מסויים והרגישה שזה מהר מדי.
אבל אם כך- אז מדוע לא לאמר זאת? השיחה הייתה מאד אמיתית, בלי משחקים. כנות מלאה. ואולי לא כך צריך לפעול? האם כל הזמן חייבים לשחק כדי שדברים יעבדו? לספור את השעות מסוף הדייט, להגיד את הדברים ה"נכונים". בעעעע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מגיבים בשעת הסעודה??
יונתן20/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי היא לא באמת פנוייה
דורית כהן20/05/2012בוקר טוב יונתן!
ראשית אחמיא לך על כשרון הכתיבה התוסס והמדוייק שלך! כיף לקרוא ולקלוט מייד את הפרטים ואת הבעייה ואת הלך הרוח.
אין ספק שזה כה מתסכל כאשר המציאות מופיעה לך כה מובהקת וברורה - היה דייט חלומי והיא זרמה איתך ונראה על פי תיאורך שאכן נהנתה בכל הרמות - גם מן הנשיקה וגם מן התקשורת הכנה וההומור.
מה שהכי נראה לי זה שאולי היא לא באמת פנוייה. אולי יש משהו שהיא לא סיפרה לך על עצמה בהקשר הזה, והיא נמצאת בקשר שהוא משמעותי לה, וכידוע, בכל קשר יש עליות וירידות, והיא נענתה לך לצאת לדייט מתוך הספקות שהיו לה לגבי אתו קשר, ולא שיתפה אותך בנתונים הללו. יתכן שבשבילה זה היה סוג של סטוץ בכוונה תחילה, לטעום שוב את הטעם של היכרות מרגשת עם מישהו חדש, עם כל הריגוש והפנטזיות שמעורבות בכך, מעין משחק עם עצמה, כאילו היא פנוייה. ארחיק לכת ואציע הסבר עוד יותר "רחוק" - יתכן שזו היתה איזו נקמה בבן זוג שלה על משהו שהוא עשה לה...
אני חושבת שאילו היא היתה פנוייה באמת - היא היתה ממשיכה את המקצב הפתוח והאינטימי שנקבע ביניכם.
אילו היתה פנוייה באמת ופועלת כפי שפעלה מתוך "משחקי החיזור" - סביר להניח שבשלב מסויים היא היתה עונה לך כדי להמשיך את ההיווצרות הקשר. ההיעלמות המוחלטת שלה מצביעה יותר בכיוון של חד פעמיות בגלל קשר משמעותי אחר שהיא נמצאת בו.
השערה אחרת - פחות נעימה,ויותר קשורה אליך - היא שהיא כן פנוייה, אבל יש בך או אמרת לה פרט מסויים על עצמך שיצר אצלה "פסילה". לפעמים בחורה (או בחור) מחליטה מראש שפרט מסויים כמו חוסר השכלה, או אבטלה, או נתונים כלכליים בעייתיים, או מוצא עדתי, או נתונים פיזיים מסויימים כמו גובה, צבע, משקל...ואז עבורה זה מספיק טוב ליהנות מפגישה אחת, אבל לא עומד בקריטריונים שלה למערכת יחסים רצינית.
אני חושבת שבכל קשר חדש, כדאי להביא בחשבון שמה שרואים וחווים בהתחלה הינו "קצה של קרחון" ועם הזמן כאשר נוצר אמון - הוא זה "הממיס את הקרח" בהדרגה וחושף את האדם האמיתי על כל מורכבויותיו.
אם אתה יוצא מתוך ההנחה הזאת, אפשר לראות בהיכרות חדשה כמו מסע לארץ חדשה,ולהרגיש כמו חוקר ארצות, שמגיע ליבשת חדשה ללא "המדריך למטייל", ועליו לאסוף מידע ולהתנהל בסביבה חדשה, כאשר כל האפשרויות פתוחות, הידועות והבלתי ידועות.
אני מאחלת לך שאני טועה ושהיא תחזור אליך במהרה וכל מה שכתבתי יתברר כשטויות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטועה!
יונתן21/05/2012אז הפלא ופלא...אני בדרך ללימודים היום בבוקר ומקבל אסמס
"רק עכשיו ראיתי שלא שלחתי את ההודעה מיום חמישי. הייתי בסופש בים עם חברים אז לא הייתי זמינה, מה אתך?
היא הפתיעה אותי. מצד אחד היא מחזירה הודעה. ועדיין אל מספיק חמימה. אבל עדיין מתעניינת.
נהייתי קצת קצר יותר ממה שהייתי קודם. רשמתי לה שתתקשר. היא הייתה בשיעור ולא יכלה ובערב שאלתי אם היא עובדת. ענתה ב"למה" ואני אמרתי "כדי לשמוע מה שלומך".
החלטתי לא להתקשר. יש גבול לכל תעלול.
בערב החלפנו כמה הודעות. אמרה שהיא יושבת עם חברים בבר. אני בעיר אחת בלימודים והיא במרכז.
וזה נגמר בכך שאמרתי תעשי חיים, גם אני יוצא לבלות. דברי אתי שמתחשק
היא רשמה טוב תבלה
כלומר היא לא שיחררה אבל גם לא מראה רצון אובר לקשר. היא יכלה להרים טלפון בערב. ייתכן שזו לא הייתה מטרתה מלכתחילה והיא ציפתה שבאותו הערב אזמין אותה אלי או אליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תיכנס למשחק שלה. צא לצייד!
דורית כהן21/05/2012שמחתי לגלות שטעיתי.
לאור הפרטים שאתה מתאר, זה נראה יותר כמו משחק ה"מי מעוניין יותר", ששניכם בעצם נכנסתם אליו, כן , גם אתה!
מה שאני מציעה הוא שתבדוק את עצמך.
נראה לי שהיא מאוד מצאה חן בעיניך, אבל אתה כאן שומר על האגו שלך מפני פגיעה ולא לוקח סיכון. אתה לא באמת אומר לה מה שאתה רוצה ומנמיך ומקצר את מסריך.
בבסיס אישה היא אישה והיא זקוקה להרגיש שרוצים אותה מאד. אם אתה לא מגלה התלהבות ותשוקה - זה מכבה אותנו, זה מקפיץ לנו את פיוז חוסר הבטחון בנשיות שלנו.
אני מציעה לך להוציא החוצה את החייתיות הבסיסית שלך ו"לצאת לצייד"!
מקסימום - או שיתברר עד מהרה שהיא לא באמת מעוניינת, או שתחת מטריית הלהט שלך היא תעז לבטא את רצונותיה האמיתיים שעכשו - בגלל שאינך מראה תשוקה ליחסים - היא לא יכולה להרשות לעצמה להראות אותו (מי יודע, אולי היא במקביל מתייעצת באחד הפורומים ומציעים לה להוריד פרופיל ולחכות לאותות חזקים יותר ממך...)
השלב הזה של היחסים מלא אי וודאויות..הוא נע בין אושר עילאי לבין אכזבה קשה, אבל יש בו משהו מאוד מרגש וסוחף...
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)