להילחם או לחתוך????

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• להילחם או לחתוך????
    ג'ייד
    20/05/2012

שלום לכולם,
    בעלי מטריף אותי, יש לנו תינוק בן 8 חודשים. היתה לנו כלבה כשנתיים ומאז שהתינוק נולד אני לא מסוגלת לסבול אותה. חשוב לציין שאני חולת הגיינה וחשוב שהבית יהיה נקי. מאז שהתינוק נולד, גם עוד לפני זה אבל פחות, אני כל הזמן רבתי עם בעלי על הכלבה כי הוא נורא אוהב אותה. היא הורסת דברים, עושה בלגן בבית, עושה את צרכיה בבית. אני לא יכולה לסבול זאת. בהתחלה הייתי רבה איתו על כל דבר שהיא עושה, הייתי מקפידה שהוא ישטוף ידיים לפני שהוא נוגע בתינוק. כל הזמן ריבים על מה שהיא עשתה ואני וויתרתי וויתרתי, וזהו, נמאס לי. כל פעם הייתי נרגעת כעבור כמה זמן עד ששוב היא עושה משהו שמחרפן אותי ושוב רבה עם בעלי. בשביל שלום בית וויתרתי על מיליון עקרונות שבחיים לא חשבתי שאוותר. אבל ברגע שזה נוגע לתינוק אז אני פשוט מאבדת עשתונות. מחרבת על הדברים של תינוק והורסת. נמאס לי. רוצה למסור אותה, כרגע היא אצל אמא שלו, אבל זה לא פתרון כי אבא שלו אלרגי.
    עכשיו הוא עושה לי דווקא, מקבל החלטות ולוקח החלטות שקשורות בבית וגם בי ובילד ולא משתף אותי. הכל ממש חרפן אותי ביום שבת, ארזתי את התינוק ואותי ורציתי לעזוב אותו. הוא לא נתן לנו לצאת מהדירה, אמרתי לו שאני כבר לא אוהבת אותו ולא רוצה יותר להיות איתו. הוא נורא נפגע. ביקש שאשאר לפחות בשביל הילד, אמרתי שילדים גדלים גם להורים גרושים ולא אמנע ממנו להתראות איתו. הוא לא הסכים שאצא ולא האמין שאני רצינית ואז אמר שלא אעשה לו פאדיחות, כי הוא מאוד מכבד את אבא שלי, ולא נעים לו...

אז אמרתי לו תן לי סיבה טובה אחת חוץ מהילד להישאר איתך... הוא אמר שאחרי כל הדברים האיומים שאמרתי לו הוא לא יכול לחשוב.
    אמרתי לו שאני לא מחזיקה אף אחד איתי בכוח ושאני משחררת אותו כי הוא כל הזמן יורד עליי שאני לא עושה כלום בבית שהוא עושה הכל ומנקה תמיד ועושה את מטלות הבית כפליים כדי שהכלבה תשאר ואני אסתום. אבל זה לא נכון, כל הטיפול בילד עליי, חוץ מלעזור לי לקלח אותו בערב הוא לא עושה כלום, אני בנוסף לומדת לתואר שני ועובדת במשרה לא פחות בכירה משלו הרחק מהבית. ואני גם ככה כל הזמן בדכאון ובסטרס כי אני חוזרת הביתה רק בשש בערב ובקושי רואה את הילד, אז במשך היום אמא שלי איתו אצלי בבית והיא גם מבשלת אז אין שום רע בזה שהיא עוזרת לי ככה. לא אבל הוא טוען שאני לא בסדר שלא עושה כלום.כשהוא מנקה בבית אז אני לוקחת את הילד לטייל, אז אני עם הילד וזה לא נחשב ל לא עושה כלום... וגם אני תמיד מבקשת שנחלק את העבודה, אבל הוא "מגדיל ראש" ועושה הכל לבד, וזה לא כזה נורא שפעם בשבוע שבועיים הוא מנקה, לי יש גם להיות עם הילד בסופש וגם ללמוד, כשאני מבקשת ממנו להיות איתו בכדי שאלמד אז בסוף איכשהו אני עושה את הכל בכל זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להילחם או לחתוך????

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

ג'ייד
    20/05/2012

מדי פעם הוא גם יורד עליי ועוקץ אותי על כך שאני עדיין לא רזיתי את 9 קילו שהעלתי בהריון, כי הוא רזה 20 קילו, נכון כי יש לו מלא זמן להתעסק בכושר ודיאטה ולי אין.
    הוא יוצא לרוץ כ4 פעמים בשבוע וגם יוצא מדי פעם עם חברים לשחק פוקר או לראות כדורגל, אני מנסה לא להיות קשוחה ולקשור אותו לבית ולא לתת מרווח נשימה, אבל הוא מתחיל להגזים. אתמול אחרי כל הדרמה שרציתי ללכת ממנו עם הילד, אז עוד לפני שבוע הוא קבע עם חבר ללכת לאיזה מקום פנסי ולראות את המשחק. אז במקום להישאר איתי בבית בעת המשבר, הוא בחר ללכת עם חבר. והיום כשאמרתי לו שככה הוא מנסה לתקן, אגב גם ביום חמישי הוא הלך לחברים שלו לשחק פוקר, אמנם הוא מבקש רשות אבל אף פעם לא מפעיל את שיקול הדעת. וטוען שהוא עכשיו במשבר ושהוא אוהב אותי ושבשבילי וויתר על הכלבה וזה מאוד קשה לו. בקיצור כתבתי הכל בבלאגן, מקווה שיהיה מובן. מה עליי לעשות? אני מרגישה שהוא עובר כל גבול. עוקץ אותי שאני מלאה, לפעמים שאני רואה איזו סדרה מטופשת, אומר לי שאני שטחית, יורד עליי מול חברות שלי והכל כביכול בגלל שאני לא סובלת את הכלבה וגרמתי לו להיפטר ממנה.
    מה לעשות???? מה שבטוח לא אשב ואסבול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להכיר בבעייה הזוגית ולטפל בה

דורית כהן
    20/05/2012

ג'ייד יקרה, כל מה שאת מתארת מאוד אופייני לשלב החיים בו אתם נמצאים. הזוגיות שלכם עוברת הסתגלות משניים לשלושה, כאשר האחריות לגדל ילד ולהעניק לו בית ראוי מבחינה בריאותית ומבחינה נפשית מכבידה עליכם ויוצרת לחצים, כמו על כל זוג הורים חדש.
    ותחת הלחצים הללו - כל אחד מנסה כמיטב יכולתו לשמור על עצמו ועל הדברים החשובים לו, וזה לא קל. זה קצת כמו הישרדות...
    נראה לי שלא יזיק לכם להגיע לקצת ייעוץ זוגי ולקבל כלים איך לתקשר ביניכם בצורה נעימה ויעילה יותר, כי כרגע יש ביניכם מאבק כוחות ש"התיישב" לו על האהבה שהיתה שם וקבר אותה. מאוד קשהלהרגיש אהבה ומשיכה למישהו שכועסים עליו שוב ושוב, ושמכריח אתכם לעשות משהו או לוותר על משהו שחשוב לכם.

אבל יש כלי תקשורת בין אישית שמאפשרים לנהל את הפערים האלו, הרי כמעט אצל כל הזוגות יש במציאות פערים ואי הסכמות כמו מה שאת מתארת בנושא הכלב, או הגיינה, או מטלות הבית. השאלה היא מהי הדרך הטובה יותר לתקשר ולהתנהל מול אי ההסכמות האלו.
    בייעוץ זוגי טוב, ניתן ללמוד כלי תקשורת מתאימים לניהול ריבים ואי הסכמות, ולהתאמן עליהם, ולחזור לזוגיות עם ההרגשה שגם אם יהיו בעתיד אי הסכמות - זה לא סוף העולם ויש אהבה אחרי הויכוח.
    אם לא מטפלים בבעיות ורק דוחים אותן, ככל שעובר יותר זמן במצב הזה - הסכנה לאהבה גדולה יותר! אהבה לא יכולה לשרוד את המכות שמונחתות עליה, ולכן דחוף להכיר שיש בעייה ופשוט להתחיל לטפל בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו