בעיה שלא מצליחה להבין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה שלא מצליחה להבין
    מיה
    23/05/2012

שלום רב,
    יש לי בת דודה בת 29 אשר מעולם לא הייתה בקשר עם גבר, בתולה. היא לא מוכנה לדבר על נושאים שקשורים לגברים אך מאידך כשמדברת על העתיד היא רואה עצמה עם ילדים ומשפחה. היא יצאה רק ל 5 דייטים כל חייה.היא ממש חסרת ביטחון. כשאני מנסה לדבר איתה על הנושא היא מעבירה נושא רק פעם אחת שוחחנו על כך היא טענה שקשה לי עם גברים וכשניסיתי לסייע היא לא כ"כ הקשיבה.
    רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע ומה ניתן לעשות כדי לעזור לה "להתעורר" כדי שלא יהיה מאוחר מידי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה שלא מצליחה להבין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך....

מיה
    23/05/2012

האם שמעתם על מקרה דומה כי זה נראה לי ממש מוזר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטחון, ערך ואמונה עצמיים

מוניקה הרשקוביץ
    23/05/2012

מיה יקרה,

נראה שחוסר הביטחון של בת-דודך, חוסר ביטחון בעצמה וביכולותיה, מהווה עבורה חסם מהותי ומשמעותי. חסם אשר ממש חוסם אותה ומונע ממנה לקדם את עצמה אל עבר מימוש עתידה בתחום הזוגי.
    ציינת כי בפעם היחידה בה הצלחת לדובב אותה היא אמרה "שקשה לה עם גברים".
    הקושי שלה מכיל בחובו המון חששות. חששות אשר מהווים את התשתית ממנה ניזון ו"צומח" חוסר הביטחון שלה. חששות כמו "אם הוא לא יאהב אותי?",
    "אולי אני לא מספיקה טובה/יפה/מוצלחת?",
    "אולי הוא ידחה אותי?",
    "אולי הוא ינצל אותי?" וכו'.
    אני מאמינה שכאשר היא תתחיל לראות "מה היא שווה" באמת, כאשר היא תהיה מודעת לעצמה, לחזקותיה וליכולותיה היא תחוש יותר נוח ונינוח בחברת גברים והקושי שהיא חווה כעת, גם אם יהיה שם עדיין, לא יהיה כזה דומיננטי ולא "יחליט" עבורה ו"יקבע" את התנהלותה.
    למודעות עצמית, לערך עצמי ולאמונה עצמית יש עצמות אדירות. כך, שכאשר היא תהיה מודעת ל"אני" ול"עצמי" שלה ולערך שלהם היא תתבונן דרך "משקפיים" אחרים והתנהלותה, באופן כללי, כמו גם בתחום הזוגי, יושפעו מכך.
    בראייה שלי, יש מקום לשקול תהליך מקצועי. תהליך בו בת-דודך תחוש בנוח להיפתח, להיחשף ו"לגעת" בדברים המהותיים אשר גורמים לחוסר הביטחון שלה. לאחר שהיא "תשים עליהם אצבע" ו"תטפל" בהם אחד אחד היא תלמד להתמודד עימם נכון כך שלא יפריעו לה לנהל את חייה ולא יכתיבו את התנהלותה.
    אז היא תוכל להתחיל לקחת החלטות ולפעול מתוך צרכיה ורצונותיה ולא מתוך חששותיה, כפי שהיא עושה היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו