מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לעולם לא מתקשר אליי..מיטל29/05/2012
שלום, ותודה מראש על המענה.
התחלתי קשר חדש עם בחור (נקרא לו א) נפגשנו כבר ארבע פעמים, פעם בשבוע בערך (הפעם הרביעית הייתה יומיים אחרי השלישית)
אני לומדת רחוק, כך שהפגישות שלנו סובבות סביב סופי השבוע, אבל כל פגישה עד כה הייתה באמת טובה.
יצאתי לא מזמן מסוג של קשר קשה, שלא הוגדר, כשבסופו של דבר אותו אדם (נקרא לו ג) עזב אותי לטובת ניסיון שני עם האקסית שלו, הוא היה ההתאהבות הכי מיוחדת שלי עד כה, כאילו מצאתי את התאום האבוד שלי. ואז הוא הלך..
מאז אני כאילו ניסיתי לחפש מישהו שמתעלה עליו, זרקתי כמה בדרך עד שהגעתי לנוכחי. אני אולי לא מרגישה אליו את החיבור משמים הזה, אבל בהחלט רואה אותנו ביחד גם בעתיד, כיף לי איתו, הוא מצחיק אותי, מכבד אותי וכל השאר. וכן, אני כבר כמעט ולא חושבת על ג'.
בעיה קטנה היא שא', הנוכחי, לעולם לא מתקשר אליי, או מסמס, או שואל סתם לשלומי. ובגדול, כן, אני לא קטנונית, אבל אנחנו מדברים רק לפני דייטים, מתכננים את הדייט הבא.
זה יכול היה אולי לא להפריע לי כל כך, אבל כשאני כאן בלימודים אני מתנתקת, האדם הקודם -ג', לומד איתי ונורא קשה לי המצב הזה כשאיני שומעת מהנוכחי. אני מרגישה כאילו אני נשאבת חזרה ומוצאת את עצמי חושבת עליו יותר.
ובלי קשר, קצת מוזר לי שהוא לא מתקשר.. בד"כ בשלבים ראשונים מדברים כל הזמן, אם זה לא בטלפון, אז בסמסים, דוא"ל.. אפילו רמזתי לו שיצרף אותי לתוכנת מסרים מידיים (כמו סמס) שהיא חינמית בפלאפונים, והוא צירף אבל לא שמעתי ממנו.
פרטים כללים: אני בשנות ה-20 המוקדמות יותר, לומדת לתואר ראשון, הוא בן 26 בדיוק משלים תואר נוסף לתואר הראשון שהוא סיים, הוא גם עובד במקביל, כך שייתכן והוא עסוק. אבל זה לא תירוץ טוב כל כך.. לטעמי לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לך כוח לשנות
עדי בדיחי29/05/2012הי מיטל וצהריים טובים,
ראשית יופי שהתחלת קשר חדש ומצאת לך מישהו שאת חשה איתו טוב. אמנם אתם בתחילתו של קשר, אך נראה שיש בך הרבה ציפיה להמשך- וטבעי שכך יהיה.
הרבה פעמים אחרי קשר קשה, בעיקר אחרי פרידה, אנחנו שואפים למצוא את "המישהו היותר טוב שמחכה לי אי שם", גם כדי להרגיש סיפוק- הנה, מצאתי מישהו טוב יותר, וגם כדי לא להרגיש את מה שהירושה מהקשר ההוא השאירה, אנחנו מנסים בכל הכוח לשכוח. כשמגיע קשר חדש, מרענן, כזה שיספק לנו מה שאנחנו צריכים- אנחנו באמת נוטים "לשים באחריות הקשר" הזה את הריפוי וההחלמה מהקשר הקודם. אני לא מדברת על "ריבאונד", אלא על מהלך טבעי ונקי מתוך כוונה רצינית להמשיך הלאה.
נראה שהנוכחי שלך, כך את מעידה, מאפשר לך את השיכחה וההחלמה; את רואה בו פרטנר להמשך חייך גם ללא קשר לאקס. העובדה כי האקס לומד איתך לא בדיוק עושה את החיים קלים יותר, ולא כי לא התגברת עליו, אלא שבראייתך אותו את פשוט נזרקת לעבר, את נזכרת במה שהיה, באירועים קסומים וכאלה שפחות, בכאב, בביחד שהיה ולמה הכל קרה.. את למעשה משחזרת שוב ושוב את הכאב. בעוד שאם הנוכחי היה איתך באותם רגעים, או לפחות היה מתקשר- היית חיה שוב את ההווה שלך בנחת.
את בעצם אומרת, שאם הנוכחי היה יוצר קשר בדיוק ברגעים האלה, על בסיס קבוע, היה לך טוב וכיף יותר.. הוא מצידו הראה איזו נכונות (בעינין הSMS) אך לא מבצע בפועל... אז יש לי 2 תשובות.. למעשה-
הקלה יותר- שהוא טיפוס שפחות נוטה לתקשר טלפונית ואס.אמ.אסית, והוא פשוט מחכה למפגש, שאגב, קורה לעיתים תכופות ונראה שטוב לו איתך, לפי הבנתי. במצב כזה אפשר לא לרמוז לו, אלא לבקש, להגיד, להגיד שזה חשוב לך, שזה יעשה לך ממש טוב לקבל ממנו טלפון בתוך יום לימודים מתיש, איזו הודעה או מחווה ממנו- פשוט ספרי לו מה זה יעשה לך, והשאירי לו את הבחירה. ואז תבדקי. רמזים לא תמיד מספיקים.
התשובה המורכבת יותר, היא למעשה - החלק שלך בתוך כל ההתנהלות והתחושות שלך. מלבד הסיפור שהוא באמת לא מתקשר, אובייקטיבית (ובזה "טיפלתי" בתשובה הראשונה), יש גם את החלק הסובייקטיבי שלך. את מצפה שהוא, ע"י התנהגות מסוימת, ישלים ויספק את החוסרים שנוצרו בעקבות הקשר הקודם. למעשה, שם את שמה את ה"לשכוח את העבר ולחיות את ההווה". איך אחיה את ההווה אם לא יהיו לי תזכורות ממנו, כמו טלפון באמצע היום? כאן באה האחריות שלך. על אחריותך ובכוחך לעשות שינוי בחשיבה שלך- שינוי במציאות שלך. את יכולה, אין לי ספק בכך- לזכור מה יש לך היום, עם מי את בקשר וכמה טוב לך איתו. כשאת רואה את האקס - דווקא אז תתאמני על הזכרונות שלך מההווה, דווקא אז תרימי טלפון אליו ותשאלי מה נשמע- ככה סתם. כי אם תשימי את כל הכוח והאחריות אצל א' -שהוא יעשה לך טוב, והוא ישכיח ממך את העבר, והוא ינתק אותך מהמחשבות- זה לא יקרה ממש מהר, ובטח לא כפי שאת רוצה. כי הוא לא שם בשביל זה, הוא שם כדי לספר לך- שעכשיו התחלת חיים חדשים, זוגיות חדשה, והיא לא תשחזר את הקודמת- היא חדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)