מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לעצה, אין לי עם מי להתייעץקרן05/06/2012
היי.
שמי קרן אני נמצאת בזוגיות כבר שלוש שנים ואנחנו גרים יחד, אנחנו עוד לא נשואים. אני אדם שהיציבות הכלכלית מאוד חשובה לי, אני מלאת אמביציה להרוויח יפה ולקנות בית משכנתה וכל השאר. בן זוגי ההפך ממני, הוא לא לומד כעת ולא מתכוון ללכת ללמוד ומשתכר קצת יותר משכר מינימום. הנושא מאוד מפריע לי וכל פעם שאני מנסה להעלות זאת , הוא נסגר ובקושי משתף פעולה. נושא הלימודים מאוד רגיש אצלו, הוא מבולבל ולא יודע מה הוא רוצה ללמוד. העניין שהוא לא מברר על תוכניות לימוד, מסרב בתוקף ללכת להכוון תעסוקתי. מיותר לציין שאנחנו כבר מתקרבים לגיל 30.
מה לפי דעתכם עליי לעשות? אני מודעת לכך שאני צריכה להפנות אליו את השאלה אבל הוא לא כ"כ משתף פעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק מה אומר הפער הזה בעינייך
עדי בדיחי06/06/2012בוקר טוב קרן,
קודם כל את תמיד מוזמנת להתייעץ פה. נשמח להתייחס.
הרבה פעמים בזוגיות ישנו נושא ה"פערים". פערים בכל מיני תחומים ובכל מיני רמות שונות- דת, השכלה, מצב כלכלי, גילאים, בתי אב שונים וכן הלאה.
יש פערים שהם בגדר "ניתנים לשינוי" כמו פער בהשכלה ובשנות לימוד- פער שעליו את מדברת. ויש כאלו שלא, כמו פערי גיל וכל היוצא בזה.
למרות שבן הזוג שלך מתקרב ל-30, זה עדיין לא סתם את הגולל ואומר שהוא לא יתמקצע בחייו ע"י לימודים ופיתוח עצמי. אבל, כן צריך לקחת בחשבון- שיתכן וכך באמת הוא ימשיך, עד שירצה לשנות את המצב מרצונו החופשי. כל עוד את תלחצי בכיוון אני בספק אם משהו יזוז.
לגבי הכנסות- אפשר להתקיים גם אם בן זוג אחד מרוויח פחות, אבל אני לא בטוחה שזה החשש שלך, כמו החשש לפער ביניכם. מה שחשוב שתזכרי הוא- שהפער הזה ניתן לשינוי- אבל זה שינוי שתלוי בבן זוגך. חשבי על מצב שאת אבודה, שאת לא יודעת לאיזה כיוון את הולכת ואת לא רוצה להשקיע כסף, זמן ואנרגיה במקום שבסופו של דבר לא תתמקצעי בו. חשבי על כך שכל הסביבה וכל החברים כבר עובדים במקצוע שלהם, ואת נשארת מאחור. אני מאמינה שזה מה שהוא חווה, או משהו קרוב לזה. תוסיפי לכך את היותו גבר, שעול הפרנסה בד"כ נופל על בני מינו, ותוסיפי גם את הלחץ שלך- אולי את לא באמת לוחצת- אבל יש משהו באוירה הזוגית בנושא הזה, שהוא בטח מרגיש ממך. אז הדבר היחיד שאפשר להסיר מהמשוואה הוא הלחץ שלך בנושא. אם תוכלי להרפות מזה, ולראות אותו כמכלול ולא כאוסף של פרטים ותכונות - אלא מכלול- איזה אבא הוא יכול להיות, איזה פרטנר, האם הוא מספק את צרכיי האחרים, האם אני רואה את עצמי איתו עוד שנים וכו'.
אם כל הקריטריונים האחרים שלך, לזוגיות ולאהבה, קיימים בו- ונזכור שהפער כפי שציינתי "ניתן לשינוי בזמן נתון"- אני חושבת שכדאי לעשות מאמצים לשנות גישה, ולקבל את המצב. אם את תהיי הצד שיותר מרוויח ויותר אמביציונר- אוקיי. אז הוא יקח על עצמו תפקידים שאת לא תהיי בהם, מטבע הדברים. ההשלמה הזוגית גם היא חשובה- אנחנו משלימים את בן הזוג שלנו, לטוב, וגם למה שפחות טוב.
ליציבות כלכלית אפשר לדאוג גם אם הוא ישתכר כפי שציינת- יש תוכניות חיסכון, יש חברות ואירגונים שנותנים יעוץ כלכלי וניהול משק בית (אגב, יש חברות גם בחינם שמגיעות אלייך הביתה!), וזה אפשרי. השאלה היא האם באמת את חוששת מאי יציבות כלכלית, או שהפער הזה מייצג עבורך סטרס וחששות גדולים יותר.
מקוה שנתתי חומר למחשבה.. בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההיענות
קרן06/06/2012היי עדי,
אני ממש מודה לך על הכתיבה. האמת שנתת לי חומר למחשבה.
אני מאוד אוהבת אותו וברור לי שנתחתן בשנה - שנתיים הקרובות, הוא בן זוג מדהים ואני בטוחה שכך ימשיך גם בעתיד. נושא ההשכלה מאוד חשוב לי ואצלו הרבה פחות. החינוך בבית שלי היה חד משמעי השתלבות במערכת להשכלה גבוהה. האמת שלא איכפת לי שלא יהיה לו תואר רק שילמד משהו. האם לפי דעתך תפיסה זו שגויה?
כמו כן הנושא שמטריד אותי מהכל הוא העתיד הכלכלי. בן זוגי אדם חרוץ ואני בטוחה שהוא תמיד יעבוד אך הייתי רוצה שישאף למשרה "נחשקת" שבה ירוויח שכר גבוה. הוא מצידו לא מתעניין בזה ומכאן מגיע הפער שציינת.
אני אקח את העצה שלך ופשוט אניח לזה. אשמח לתגובתך.
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד נקודות למחשבה
עדי בדיחי06/06/2012קרן יקרה,
אני שמחה שהוא כזה בן זוג מדהים עבורך. את לבטח מרגישה מוכלת, עם ביטחון ונאהבת לידו, אין תחושה טובה מזו.
הבית שממנו הגעת הציב לעצמו ולנפשות בו מטרות ברורות, אחת מהן היא השכלה גבוהה. לכן גם חשוב לך שילמד, העיקר שילמד. כי עבורך, ביתך שלך, זהו ערך עליון. ופתאום, להתחתן עם משהו או עם מישהו שלגמרי חושב אחרת, ואפילו זה לא ממש מפריע לו- הבדל של שמיים וארץ עבורך (האם המשפחה דוחפת אותך, לדחוף אותו, או שזה בינך לבינו? האם את מרגישה לחץ מצידם?).
כדאי שתחשבי גם למה את כ"כ רוצה שהוא ישאף למשרה נחשקת- האם זה העדר אמביציה מצידו, כמרכיב אישיותי (שלך כאמור יש אותו מאוד), ולכן זה מפריע לך, וכשזה "מתיישב" על השכלה-זה עוד יותר מפריע? במילים אחרות, האם המרכיב הזה של העדר אמביציה מופיע בעוד מקומות בחייו, או שזה מתחבר לך אוטומטית עם ההשכלה?
ומה אומרת בעינייך משרה נחשקת? האם זה יספר לך שהוא "שווה" יותר, האם תרצי להיות יותר שלו, איתו, או שזה יהיה עבורך מעין בונוס?
מההיכרות שלי עם אנשים בכלל, אני יכולה לספר לך שלפעמים דווקא ה"משרות הנחשקות" מתגלות לא פעם כחוויה של שיעבוד וויתור על החופש ועל תחביבים לטובת כסף, מעמד ו"מה יחשבו עליי". בעוד אנשים שהלכו לפי מה שהם רצו, ולא מתוך לחצים ונורמות- יכולים להיות יותר מאושרים בחלקם, לשדר את זה לתוך הבית- ומכאן הרי לך מפתח למשפחה מאושרת יותר.
לכן, אם את כבר אוספת לך חומרים למחשבה :) הייתי רוצה שתחשבי גם על מה שכתבתי לך כאן. באשר למצב כלכלי- גם כאן, מתוך ניסיון, אני כותבת לך, וזה ישמע לך מאוד אבסורדי- סכום הכסף שתביאו הביתה לא יהפוך אותך בהכרח ליותר מאושרת. מה שישנה את המצב הכלכלי לטובה הוא איך אתם חוסכים, ומה אתם עושים לטובת העינין. אז נכון שיש זוגות שמרוויחים סכומים אדירים ועבורם לחסוך זאת לא משימה כ"כ קשה, אבל הגדולה היא דווקא כשאת מרגישה שאת עובדת קשה בשביל נופש למשל, או דירה, או רכב חדש. דווקא שם העבודה הזוגית קוצרת את פירותיה. חשבי על זה כך- משרה נחשקת+בעל לא מאוד מאושר (כי הוא לא מוצא את עצמו) + ויתור על זמן ובילויים יחד, כי זו משרה נחשקת... לעומת- משרה "בסדר", בעל ששמח בחלקו, ששותף לך ומוצא הרבה זמן פנוי לצידך- וקצת פחות בחשבון הבנק. אבל מאושרים. אין יותר מזה לדעתי.
אשמח לשמוע מה את חושבת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)