תקשורת בזוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תקשורת בזוגיות
    רינה
    08/06/2012

שלום מוניקה,
    אני ובעלי נשואים כבר חמש שנים (אני בת 31), נראה לי שהגענו למין צומת של שגרה בחיי הזוגיות שלנו. אני מרגישה שכבר אין לנו "זמן איכות" כמו פעם ושאנחנו בקושי מדברים על דברים שבלב או על תקוות וחלומות לעתיד ורק על דברים עניינים וקונקרטיים. ניסיתי לדבר איתו על ההרגשה הזאת אבל הוא יצא קצת גבר טיפוסי ושאל אותי על מה אני רוצה לדבר ולא הייתה לי ממש טובה. אני מרגישה שהתקשורת בינינו קצת חורקת. מה אני יכולה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תקשורת בזוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקשורת בזוגיות - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    09/06/2012

רינה יקרה,

ראשית, ה"חריקה" הזו בתקשורת הינה תופעה די שכיחה. השגרה, העומסים, ההתחייבויות השונות בתחומי החיים השונים (עבודה, משפחה, חברים וכו') והעייפות לצד העובדה שאת מקום הריגושים, המאפיינים את התקופה הראשונה בקשר, תופסים תחושות של ביטחון, יציבות ונינוחות לצד בן/בת-הזוג ושאין צורך להרשים ו/או למצוא חן מביאים לכך שלעיתים ישנן תקופות המאופיינות בשיחות יותר ענייניות ופחות נפשיות ואינטימיות.
    באופן כללי, על-מנת להחזיר את האינטימיות המילולית והנפשית יש ליצור שיחות מקרבות. שתפי אותו בתחושותייך ובחוויותייך לגבי הדברים ה"עוברים" עלייך במהלך היום. ספרי לו על הקורות אותך ובתוך כך שאלי גם אותו על היום שלו.
    בשיחות השיתוף/הקירוב, מבחינה תוכנית, לגבי נושאי השיחה, נסי להתמקד במישור החוויתי והתחושתי יותר ופחות בחלק העובדתי, ה"יבש". שתפי אותו בדברים שהצחיקו אותך, בדברים שריגשו אותך, "חדשות" לגבי מכרים משותפים ו"פיקנטריה".
    היות ויחס גורר יחס, לאחר פרק זמן קצר, אני מאמינה שגם הוא יתחיל לספר מיוזמתו על הקורות אותו.
    לגבי "אווירת" השיחה, נצלי את היכרותך אותו ואיתו. נהלי את השיחה כך שהוא יחכה לשיחה הבאה, לזמן האיכות של מחר. דברי ב"שפה שלו", באופן שאת יודעת ש"עושה לו את זה".
    כאשר את מספרת וגם כאשר הוא מספר תני לו את מרב תשומת הלב, הביטי בו, הקשיבי לו, שבי קרוב אליו ולטפי אותו.
    הכל קיים שם, ביניכם, הרגשות ההדדיים, הצורך במעורבות והרצון לבלות יחד. צריך רק "להעיר" ולהזכיר את הצורך בזמן האיכות, גם אצלו.
    לאחר שתשיגי את מטרתך וזמן ה"יחד" שלכם ישוב ויתפוס מקום משמעותי בזוגית שלכם, דאגו "לשמור" אותו בסדר עדיפות גבוה בעשייה המשותפת שלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיתוף נפשי ורגשי ולא דיונים מעשיים

מוניקה הרשקוביץ
    11/06/2012

רינה יקרה,

גם יום האתמול הכיל דברים ששווה לדבר עליהם, כמו זה שלפניו, היום הזה והימים הבאים. כל יום מורכב מהרבה מחשבות, תחושות, חוויות (חלקן טובות יותר וחלקן טובות פחות), התחבטויות, עשייה וגם דברים ענייניים. שתפי אותו בכל, גם בדברים המעשיים וגם בתחושות ובחוויות, ספרי לו על הדברים הקטנים שהרי אומרים ש "אלוהים נמצא בפרטים הקטנים..."
    האינטימיות נרקמת הודות לשיתוף ולא הודות לדיונים מעשיים, פרקטיים ושכלתניים. את לא מעוניינת להיוועץ בו אלא לחלוק עימו את התחושות מהיום שלך, ליצור קרבה וזמן איכות יחד במישור הנפשי ולא רק במישור השכלתני.
    פשוט שתפי אותו וספרי לו. אולי בתחילה תחושי שזה מאולץ אולם, לאחר פרק זמן קצר תרגישי שקיים בך הצורך לחלוק עימו ואז הדברים יזרמו בקלות ובכיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו