התייעצות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    ליאת
    10/06/2012

אני נמצאת בסיטואציה מאוד בעייתית ולא יודעת אם הנני מגזימה או שהמחשבות שמתרוצצות לי בראש באמת נכונות וצודקות....
    אני כותבת פה ממקום של כאב ובלבול... אשמח לקבל את דעתכם...

אז בקצרה מה שקרה זה שאני חברה כבר שנה של בחור בעיניי הוא מדהים מכל הבחינות (או לפחות ככה חשבתי עד לאחרונה). אנחנו חברים מאוד טובים, כיף לנו ביחד, מרעיפים המון אהבה אחד כלפי השני ובאמת שטוב לי איתו..

לפני כחודש חגגתי את יום הולדתי ה- 27. אני אדם שקצת קשה לו עם כל התשומת לב שכרוכה ביום הולדת ומעדיפה להעביר את היום הזה בשקט כמו יום רגיל עד כמה שניתן. חבר שלי יודע זאת וביום הולדתי למען האמת שקצת התאכזבתי ממנו. הוא לא תכנן כלום, התעסק בעניינים שלו בעיקר, אני לעומת זאת לקחתי חופש באותו יום, חשבתי שנבלה קצת ביחד אבל הוא היה מלא תוכניות באותו יום (עבודה, חדר כושר וכ'ו...).

ממש כעסתי עליו, לא הבנתי איך הוא לא עשה לפחות מהו קטן למעני... זה דיי שבר אותי ואמרתי לו את זה... הוא הביע חרטה ואמר שלא חשב שאני אפגע מזה והיה בטוח שזה בסדר... הוא הבטיח לי שנמצא יום ונחגוג לי אך זה לא קרה עד עכשיו ועבר כבר חודש...

בימים האחרונים נהייתי ממש מתוסכלת... לא מבינה איך זה יכול לעבור ככה בלי איזה משהו קטן מיוחד, אפילו מתנה קטנה ופשוטה הייתה יוצרת הבדל עצום... אני מרגישה שאולי אני טועה ושאם בן זוגי יכול להעביר את יום הולדתי ככה אז צריכה להידלק פה נורה אדומה.... אני מנסה להרגיע את עצמי ולהגיד שהוא פשוט חשב ולנסות לשכוח מזה אך זה לא מרפה ממני....

מה עושים במצב כזה... לתת לזמן להשכיח או שיש פה מקום לבחינה מחדש של הדברים.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיחה סקרנית לבירור הנושא

דורית כהן
    10/06/2012

ליאת היקרה, כתבת שני דברים שתפסו את תשומת ליבי: האחד, שאתם רק שנה יחד, כלומר זאת יום ההולדת הראשונה שלך איתו, לא כן?
    דבר שני - כתבת שהוא יודע על רצונך לא לחגוג.
    זה מסביר למה הוא לא ציין את יום ההולדת שלך ולא פינה את הזמן שלו.
    אבל לאחר מכן, כאשר כבר ממש ביקשת ממנו, והוא הבין שזה פגע בך - הוא לא ביצע זאת למרות שהבטיח לך.
    אני חושבת שיש כאן בעייה.
    האם קורה שהוא מבטיח ולא מקיים בנושאים אחרים? עד כמה את יכולה לסמוך עליו?
    שווה מצד שני לבדוק משהו אחר: האם במשפחה שלו נהוג לחגוג ימי הולדת? יש משפחות שפשוט לא מציינים ימי הולדת, ואז כל תשומת הלב הזאת והגינונים והטקסים של ימי הולדת זרים לו.

הביאי בחשבון שיתכן שההיפגעות שלך חסמה אותו. יש אנשים שנוצרת אצלם התנגדות עזה לעשות משהו לאחר שקיבלו ביקורת, או בגלל שמישהי בכתה. נוצר מין "דווקא" -של לא לשתף פעולה עם התנהגות שאינה נעימה לו מצידך (כמו ביקורתיות או בכי).

מה שאני מציעה לך זה לפתוח איתו שיחה לבירור הנושא. הביאי לשיחה הזאת סקרנות ולא ביקורתיות. נסי להבין מה קרה מנקודת המבט שלו.
    אני חושבת שעלייך כן לבחון מחדש מה את לומדת אודותיו כבן אדם, ולבדוק עד כמה מה שאת מגלה מפריע לך לעומת הדברים הטובים שיש בו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו