לכודה בחשש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לכודה בחשש
    אני
    12/06/2012

הכרתי בחור חדש היה מפגש מוצלח מאוד ויום למחרת הוא כבר התקשר
    ורצה לקבוע להמשך השבוע, לא יכולתי באותו היום שהציע ואיכשהו קבענו לחמישי בערב
    ולמרות שאני למעלה משנה בלי זוגיות יציבה למעט 2 של חודשיים שבהם הדברים כן התנהלו די לפי רצוני ,אבל בשניהם מצאתי דברין שלא אהבתי.
    ולמרות הזמן הרב שאני לבדי אני חוששת שלמרות עצמאותי אני עדין עלולה לפול לדפוסים שלא אהבתי בזוגיות הקודמת.
    אומנם היה הגיוני שיציא חמישי כי רביעי לא יכולתי אבל אני שונאת את זה שאנשים חושבים ששישי זה זמן לחברים בעוד שאני רואה אותו זמן לזוגיות, וגם אני לא רוצה שיהיה חקוק בסלע, אני רוצה לשלב בין תחביבי חבריי וזוגיות, למרות שאין לי ביטחון בחבריי לי עצמי אין את הידיעה ששישי בערב אני רואה חברים אלא הדבר יותר גמיש יש פעמים שכן יש פעמים שלא ,ואולי אפילו מאיים אליי שנראה שלבחורים כן יש את הבטחון החברתי הזה ,ואני רואה אצל חברים שלי שכשהם יוצאין הרבה פעמין עם בני בנות זוג זה כן בשישי ,האם להציע את זה? לדבר על זה? יש לי טראומה מהקשר שהיה לי שכל סופ"ש הייתי לבד. אני יכולה לפוצץ את ניסיון ההכרות בגלל זה ,אני באיזשהו דפוס של איך זוגיות צריכה להיות, ושזוגיות יותר חשובה מהכל ,למרות שהתבדתי אז גם אסור להזניח דברים אחרים ,גם בעבר לא הזנחתי ,אבל אני רוצה בן זוג שאני אהיה יותר חשובה לו מהכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לכודה בחשש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לצאת מהלופ

עדי בדיחי
    12/06/2012

שלום לך 'אני',

לא כתבת לנו בת כמה את, אך אתייחס למה שכתבת-

אני מבינה שאת מאוד חוששת לקיים דפוסים ולהישבות בקשר זוגי חדש שעלול לדמות לקשר זוגי קודם.

אני חוששת שאם לא תעבדי על המקום הזה של ההפרדה בין קשרים, ולהיזכר שתמיד יש שוני בין קשר למשנהו- את לעולם תהיי לכודה בתוך החשש הפרטי שלך וזה עלול ללוות אותך לעוד ועוד מערכות יחסים שאמור להיות מושתת בהן אמון.

דבר נוסף שצריך להתייחס אליו- בן זוגך לא קורא מחשבות ולא יודע למה את בדיוק מתכוונת או מה את בדיוק רוצה. את כבר ניכסת לו את חוסר הרצון לצאת איתך בימי שישי ולשמור את סופ"ש לחברים. וזה מבלי לשאול או לברר איתו מה דעתו לצאת ביום שישי. גם כאן החשש שלך מלווה אותך ומנהל אותך בתגובותייך.

מה שכן, את מודעת לתגובותייך ומאיפה מגיעים החששות. את יודעת להבחין שאולי זה באמת בך, החשש, ולא משהו אובייקטיבי שמייצג את מי שמולך. יש איזו תחושה שקשה לך מאוד סביב נושאים חברתיים, שהחברה לא מספקת לך לגמרי את מה שאת זקוקה לו, שאת מאוד רוצה להיות שייכת, ובכל זאת, לא ממש מרגישה ככה. וזה טבעי למעשה, שכך תגיבי- שתרצי להתגונן עוד לפני שהמכה הבאה נוחתת. אבל-

אם זוגיות היא כה חשובה לך, ואת מעוניינת להיות "מעל הכל" עבור בן זוגך- את צריכה דבר ראשון להיפטר מה"הקשרים האוטומטיים" שאת עושה בין קשר קודם לזה הנוכחי. בין אנשים שאין להם שום קשר ושום דמיון ביניהם. אם תתקלי בדפוס שקשה לך איתו, כמו שקרה עכשיו, ואת רוצה דווקא לצאת בסוף השבוע- בשביל זה את יכולה להשתמש בתקשורת פתוחה איתו, כלי שנחוץ מאוד בזוגיות. שאלי אותו מה דעתו להיפגש בסוף השבוע.

לא נשכח שמדובר בקשר טרי וחדש, קשר שטרם בחנת אותו לעומק, וחשוב לעשות זאת לפני הכל. להכיר את האדם ולבדוק האם יש התאמה כללית ביניכם.

ככל שתקדימי לכבד את הקשר הנוכחי ולתת לו יחס לא שיפוטי ולא משווה לקשר הקודם- הוא כנראה יעלה את סיכוייו להצליח. לכן, בשלב זה הייתי ממליצה לנסות לשמוע מה דעתו להיפגש בסוף השבוע, ואם לא- לפחות להכיר אותו יותר טוב לפני שאת "מפוצצת" קשר שטרם התחיל ממש... כי חבל.

בברכת הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו