מיואשת... מה עלי לעשות??!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מיואשת... מה עלי לעשות??!!
    תותיתוש1
    12/06/2012

אני נשואה 6 שנים, יש לי שני ילדים בגילאים 2.5 וחודש.
    בחודשים האחרונים אני מרגישה שבעלי פשוט לא מפסיק לרחם על עצמו, וחושב שמתפקידי בלבד לטפל בילדים.
    דוגמא למקרה שקרה בלילה האחרון, התינוקת נרדמה ב1:30 וכמובן שאני הייתי איתה עד אז, בשעה 3:30 התעוררה הבת הגדולה רצתה לשירותים והוא לקח אותה, לאחר מכן היא בקשה מים ואחר כך שובשירותים וכך ביקשה וביקשה.. הדרך שבה הוא מגיב לה כל פעם מחדש הוא בעצבים ובקללות(ממש צועק עליה), היה בינינו הסכם שאני מטפלת בתינוקת בלילה ואם הגדולה מתעוררת הוא יגש אליה. כל פעם הוא משחק על עיניין הזה שהוא לא ישן בלילה ולכן הוא עייף בעבודה, ולגבי הצעקות הוא לא שם לב לדבריו.
    אני כבר ממש מיואשת ממנו ומהיחס שלו. כמה פעמים דיברנו על הנושא אך זה חוזר על עצמו כל פעם מחדש. לדבריו אני בחופשת לידה ואני זו שצריכה לקום לילדים בלילה..
    בעבר כשעוד הייתי עובדת אמר שהוא המפרנס העיקרי והוא מביא את המשכורת הגבוה ולכן צריך להבין אותו ולהתחשב בו..
    באמת שלא יודעת מה לעשות..
    עזרו לי.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת... מה עלי לעשות??!!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה רעיונות

עדי בדיחי
    12/06/2012

שלום תותיתוש,

ראשית מזל טוב להרחבת המשפחה.

אני חושבת שהנתון הכי חשוב פה הוא שאת חודש אחרי לידה. בחודשים הראשונים ידוע שמאוד לא פשוטה ההתארגנות, הגוף עוד לא החלים לגמרי וכל המסביב יכול לגרום להרבה לחץ. כשיש תמיכה מספיק טובה מבן הזוג- כמובן זה מקל שבעתיים. כשאין- זה מקשה מאוד כפי שאת מתארת.

כמובן שאין זה מתפקידך לבד לטפל בילדים, וכמובן שהוא צריך לעשות את המיטב כדי לאפשר לך את היכולת לטפל בתינוק החדש ובכל זאת לקבל קצת שעות שינה ליום המחרת. וכמובן- שגם לו לא פשוט בכלל, וגם עבורו השינוי הוא גדול מאוד.

אם בעבר היו דפוסים כאלה ללא קשר לילדים, דפוסים של חוסר התחשבות בך, או רחמים עצמיים שלו - זה דבר אחד, ואת זה אפשר להציף ולנסות לדבר על זה. אבל אם מדובר במשהו שהוא ספציפית גדל והתעצם מאז שהתינוק נולד - הייתי מנסה לחכות עד יעבור זעם. ולמה? גם התקופה עבורך היא מאוד רגשית וסוערת בכל מקרה, וגם עבורו השינוי הוא חד ודרסטי. פתאום שני ילדים, והאחריות מתעצמת ומכפילה את עצמה. פתאום אין זמן לזוגיות, ואם קודם היא הזיזה את מקומה בשביל תינוקת חדשה, עכשיו עוד יותר. עבורו המהלך הזה אמנם מרגש ומשמח, אבל לא פשוט במקביל. הגברים שאיתנו אומנם חווים איתנו את הלידה ואת ההורות החדשה, אך למעשה לא מעט מהם מרגישים לגמרי בחוץ- מחוץ למערכת הזוגית והאינטימית, ולא פעם- מחוץ לטיפול ולאהבה לילד החדש.

הייתי מציעה לו לעשות החלפות, שאת תטפלי בגדולה והוא בתינוק (גם אם את מניקה- אולי שהוא רק יחליף חיתול או יעשה משהו שיכול לגרום לו להתחבר יותר לתינוק, אם יש חלב שאוב- אולי הוא יתן לו), לתת לו אחריות אולי שהוא יותר יאהב. אולי יש איזו התנגדות לכל השינוי הזה דווקא מהמקום שהוא מרגיש טיפה בחוץ. זאת השערה אחת.

הדבר השני, לחכות עד שהתינוק יגדל קצת, נניח עוד חודש, ולראות אם מדובר במשהו חולף מצד בעלך או באמת בדפוס שאת לא מסוגלת להתמודד איתו ביומיום.

בנוסף, לחשוב על עזרה, אם יש לך בייביסיטר קרובה, או אמא או חמה, אפשר לנסות לחשוב על עזרה חיצונית שתאפשר לך לפחות קצת זמן איתו, ועם עצמך. בגיל ינקות תינוקות ישנים הרבה במהלך היום- כשיש לך שעה פנויה איתו, נסי לנצל אותה לטובת הביחד שלכם. אני יודעת שזה קשה ומצריך הרבה תיכנון ולוגיסטיקה- אבל מניסיון - השעה הזאת איתו יכולה לחולל פלאים. כוס קפה (ומאפה...), נסי לדבר אל ליבו, נסי בכל זאת להסביר לו מנקודת ראותך למה את זקוקה (ולא במה הוא לא טוב...) ואולי אפשר לחשוב על פתרונות אחרים בלילה, אפשרי לו להחליט- במה הוא רוצה לעזור (ב-א' או ב-ב'), או- מה יכול להקל עליו לעזור לך?

נתתי כמה נקודות למחשבה, אני מקוה שמשהו מהן עזר. חשוב שתכזרי- זאת תקופה חולפת. היית בה לא מזמן, ועכשיו יש שמחה וברכה בהרחבת המשפחה. התקופה הזאת קצרה, והיא עוברת. נסי לא לשפוט אותו בתקופה הקריטית הזאת של השניים שלושה חודשים הראשונים וראי אותו כמכלול. (שוב, אם זה לא דפוס שהכרת בעוצמות האלו עוד קודם). אשמח לדעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו