מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אכזבהב13/06/2012
שלום ,
בת 36 + 2 בנות נשואה 11 שנים.
יחסים זוגיים סבירים אף פעם לא הייתי מאוהבת בבעלי אני אוהבת אותו איכפת לי הוא בסדר סה"כ לא מתה על האופי הוא מתעניין בי מינית איכפתי ילדותי אין בנינו כינויי חיבה אני לא מרגישה שאני מתה עליו אוהבת רוצה להעניק לא ממש מתה על המגע על הנשיקות כמובן לא ניגעלת .
הבעיה שלי היא אחרת אני 3 שנים מאוהבת בגבר שעובד אותי ו3 שנים לא יוצאת מיזה .
הקשר הוא קשר של דיבורים ליטופים היו גם נשיקות טלפונים ותמיד אנו רבים מיותר לציין שהקשר לא הולך לשום כיוון אף אחד מאיתנו לא יעשה שום צעד.
ניסיתי לצאת מיזה בכל כוחי עזבתי מאות פעמים ואני תמיד חוזרת הוא מצידו לא יעשה את המאמץ אני תמיד באה וחוזר חלילה לפני חצי שנה עזבתי את המחלקה שאני עובדת בה וגם אז שו חזרנו כמובן ביוזמתי ושוב אני עוזבת כי הוא זה לא מתפתח לכיוון שאני כניראה רוצה בליבי למרות שלטענתו אני לא יעזוב את מישפחתי וגם הוא לא מסוגל הוא טוען שהוא מאוד אוהב אותי.
ואז נפל דבר אנו עובדים בחברה גדולה והחליטו לסגור את המחלקה שלי .
במשך כל החודש הזה הוא תמך בי ואהב אותי ואף רצה להיות בקשר אחרי שאני יעזוב אני כמובן לא רציתי כי היה לי ברור שזה לא יהיה יותר מקשר מהצד וזה לא מה שרציתי .
ואז ביום האחרון שעזבתי התקשרתי אליו והוא לא ענה ושהוא סימס כעסתי עליו שהוא התעלם והוא לא התעקש והקשר נותק לשבוע ולא דיברנו ואז אחרי שבוע הוא שאל משהו בנושא עבודה ואני אמרת לו מה לא שואלים מה נישמע ואז הוא אמר שהוא רצה ובגלל שאני לא רציתי אז הוא לא והמשכנו בהודעות וכל כך כאב לי הוא דיבר מאגו כאילו היה ונגמר וכל כך כאב לי לאן הלכו כל הרגשות שהוא הפגין.
וגם אתמו התכתבנו בהודעות ביוזמתי ואני ממש כועסת עליו בהודעות כאילו מנסה להבין מימנו ואומרתלו שאני כועסת והוא עונה לי ולא מספק תשובות.
זה כל כך כואב לי הדבר הראשון שאני עדיין אוהבת אותו שאני נואשת שאני חושבת שכאילו הוא עבד עליי כי כאילו איך הוא מתנהג כך?
מה אני עושה קשה לי ההתמודדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזדמנות למשהו טוב
מוניקה הרשקוביץ14/06/2012ב יקרה,
מבלי שהתכוונת או כיוונת לכך הגורל זימן לך הזדמנות פז. הזדמנות להפסיק את הקשר ה"צדדי" הזה.
קשר שאינו נכון עבורך, אינו בריא לך ולמעשה "מעסיק" אותך ומוציא ממך את כל האנרגיות, אנרגיות שהיו אמורות מלכתחילה להיות מנותבות למקום אחר, לזוגיות שלך, בבית.
ציינת כי לאורך כל שלוש השנים בהן אתם מקיימים את הקשר הזה, בכל פעם שנפרדתם/רבתם/החלטתם להפסיק את הקשר הזה את היית זו אשר לקחה החלטה לחזור לתוך הקשר. הקשר שלכם חזר למסלולו עד אשר בחרת לעזוב שוב, מסיבה כזו או אחרת, עד שחשת כי אינך יכולה בלעדיו וחזרת שוב. כך זה נמשך, למיטב הבנתי לאורך כל הדרך. תמיד את היית זו אשר סיימה והתחילה את הקשר שלכם מחדש. הוא מעולם לא לקח החלטה ומעולם לא יזם ועשה צעד כזה או אחר, הוא תמיד המתין שאת תעשי. הוא מעולם לא היה המוביל והדומיננטי בקשר שלכם, את היית.
אני מאמינה שהיית ועודך חשובה לו. אולם במבנה אישיותו, באופן התנהלותו הרגיל, הוא אינו הטיפוס היוזם, הפעיל, המקדם, ה"מנוע". ואז כאשר בפעם הראשונה הוא עשה צעד אמיץ והציע לך, ביוזמתו, לשמור על הקשר שלכם גם אחרי שתעזבי את סירבת (ובצדק). כלומר בפעם הראשונה שהוא העיז הוא נפגע. אם לא היית חשובה לו הוא לא היה נפגע. היות שאת מאוד משמעותית עבורו, הפגיעה הייתה כואבת, הוא נדחק למעין פינה, בתחושה שלו, וקשה לו עדיין לצאת מהפינה הזו ולדבר איתך.
האיש הזה אינו האיש הנכון לך ולא רק בגלל העובדה שהוא שייך למישהי אחרת. המריבות שהיו לכם לאורך שלוש השנים הללו, ההפסקות, העובדה שהוא מעולם לא התאמץ להחזיר אותך לחיקו והאגו שלו שתופס מקום מכובד ובא לידי ביטוי גם כעת מעידים על כך ש"זה לא זה" וגם אם הקשר שלכם היה "אמיתי" ולא "צדדי" הוא היה מאתגר והייתם צריכים לעבוד, שניכם, על-מנת שהוא יתקיים וכאמור הבחור לא אוהב לעבוד קשה...הוא תמיד המתין שאת תעשי עבור או בשביל שניכם.
ההתמודדות שלך יכולה להיות בשני תחומים.
תחום הקריירה-פרנסה. לא ציינת אם מצאת עבודה אחרת במקום זו שעזבת, אולם במידה וטרם מצאת, התמקדי בחיפוש מקום עבודה חדש. העסיקי עצמך בכך. קבעי ראיונות, לכי לפגישות ווודאי שהעיסוק הנ"ל יתפוס את מלוא תשומת-ליבך כך, שלבחור ייוותר פחות מקום במחשבותייך. במידה ואת עובדת במקום אחר כעת, השקיעי עצמך בעבודה, בעשייה, בחיבור עם האנשים. שוב, על אותו עיקרון, העסיקי עצמך כך שהאיש "יתפוס" פחות מקום בחייך.
התחום השני, הוא התחום המשפחתי. לאור התנהלותך בקשר ה"צדדי" אני חשה שניחנת ביכולות רבות.
עשי בהן שימוש נכון על-מנת להביא את הזוגיות שלך ל"מקום" שבו יהיה לך טוב ואז לא תמצאי את עצמך מאוהבת באיש אחר היות ואת לא מאוהבת בבעלך. הביאי לכך שהתנהלותו של בעלך תהייה נעימה לך יותר ואולי בעקבות כך גם תחושותייך כלפיו ישתנו לטובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ב14/06/2012מוניקה הי
אני קוראת את מה שאת כותבת ובחלק מהדברים את צודקת כן הוא לגמרי אחד עם המון אגו
אני חייבת לאמר המריבות שלנו תמיד היו בגלל שאני כעסתי שלא נוכל להיו יחד ולא בגלל שאנחנו לא. הסתדרנו ברגעים שהיינו זה היה מושלם ואני כך כועסת עליו עכשיו למה הוא נותן לזה להסתיים כך אפה כל מה שהוא אמר מה הוא שיקר לי בשביל מין שלדעתי הוא אמר דהוא רוצה ב
זאת כןטב לי שהוא נתן לזה להיגמר לא יפה ואני דווקט דיברתי איתו פעצייפ והוא כזה לא נוטה לספק תשובות או לדבר עליינו אס אני ממש לא חות לא חושבת שהןא פגוע הוא רוצה שאני ארגע וארד ציזה ציליון פעמים הןא עש הווא עשה זאת ואני הייתי מתעקשת וחוזרים אמי יודעת שתגידח לי לשכוח אני מעסיקה את עתמי מחפשת עבודה אבל כואב לי הלב שלי נישבר צהשגירות לה שלו. אני מכירה אותו זה לא פעם ראשונה שהוא עושה כך הוא יודע ךיזום יפה שהוא רוצה כואב לי מה אני עושה פעם אחרונה הוא אמר לי שאני שונאת אותו אמרתי שאמח כועסת הוא לא התייחס, אני פגויה כל כך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
"התבלבלו" בפנייתך המון אותיות ואני ממש מתקשה להבין את ההקשרים...
אשמח באם תוכלי לכתוב שוב, ברור יותר על-מנת שאוכל להתייחס ולסייע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ב14/06/2012מוניקה הי שוב,
רשמתי שאני קוראת את אשר את כותבת לי וכן אני מסכימה שהוא אדם עם המון אגו אבל לגבי כל היתר אז כך.
קודם המריבות שלנו יותר נכון שלי איתו היו מהעדר שביעות רצון שלי שהקשר לא מתפתח לדעתי הוא היה מוכן לכל קשר אין לו טענות אני בשל אהבתי רציתי יותר תמיד ואז כמובן זה היה מתפוצץ שוב ושוב הוא לא היה טורח לחזור וגם שאני הייתי באה אליו אז לא בקלות היה חוזר וחוזר חלילה ולא כי לא היה טוב וכיף כי היה לנו מעט אבל מצויין אנחו מאוד דומים ומעריצים אחד את השני.
אבל תמיד זה מתפוצץ באותה צורה אני הייתי מנתקת כי זה לא הולך לשום כיוון והוא לא היה עושה דבר.
בפעם האחרונה מאוד התקרבנו ואז סתם באקראי הוא לא ענה לשיחה שלי והתעצבנתי הוא לא טרח להסביר וכבר שהוא טרח אז הוא כבר כאילו הסתגר וניתק .
ביום האחרון שלנו ביחד דיברנו הרבה על המשכיות הקשר והוא שאל באותו היום ואמרתי לו שאני לא יודעת לא חושבת שהוא תיכנן על מעבר למשהו צדדי.
אחרי שדיברנו הוא טען שזה היה רעיון גרוע רני לא חושבת שהוא נפגע אחרת הוא היה רוצה לדבר עימי הוא לא ממש נותן תשובות אני לאחרונה אמרתי לי כי אני חשהש הוא רק רצה קשר של ניצול.
הוא אמר שאני שונאת אותו ואמרתי שלא שאני כועסת הוא פשוט לא התייחס אליי.
אני כל כך אוהבת ושבורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי- משהו נוסף
ב14/06/2012אני רוצה לציין שהוא שאל אותי לאחרונה אם הייתי שוכבת איתו כמובן שאמרתי שלא.
הוא לא כעס הוא רצה ברור שלא כעס לדעתי בדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב הביניים לא נכון לך
נראה לי שמהות הקשר הזה ברורה לשניכם. זהו קשר "צדדי" אשר למרות שחשיבותו ומשמעותו עבור שניכם הם הרבה יותר מכך, זהו קשר אשר לעולם יישאר משני וסודי בחייכם. זאת הבחירה של שניכם. שניכם לא מוכנים (אולי עדיין ואולי לעולם לא) לעשות צעד אמיץ, לעזוב את הזוגיות הלא מספקת שיש לשניכם בבית ולנסות וליצור חיים משותפים יחד. בנוסף לכך, את לא מוכנה (ואולי גם הוא) להתקדם בקשר שלכם צעד אחד נוסף (כמו שציינת, לקיים מערכת אינטימית) במסגרת הקשר שיש לכם היום.
זהו מעין מצב ביניים, לא כאן ולא ממש שם. לא נמצאים בזוגיות אמיתית, בריאה, מספקת ונכונה עם בן/בת הזוג בבית וגם לא מממשים את אהבתכם זה לזו "עד הסוף". "מצב הביניים" הזה מקשה על שניכם.
את לא תוכלי לחוש אוהבת ונאהבת וליהנות מכך כל עוד המצב יישאר כזה, בין לבין.
נסי "לשחרר". אל תכעסי, אל תתאכזבי אל תצפי. התחושות הנ"ל יקשו עלייך וגם כך נראה שלא פשוט לך...
כפי שכתבתי לך בתגובתי הקודמת, נסי להתקדם הלאה בחייך ולנצל את הריחוק ביניכם להעלות את חייך על הנתיב הנכון לך, הן בתחום הקריירה והן בתחום המשפחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוניקה שלום זקוקה לחיזוקים
ב25/06/2012שוב אני עם הסיפור בעבודה של גבר הנשוי עוד מעט חודש וחצי והלב שלי שבור לא יודעת אם אני יותר פגועה אוהבת מאוכזבת ההתמודדות לא קלה לי.
על פניו אני בסדר מטפלת בבנותיי עם בעלי היחסים טובים ואפילו אנחנו קרובים ריגשית וטוב לי עם זה ומאידך הראש שלי לא לגמרי איתו.
אני עסוקה טרודה בלמצוא את עצמי מחדש מקצועית גם פה זה בעצלתיים ממתינה לתשובות וזה מותח.
אבל השבר הגדול זה הגבר שהייתי בקשר איתו פשוט לא מאמינה שככה כואב לי שככה עוד מעניין אותי וחסרה לי האהבה שלו.
מוניקה האמת זה לא פעם ראשונה שהוא שובר לי את הלב ככה זה תמיד היה ככה אני באה אליו הוא אוהב אותי וזה מתפוצץ מצידי בגלל יסורי מצפון ואין כיוון והוא אף פעם לא יחזור להפך תמיד מתנהג כאילו כלום.
ועכשיו לפני יומיים יצא לי שיחה איתו שאלתי משהו אז עד בכלל שהו טרח לענות לי אז שוחחתי אתו בהודעות והוא סיפר שהוא מתוסכל ואני רק אמרתי לו למה תמיד הוא מנתק לא יפה והוא טוען שאני ניתקתי וזה בכלל לא נכון אז אמרתי שמינימאלי לפחות לסיים יפה והוא אמר סיימנו יפה ובכלל לא דיברנו על סיום אז אבל מה יכולתי לעשות רציתי לסגור מעגל יפה לפחות בשביל ההרגשה כל כך לא נעים וסהכ השיחה הייתה בסדר אמרתי לו זה בסדר להשאר בכבוד ואפשר לשאול מה נישמע לפעמים והוא אמר לא זה הצעתי אז עכשיו אין צורך .
כל כך כואב לי לאן הלכה כל אהבה שלו אני מרגישה כזו טיפשה שהאמנתי בו סהכ רציתי שיהיה לו איכפת ורגש ברור לי שלא נוכל להיות יחד בוודאי שבנאדם בכלל לא חושב על זה אני מרגישה רע מתביישת בעצמי איך יכולתי לאהוב אדם כזה פשוט עבד עליי רק חיפש כניראה רגע ועכשיו קשה לי להתגבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שחיזקתי...
מוניקה הרשקוביץ25/06/2012ב יקרה,
כפי שכתבתי לך, הדברים "משחקים" לטובתך, היקום מסייע לך. בשלב הזה נסי לקבל את השינוי הזה, את הפרידה הזו, מבלי "להפריע" ליקום "לסדר" את הדברים עבורך. לעיתים הדברים אינם מתפתחים כפי שהיינו רוצים. לרוב זה לטובתנו. לא תמיד אנו יודעים זאת כאשר הדברים קורים. אני מניחה שלא כך במקרה שלך. לך דווקא כן ברור שהניתוק הזה, הפרידה הזו, עם כל הקשיים הכרוכים בכך, היא לגמרי לטובתך. הפרידה הזו היא כדי שתוכלי לצמוח ולהתפתח בתוך הזוגיות שלך, בבית, לצד הזוגיות שיש לך עם בעלך, כפי שקורה הלכה למעשה. הקשר שלכם טוב יותר, קרוב יותר, נעים יותר ואף ממלא אותך.
הקשר השני רוקן אותך בכל פעם מחדש, הוציא ממך אנרגיות וגרם לך לשברון לב פעם אחר פעם.
כעת את על הנתיב הנכון לך. מחזקת את הזוגיות מבית, מטפחת את משפחתך ועושה למען מימושך העצמי גם בתחום הקריירה.
שחררי נפשית ושכלתנית את הקשר הזה. קחי החלטה שזה היה ונגמר, השאירי את הקשר הזה בעבר, שם מקומו. הקשר ההוא מעולם לא היה נכון/טוב/בריא/ממלא עבורך ואת יודעת זאת. רק החלטה מושכלת תוכל לסייע לך לעבור את פרק הזמן הזה עד אשר הקשר הזה יישאר חלק מעברך ללא כבלים אל ההווה.
נתקי. פשוט נתקי כל קשר, לפחות לזמן הקרוב, כאשר הרגשות עדיין כה עזים.
התנהלותו ותחושותיו בעבר או בהווה אינם רלוונטיים ואינם חשובים. מה שחשוב זו את.
היי אמיצה והמשיכי בתלם עליו את צועדת כעת. אני משוכנעת שעם הזמן תקצרי את הפירות על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגברת ב' היקרה
ש27/06/2012גברת ב' היקרה,
צר לי על משפחתך . אמנם לא ביקשת שאני אגיב , אבל הייתי חייבת.
את שמה לב מה את כותבת - מישהו צריך לשים לך מראה מול הפנים שלך
"...
כל כך כואב לי לאן הלכה כל אהבה שלו אני מרגישה כזו טיפשה שהאמנתי בו סהכ רציתי שיהיה לו איכפת ורגש ברור לי שלא נוכל להיות יחד בוודאי שבנאדם בכלל לא חושב על זה אני מרגישה רע מתביישת בעצמי איך יכולתי לאהוב אדם כזה פשוט עבד עליי רק חיפש כניראה רגע ועכשיו קשה לי להתגבר.."
תתעוררי - כואב לך? ,מרגישה טיפשה?..עבד עלייך? ....זקוקה לחיזוקים ?
מה עם בעלך שאת מסתירה ממנו את כל זה. את עובדת עליו הוא כביכול הטיפש לא יודע כלום .
איך הוא יכול לאהוב אחת כמוך ? איך הוא היה מרגיש אם היה יודע?
תאמיני לי - אם תמשיכי עם כל הבירבורים האלה , המחשבות הספקות האלה
מהר מאוד הכל יתפוצץ לך מול הפרצוף . שקרים בסוף מתגלים
את תפגעי בכולם לא רק בבעלך גם בילדים שלך.
אז קחי את עצמך בידיים - ותשתלטי על עצמך.ותנתבי אותם לדבר חיובי
כתבת שאת מתקרבת רגשית לבעלך - אז תמשיכי כך . וכמו שמוניקה כתבה לך - תשקיעי את כל האנרגיות שאת מוציאה במקום על הגבר הנשוי תנתבי את זה לבעלך לבית שלך.
בטח תכתבי- שאני שופטת אותך ואני לא מבינה ואף פע ם לא הייתי במקום כזה ו אי אפשר לשלוט באהבה וברגשות -
אז יש לי חדשות בשבילך -
זו לא אהבה אמיתית - את לא מבינה את זה . מתי אנשים יקלטו ויקבלו שכל ויבינו שבגידות - יש בזה אולי משהו קסום , מעורר,אשלייתי אבל ממש ממש לא אמיתי (שלא נאמר לא מוסרי) - מים גנובים ימתקו.
ניתן ואפשרי - לשלוט בזה ולנתב את זה לדברים חיוביים .
3 שנים את סוחבת את זה - ולכן מן הסתם יהיה לך קשה לצאת מהספיור ההזוי הזה
ואת כנראה לא בדיוק רותה לצאת מזה - מחפשת חיזוקים לקשר הזה ולסיבוך הזה -
הכל תלוי בך
תעשי את כל המאמצים לצאת מהקשר הרע הזה- אם לא בשביל עצמך ולא בשביל בעלך אז בשביל הילדים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)