מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר סקס אחרי לידהיהל16/06/2012
שלום,
אני ובעלי נשואים כשנה לאחר זוגיות של 10 שנים.
לפני כ-3 חודשים ילדתי בן וכעת אני נמצאת בחופשת לידה.
בכל תקופת ההיריון בעלי נמנע מקרבה אינטימית מאחר והרגיש לא בנוח עם הבטן חשבתי שזה טבעי ועניין חולף לאחר הלידה והתקופה הראשונית הקשה בעלי עדין לא בכיוון של התקרבות ומגע אינטימי. לאחר שיחה איתו עלה הנושא שהוא מרגיש בטראומה מהלידה.
עברתי לידה מאוד קשה הייתי מאושפזת כשבוע לפני הלידה ו-3 ימים בחדר לידה עברתי לידת וואקום וכתוצאה מכך יש לי תפרים.
בעלי מרגיש לא בנוח ובכל פעם עולה הנושא שהוא מנסה לשכוח את המראות שראה בחדר לידה.
המגע של בעלי מאור חסר לי ואני מרגישה די פגועה כי בסה"כ אני זו שעברה את הלידה והקשיים שאחראי ומהר מאוד ירדתי במשל וחזרתי למשקל שלי לפני ההיריון ככה שאני רזה ונראית טוב.
אני לא יודעת איך להתמודד? מאוד חסר לי הקרבה שלו? והאם הגיוני שגבר מסוגל להתאפק כל-כך הרבה זמן ? האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי לשפר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה ידועה, יש מה לעשות
דורית כהן17/06/2012יהל היקרה, התופעה שאת מתארת קורית אצל חלק מן הזוגות. התגובה שלו מורכבת כנראה מכמה גורמים, וניתן להעלות השערות, ברור שלא כולן מדוייקות.
חלק מן הגברים מרגישים אשמה עמוקה - איך הוא גרם (בכך שהכניס אותך להריון) לכל כך הרבה כאב, וזה יוצר רתיעה והימנעות מן המעשה שגרם לכניסה להריון.
חלק מן הגברים - במיוחד הרגישים, או הפדנטים - פשוט המחשבה על השינויים בגוף שלך מורידה להם את התשוקה. הרי התשוקה המינית מתעוררת דרך המוח, ואם היא מתעוררת ומייד עולה מחשבה נוספת, אסוציאטיבית, של זכרון מחדר הלידה - זה מייד מוריד לו.
אני שמתי לב שזה קורה בעיקר אצל גברים שגם לפני כל פרשיית הלידה היו רגישים לכל מיני גירויים, וכי למשל ההופעה החיצונית שלך מהווה גורם חשוב בהימשכות.
אצל רוב הזוגות זה משהו שחולף עם הזמן. אל תעשי מכך עניין, זה לא אומר עלייך שאינך מושכת אלא עליו שנכנס לו "ג'וק" לראש. כלומר אל תיקחי זאת למקום של היפגעות סביב הנשיות שלך.
נסי להיזכר מה מדליק אותו ומידי פעם נסי זאת. תלבושת סקסית, אווירה מסויימת, יציאה מן הבית לצימר - החלפת מקום.
אם זה לא יעזור, יתכן ויהיה עליכם לפנות לטיפול מיני, או שהוא יפנה לטיפול פסיכולוגי בשיטה התנהגותית קוגניטיבית (cbt ) שיתמודד עם המחשבות המטרידות שמפריעות לו להיכנס לאווירה של סקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)