מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- למה היא כבר לא מעוניינת?שי21/06/2012
שלום אני בן 24 ובמן מערכת יחסים עם מישהי מהעבודה בת גילי.
אנחנו תקופה של חודש יוצאים, נפגשים אחד עם השנייה מתנשקים וכיו"ב,
אולם לא יודעים על כך בעבודה מבחירה של שנינו.
המשיכה והמתח המיני בינינו מאוד גבוהים ולכאורה הכל טוב ויפה.
הסופ"ש שעבר, נפגשנו, ושכבנו אחת עם השני פעם ראשונה (לא בתולים).
הייתה משיכה מאוד גבוהה והכל זרם טוב ויפה, עד שמאיזשהו מקום חוויתי חרדת ביצוע (כמה עלוב..), ציפיתי שכנראה יהיה משהו אבל לא ציפיתי לסקס מלא.
אין ספק שלפני שזה קרה חשבתי על כך המון, והיה נורא חשוב לי שהיא ממש תהנה ויהיה לה כיף במהלך הסקס לכשיקרה, ובאמת להשקיע בה.
בסופו של דבר שזה קרה, לא הייתה זקפה מהלחץ, ועד שהייתה, הייתה רפויה וגמרתי ממש מהר, בקיצור, הסקס הכי גרוע שחוויתי בחיים שלי ושאפשר לתאר (מהצד שלי בגללי).
היא כמובן שניסתה להרגיע אותי ואמרה שהכל בסדר אבל לא באמת הרגשתי ככה.
אני כבר כמעט שבוע בדיכאון (הולך ודועך) בגלל הכישלון וממש מרגיש שאכזבתי.
למחרת דיברנו הכל היה בסדר, לא הראיתי לה שעובר עלי משהו והתנהגתי כרגיל, אולם כשבקשתי ממנה להיפגש שוב, היא אמרה שהיא עמוסה בגלל העבודה והלימודים.
שנינו סטודנטים ובדיוק נכנסים לתקופת בחינות, אבל לא להתראות שבועיים בגלל הדבר הזה נראה לי תמוהה, אני בדיוק באותה סירה ויודע לפנות לזה כמה שעות כך שאני לא קונה את זה ומרגיש שהיא רוצה לסנן.
השיחות שלנו לאחר הסקס היו הרבה יותר קרות, היא כבר לא אומרת שהיא מתגעגעת ואם אני לא יוזם אין תקשורת מצידה.
או שהיא מיצתה וראתה בי כאובייקט מיני (כושל לצערי) או שממש התאכזבה כגודל הציפייה בסקס איתי ופשוט החליטה לרדת מכל קשר רומנטי איתי.
אחרת לא מובן לי מדוע הקשר הולך ודועך...
אני מאוד רוצה להיות איתה ועוד יותר קשה לי הידיעה שאצטרך לחיות בכישלון מיני שכזה, מרוב הפרטנריות שלי אני שומע שאני הסקס הכי טוב שהיה להן, כך שהביטחון עלה לי בצדק בנידון, ודבר כזה פשוט הורס אותי.
הורסת אותי הידיעה שלא אוכל להוכיח לה שזה קרה סה"כ לכאורה למענה, כי ממש רציתי להשקיע ולתת לה את הכל.
אף פעם לא דיברנו על יחסינו לאן, פשוט זרמנו התנהגנו כמו זוג לכל וככה בעצם מפתחת קשר של בני זוג לרוב, לא ממש מצהירים על כך ומבקשים זאת אחד מהשני.
אני נורא מבולבל ממנה וחושב על להפסיק לתקשר איתה מחוץ לעבודה ומחוץ לפן המקצועי, מתלבט מה לעשות ומדוע היא מתרחקת?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לברר על איזו רמה הקשר נמצא
עדי בדיחי22/06/2012בוקר טוב שי,
נשמע שבאמת היה לכם קשר טוב עד אותו רגע, וההשערות שלך לדעתי הן פוטנציאליות להיות נכונות- או שהיא רצתה רק קשר מיני, בעיקר, ללא התחייבויות לטווח ארוך (מה גם בעבודה עוד לא ממש ידעו עליכם), או שהיא מאוד התאכזבה, ובגלל שהיחסים האינטימיים מאוד חשובים בקשר, ולה בפרט- היא קיבלה רגליים קרות. אני מסכימה איתך ששבועיים לא להתראות בגלל מבחנים, בקשר מאוד התחלתי זה דבר תמוה מעט. מסכימה איתך שיש פה איזו התקררות מצידה לאור מה שאתה מתאר.
לגבי מה שקרה שם- להגיד לך שזה טבעי וזה קורה, לבטח לא ירגיע אותך מאוד. אבל, נסה להסתכל על זה כך- אולי זה היה "מבחן" מסוים לרמת הקשר- עד כמה הקשר ברמה הרגשית, ועד כמה הוא ברמה הפיזית- לאן הוא נוטה יותר. אם הקשר עבורה היה רגשי מאוד, עם אספקטים לטווח הארוך, אולי (רק אולי) היא דווקא היתה פותחת את זה איתך, או לפחות מעוניינת להיפגש שוב. אם הוא יותר ברמה הפיזית- זה מסביר מעט יותר טוב את מה שקורה אצלה כרגע. נכון, החוויה הראשונית שלבטח גם היא ציפתה לה מאוד- היתה כושלת, לא נעימה. אבל, זה דבר שניתן להבין אותו במסגרת של קשר של אוהבים, ניתן להתמודד עם זה ולהמשיך הלאה. בעיקר לאחר חודש טוב ותוסס יחסית בגיזרה האינטימית...
כדי לא לחוש החמצה או פספוס, קודם כל כדאי שתברר- האם אתה מרגיש אליה משהו באמת רציני (ז"א אני מפנה עכשיו את השאלה בחזרה אליך- עד כמה הקשר הוא קשר עם גוון מיני בעיקר, או קשר דווקא עם גוון רגשי- שיחות נפש, געגועים עזים גם בלי מגע, דאגה ברמה גבוהה, וכד'). אם אתה רואה את עצמך מתגבר על הקשר די בקלות ועם הזמן, אולי לא כדאי להשקיע הסברים ומאמצים להחזיר אותה, וכדאי להמשיך הלאה. אבל אם אתה מוצא את עצמך כן רואה אתכם יחד, ואתה רוצה בה, חשוב שתנסה בכל זאת ליזום פגישה, ולפתוח את מה שהיה- ולהסביר כפי שהסברת כאן בצורה מאוד מדויקת. ולבקש הזדמנות נוספת.
הבחנה נוספת שיש לעשות, היא לברר עם עצמך האם אתה מעוניין לדבר ולהיפגש כדי "להחזיר את האגו האבוד" (שנבנה יפה לאור הצלחות קודמות, וזאת כדי לא להישאר עם טעם של אכזבה מרה), או שבאמת באמת אתה משקיע מאמץ כדי להחזיר אותה אליך, ולא את האגו שנפגע. כי אם זה אגו- אתה לא צריך אותה כדי להחזיר לו את הביטחון...
מקוה שהצלחתי להאיר כמה נקודות.. בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואוווווווו
שי22/06/2012את נדירה!!
ראשית תודה על התשובה המעמיקה ומהפורטת.
את נגעת בנקודות מדויקות שנוגעות אלי בדיוק, מבלי לראות אותי ולשמוע אינטונציה,
פשוט ידעת על הכל.
אני פעיל רבות בפורומים ומעולם לא נתקלתי בתשובה כזאת, אין ספק שאזכור את שמך.
רב תודות ושבת שלום !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה רבה
עדי בדיחי22/06/2012שי היקר,
תודה רבה לך! בהחלט ריגשת אותי.
אני שמחה שיכולתי לעזור ולכוון אותך, ולקלוע למה שאתה מרגיש. אתה תמיד מוזמן לשוב, לעדכן ולהתייעץ. אני חייבת לציין שגם בזכות הכתיבה המדויקת שלך, היה קל יותר להבין את המסר שלך- ניסחת בבהירות והעברת את החוויות שלך כפי שהן, ללא "כבישים עוקפים" :)
שבת שלום ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השירשור
שי27/07/2012משום מה לא ניתן לבצע העתק הדבק לקישור מהאתר, על כל פנים הקפצתי שוב את השירשור הישן, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)