רציתי לספר משהו, ולשמוע את דעתכן.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רציתי לספר משהו, ולשמוע את דעתכן.
    ש.
    23/06/2012

אני הולך לפסיכולוגית כבר כמה שנים. היא עוזרת לי רבות. לפני שנתיים היא אמרה לי ככה, פחות או יותר:
    "לך מעולם לא הייתה בת זוג, וכמעט התייאשת מלמצוא אחת. יש לי מטופלת שמתאימה לך מאוד. אני מעוניינת לשדך ביניכם. זאת עבירה ברורה על האתיקה המקצועית שלי, שאני עושה זאת, אבל זה מקרה נדיר, יוצא מהכלל. במקרה הזה אני אתעלם לרגע מהאתיקה, ואעשה שידוך ביניכם. זה בדיוק רגע שהבנאדם, כלומר אני, צריך להיות "מענטש",
    זה היה נוסח הדברים שלה.
    ואכן, היא עשתה היכרות ביננו.
    הכרנו, התאהבנו והתחתנו. הרגע המאושר בחיים שלי, שהיו עד אז די דפוקים. הפסיכולוגית הייתה אורחת כבוד בחתונה. כמובן, שאהיה אסיר תודה לאישה הנפלאה והחכמה הזאת לנצח.

רציתי לשאול אתכן, אם אכן "השידוך" שערכה ביננו הוא עבירה אתית. (היא סברה שכן).
    ואם כן - עד כמה זה חמור. ולמה בעצם זה בניגוד לאתיקה?.
    ועוד שאלה חצופה - הייתן נוהגות כמוה?.

שמה של הפסיכולוגית שמור עימי, ולא אגלה אותו לאיש, גם לא לכן. לתפיסתה, היא הסתכנה במידה מסויימת כששידכה ביננו. אם היא אכן עלולה להיפגע מהמעשה היפה והטהור הזה - לא אתן לכך את ידי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זאת באמת חריגה מן האתיקה, אבל...

דורית כהן
    25/06/2012

ע. יקר, שאלה לא פשוטה.
    חלק מן האתיקה המקצועית של אנשי טיפול היא לא לערבב בין החיים לבין מה שקורה בחדר הטיפול, לשמור על המציאות הטיפולית כעולם נפרד ומוגן שאליו אפשר להביא כל בעייה ולשוחח עליה.
    כמו כן יש מחוייבות אתית וחוקית לא לחשוף את זהותו של המטופל בפני אחרים.
    כמו כן להמלצה של המטפלת שלך יש השפעה ועוצמה רבה יותר מסתם אדם אחר שאתה מכיר.
    מן הבחינות האלו היא חרגה מן האתיקה.
    אצלכם זה הצליח.
    אבל מה אם זה לא היה מצליח? היא לא יכלה להיות בטוחה שזה יצליח ביניכם. לקחה סיכון.
    אם זה לא היה מצליח, ומישהו מכם היה מתוסכל, או כועס, יכול היה לתבוע אותה על הפרת חסיון וחשיפת זהותו.
    כמו כן האכזבה הזאת היתה פוגעת בקשר הטיפולי, כי למשל אילו היית כועס עליה שהכירה לך מישהי שנניח לא רצתה אותך ופגעה בך, היית נוטר לפסיכולוגית על כך שהיא זו שהביאה לכך. וזה היה פוגע בקשר הטיפולי.

יש לציין שהיא מן הסתם פנתה קודם אל כל אחד מכם בנפרד וביקשה את רשותו להיכרות הזאת, ואם לא היתה מקבלת רשות מאחד מכם - השני לא היה יודע על כך.

יחד עם זאת אני מעריכה את האומץ שלה.
    אני לא הייתי מעיזה לעשות זאת למרות שלפעמים מאוד מתחשק לי לזווג זיווגים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו