איך מתגברים?.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך מתגברים?.
    איילונה
    25/06/2012

איך מתגברים על הפחד הזה במהלך הזוגיות מהפרידה? הפחד הזה רק הורס ושם רגליים וגורם לי לחוסר שקט ; ורצון להיות עם בן הזוג כל הזמן פן אאבד אותו.
    היום זה עוד מחמיא לו. בעוד כמה חודשים זה כבר יתחיל להעיק עליו. אני יודעת את זה כי זה מה שגרם לכל שאר הקשרים שלי להסתיים ונכנסתי למעין מעגל כזה שאני לא יודעת איך לצאת ממנו.

איך מפסיקים לפחד מפרידה?. איך מוחקים את זה מ"סדר היום" של המחשבות?.
    הרי אין הבטחה. וברור שהקשר הזה או יישאר או לא. אז למה אצלי זו כזו קטסטרופה?.

סליחה על הבלגן אבל זה הכי טוב שיכולתי כרגע.. תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך מתגברים?.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קחי "פיקוד" על מחשבותייך

מוניקה הרשקוביץ
    25/06/2012

הילה יקרה,

החשש/חסם שלך מאוד ברור. ניסחת את דברייך בבהירות רבה בניגוד לתחושתך.

לרוב החשש נובע מאי-וודאות. אחת הדרכים "לבלבל" את החששות היא לדמיין את הנורא מכל, את הקטסטרופה הזו. את לא צריכה לדמיין, כבר היית ב"סרט" הזה וידעת ליצור לעצמך "סרט" חדש על-פי רצונך עם בן-זוג אחר מתאים לא פחות ואולי אף יותר. למיטב הבנתי היו לך מספר קשרים בחייך. כלומר בכל פעם שזה לא נמשך לנצח מצאת איש אחר איתו יצרת זוגיות. ניחנת ביכולת ליצור קשרים עם בני המין השני, להתחבר, להתקרב וליצור זוגיות פעם אחר פעם. גם כאשר קרה ה"נורא מכל", הקטסטרופה, כפי שכתבת, ידעת להמשיך הלאה, בלי עכבות וליצור קשרים זוגיים אחרים בהם היה לך טוב.

את צודקת, אמנם אין הבטחה שהפעם זה לנצח אולם אם טוב לכם יחד למה שזה לא יימשך לנצח? נסי לחשוב על כך שזה יימשך לנצח, שהוא שלך לתמיד, במקום על כך שהקשר הזה מסתיים אוטוטו. את יוצרת את מציאות חייך, כמו כולנו. קחי "פיקוד" על מחשבותייך ואל תיכנעי להן. תשלטי את בהן ולא להיפך.
    אפשרי למחשבות חיוביות בלבד להישאר אצלך. את המחשבות המחלישות השליכי מייד. כמו כל שריר גם את "שריר" המחשבות יש לאמן ולחזק. אני מניחה שבתחילה זה יהיה קשה ומאולץ. עמדי על שלך מול המחשבות המחלישות הללו. עוד תיווכחי שאת יכולה להן. כמו כל אימון גם אימון זה דורש זמן, השקעה, מאמץ והתמדה. אל תוותרי. עם הזמן השריר הזה יתחזק והחששות ילכו ויתפסו "מקום" קטן יותר ויותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

איילונה
    27/06/2012

ואוו איזו תגובה מחזקת.
    אעשה כדברייך.

המון תודה לך. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו