לא מצליחה להבין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מצליחה להבין
    איילונה
    27/06/2012

אתמול ישבתי עם חבר שלי, פתחנו הכל. באמת הכל. שיחה מאוד טובה. לא רלונטי כרגע על מה.
    בסוף השיחה אמר שהוא מעוניין לפתוח איתי באמת הכל ואחד הדברים שהוא אמר זה "לפני שנהינו יחד הייתי בתקופה הכי טובה בחיים שלי. בלי חברה, עושה מה שבא לי כל היום, לא צריך להתחשב באף אחד.. ועכשיו אני מרגיש שהקשר לוקח אותי כמה צעדים אחורה. שוב לאיזה חוסר ביטחון כזה וחוסר שקט, שלא היה לי כשהייתי רווק". מצד שני הוא אומר כמה שטוב לו איתי וכמה שהוא מבסוט על הקשר שלנו וכמה שאני עושה לו טוב וכמה שהוא אוהב אותי ובחיים לא יפגע בי והמחשבה של פרידה אפילו לא עולה לו בראש. ושהוא צריך את הקשר הזה. אבל שהוא לא מכיר את עצמו לבד כל כך. רוב הזמן היתה לו חברה. למרות שהייתה לו חברה 5 שנים והם נפרדו לפני יותר משנתיים וחצי ומאז הוא הספיק עוד לטייל ולהיות עם עוד בנות. ככה שאת חווית הרווקות הייתה לו. הוא אמר גם שהקשר הזה כאילו "עצר" את ההתפתחות הזו שלו..

נכון, אפשר פשוט להקשיב למה שהוא אומר . אך מנסיון העבר,משפטים ומחשבות כאלה לא מגיעות סתם.
    אני רוצה איכשהוא שהוא ירגיש שוב ביטחון ושהוא "מלך העולם" גם בתוך הקשר.. ולא ידועת איך לעשות את זה. ויש לי הרגשה שעם הזמן המחשבה הזו תלך ותגדל ותתחיל להציק לו יותר ויותר.. "בשביל מה אני צריך קשר עכשיו"...למשל... או "הייתי כזה מלך כשהייתי רווק"... אני רוצה לנסות להגיד לו או לגרום לו להבין שאפשר גם לצמוח ולהרגיש "מלך" ובעל ביטחון בתוך הקשר. ולא לעצור את ההתפתחות המנטלית, האישית שלך..

האם זה באמת אפשרי?. הרי תמיד שלבד יותר טוב ומרגישים שלא חייבים לאף אחד שום דבר וברגע שנמצאים מזוגיות אתה "חולק" את חייך וליבך עם עוד מישהו ומפקיר את ליבך ואת רגשותיך בידי מישהו שאתה לא יודע אם הוא יודע בכלל איך להשתמש..

שנינו בני 25.יש לציין שהקשר כשלעצמו מאוד טוב ויש אהבה מאוד גדולה. אבל אחרי שאמר לי את מה שאמר...... התחילו לי קצת מחשבות. לחצים...

תודה על ההקשבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה להבין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחושות ומחשבות טבעיות ומצויות

מוניקה הרשקוביץ
    27/06/2012

איילונה יקרה,

אין סיבה ללחצים, חששות ומחשבות מטרידות. התחושות המלוות את בן-זוגך נורמאליות ונורמטיביות לחלוטין. בכולנו קיים הצורך בחופש, בעצמאות, בתחושה הזו שאנו יכולים ורשאים לעשות מה שבא לנו כשבא לנו. זהו צורך בסיסי, קיומי ממש. יחד עם הצורך הזה קיים בנו גם צורך נוסף. הצורך במשפחה, בשייכות, באינטימיות ובמימוש ערך האמהות/האבהות. משקל ערך ה"יחד" אינו פחות בחשיבותו ממשקל ערך החופש ואולי אף גדול יותר. העובדה שאנו בוחרים מרצוננו החופשי להינשא ולהקים משפחה מעידה על כך יותר מכל. למרות הצורך החזק הזה בחופש ובעצמאות של הרווקות הצורך במשפחה ובשייכות גדול הרבה יותר.
    נראה שהקשר שיצרתם יחד הינו קשר בריא ונכון. קשר המבוסס על אמת, כנות, פתיחות, שיתוף ושותפות שלא לדבר על אהבה גדולה. קשר בו אתם יכולים להיות מי שאתם באמת ללא צורך במסכות. קשר בו אתם אומרים זה לזה את האמת, משתפים בתחושות הכנות ביותר, קשר שאין בו סודות אשר יכולים לפגוע בקשר. היות ובן-זוגך שיתף אותך בתחושותיו ובמחשבותיו אלה ובכל זאת אמר לך מפורשות שטוב לו איתך ושהוא ממש צריך את הקשר שלכם אני מניחה שלא קיימת כאן "סכנת פרידה". הוא שיתף אותך, פשוט כי כך אתם מתנהלים, אולם הוא רוצה להיות איתך.
    את מבחינתך צריכה להמשיך ולהתנהל רגיל. ממש כפי שעשית עד היום. התחושות הן שלו, המחשבות הן שלו והרצונות הם שלו. לא מעשייך הם אשר ישפיעו על תחושותיו אלה. הבשלות והתובנות שלו הן אלה אשר יביאו בסופו של דבר לכך שהוא "יתפוס" בהיגיון וירגיש ב"בפנים" שלו שבהחלט אפשר לצמוח ולהתפתח בתוך הזוגיות ולצידה יחד איתך.
    אני מאמינה שהוא חש שבידייך הוא בטוח ושאת יודעת לעשות שימוש נכון בליבו וברגשותיו וזו הסיבה לכך שהוא חשף כך את תחושותיו ומחשבותיו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו