מתי נגמר ה"זה נורמלי"??

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מתי נגמר ה"זה נורמלי"??
    פיץ'
    28/06/2012

שלום, לאחרונה יש משהו שמטריד אותי רוב שעות היום...
    אני נשואה טרייה (חצי שנה) עם 5 שנות זוגיות לבחור מקסים!
    אני יודעת ומבינה שזה ממש צורך גברי לאונן, לפעמים אם בת הזוג לא זמינה או לא מעוניינת באותו רגע... הבעיה שלי התחילה כשגיליתי שהוא עושה את זה מס' פעמים ביום, כל יום (אלא אם כן לא יצא לו מכל מיני סיבות), גם אם אני זמינה ורוצה. אמרתי לו לא מזמן שאם הוא חרמן שיזום סקס במקום לאונן ואם אני מאיזשהי סיבה לא ארצה/אוכל וכו' אז אין לי בעיה שיעשה. לפני מס' ימים התחלתי לחשוד שאולי מדובר בהתמכרות לפורנו (תמיד מול פורנו), או לפחות שזו הדרך לשם. לפני יומיים בבוקר הוא היה חרמן ובאמת יזם סקס. במהלך הסקס לקח לו זמן להגיע לזקפה וגם כשהגיע הוא נחלש מס' פעמים במהלך היחסים, מה שקרה גם ב-3 או 4 פעמים האחרונות לפני כן. לאחר שלבסוף גמר הוא יצא מהחדר ואני נשארתי שם. כנראה חשב שחזרתי לישון (כי בדר"כ אני קמה אחריו), אבל קמתי, יצאתי לסלון ותפסתי אותו מאונן (כ-10 דקות אחרי הסקס)... הוא טען שהוא רק רצה לבדוק אם יעמוד לו כי הוא לא יודע מה קורה לו בזמן האחרון כי אף פעם לא היתה לו את הבעיה הזאת ולא היתה לו בעיה גם להעמיד אותו פעם שניה אחרי גמירה. לא ממש האמנתי לזה, אבל גרמתי לו להאמין שכן ולא עשיתי לו סרטים על זה. זרקתי לו פעם שאולי העניין עם הזקפה זה כי הוא אולי מאונן יותר מידי, אז אחרי שאמר לי שהוא רק בדק את עצמו, אמר "זהו, אני לא עושה ביד יותר".. כמובן שלא האמנתי שהוא יעמוד בזה, אבל נתתי לו קרדיט שאולי יצליח יום אחד לפחות בלי.... באותו יום בערב, חזרתי הביתה מהעבודה בעשר בלילה (הוא היה בפאב עם חברים) ובדקתי את ההסטוריה במחשב (שהוא מוחק בדר"כ, אבל כנראה שכח באותו יום) וראיתי שהוא היה בבית בסביבות 3 בצהריים (אני הייתי בעבודה) ואונן, ואז שוב כעבור שלוש שעות בסביבות 6 בערב. כשהלכנו לישון בלילה שאלתי אותו אם הוא עשה ביד היום (לא בטון שופט או בוחן, באמת שבטון מתעניין) והוא אמר שלא... השקר הזה הכאיב לי בבטן. (אני לא חושבת שהוא חזר הביתה מהעבודה ב-3 במיוחד בשביל זה כי הוא עצמאי ולעיתים נדירות אומנם, אבל לפעמים הוא קופץ לשעה הביתה וחוזר לעבודה.) דבר נוסף, לפעמים הוא נתן לי הרגשה שהוא מעדיף לאונן מאשר לעשות סקס איתי והוא מתרץ את זה ל"לא אמרת שאת עייפה?" או שעברתי פעם ליד המקלחת וראיתי אותו (הוא לא ידע שאני רואה אותו) ואמרתי לו שאני חרמנית ואם בא לו לבוא לחדר... הוא אמר לי: "האמת, מה זה כואב לי הגב".. כל כך נפגעתי! אמרתי לו שבהזדמנות הראשונה שתהיה לנו לדבר בשקט אני רוצה לפתוח איתו כמה דברים. העניין הוא שאני אפילו לא יודעת איך לגשת לזה ומה להגיד ואיך, אני מפחדת שהוא יכעס שאני חושבת עליו דברים כאלה או שיכעס שאני מסתכלת לו בהסטוריה של המחשב. לפעמים קשה לו לשמוע כשאני משתפת אותו בדברים שמפריעים לי אצלו והוא ישר מפתח את זה לריב ועוד הופך את עליי: "את רוצה לריב עכשיו?" בבקשה עיזרו לי!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתי נגמר ה"זה נורמלי"??

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה כיוונים אפשריים

עדי בדיחי
    28/06/2012

שלום פיץ',

קודם כל בשעה טובה על נישואייך הטריים. אין לי ספק שאחרי חמש שנות זוגיות את ידעת לבחור נכון.

לא כתבת האם בשנים של הזוגיות שלכם היית שמה לב לתופעה באותה מידה, או בכלל. נראה שאת מתמודדת עם זה טוב, ומנסה לא לשפוט אלא להגיע מתוך מקום של הבנה- וזה מצוין. את גם דוגלת בכנות ובפתיחות, ואין לי ספק שזה עוזר למצב, למרות המתח שקיים בכל אופן.

אני אתייחס כללית למה שתיארת ואציע אפשרויות גם ברמת התקשורת ביניכם ואשמח לשמוע דעתך:

הוא כן מתאר איזו בעיה שיש לו סביב הנושא (זה מוריד אותנו מה"זה נורמלי", זה בכל זאת קורה כמה פעמים ביום ויש התעסקות ברורה סביב זה)- הוא בודק את כושרו המיני והוא מאוד עסוק סביב זה. יתכן והוא חווה מספר פעמים כישלונות (מול עצמו או מולך), וזה משהו שהצליח להדאיג אותו ברמה כזאת- שהוא לא מפסיק לבדוק "האם עדיין יש לו את זה". יש לפעמים תקופות כאלה אצל גברים, יש פעמים שבאמת מדובר בבעיה. לא הייתי הולכת לכיוון של התמכרות לפורנו, אלא נאחזת יותר במה שהוא אמר לך ובמה שאת עצמך חווית: 1. הוא לא יודע מה קורה לו, וחש שיש משהו לא תקין. 2. אכן היו מספר פעמים שהוא לא היה במיטבו.

תוסיפי לזה את כל תחושת התסכול, החרדה, הגיל הצעיר, הפחד, האגו הגברי והחשש הגדול שאולי משהו לא בסדר ואולי הוא יצטרך לפנות לעזרה (רק בגדר מחשבה שעוברת בראש)- פי כמה וכמה יהיה קשה יותר להתגבר על הדבר הזה.

לעת עתה, הייתי יורדת מהניסיונות לברר האם גלש, צפה בתכנים פורנוגרפיים וכו'. כדאי לאפשר לו, כפי שהתחלת לעשות יפה, במה- ואפשרות לדבר על מה שמפחיד אותו סביב הנושא הזה. כמו כן להרגיע אותו ולגלות הבנה- אולי להסביר שזה לא מטריד/מפחיד/מרתיע אותך.. אולי להרגיע את המקום והפגיעה הגברית ע"י גילויים מצידך של הבנה, כנות והרגעה חוזרת. כרגע גם לשחרר, ולא ליזום יחסים אינטימיים (בכוונה- כדי להרגיע ולהשקיט את המקום הזה- כי שם יש צבירה של תסכול ומתח). כשאת תרגישי שזה נכון, ובהנחה ותזהי בעיה אמיתית (שוב כשלונות שלו בתחום האינטימי, שוב ניסיונות חוזרים שלו להיות במיטבו, וחוזר חלילה), נסי להציע לו לגשת לעזרה, יעוץ עם רופא מוסמך וכו'. רק אם את סוברת שיש באמת בעיה בכיוון.

כיוון נוסף- תחושת מתח גוברת, תקופה לא טובה שהוא עובר, מתחים ולחצים מאז הנישואין, משבר במשפחה או בעבודה- כל דבר "גדול" עבורו שיכול לבוא לידי ביטוי, כהשלכה, ביחסים ביניכם, ובינו ובין עצמו. ה"שקר" ההוא- גם לו הייתי מניחה, הוא כנראה חש צורך עז לרצות אותך ולענות לך מה שהיית רוצה לשמוע, בגלל שהנושא הזה כבר צץ והוא נושא מאוד רגיש עבורו ועבורך. הוא כנראה לא רצה להיגרר לריב. "כואב לי הגב", כנראה בא כתוצאה מהפחד להיכשל שנית (או יותר)- חשבי כמה זה מתסכל עבורו.

לסיכום, הייתי מחכה קצת עם שיחה ישירה מדי, כרגע לאפשר ולהבין ולהרגיע את המקום החושש.. להמתין שוב, ולראות - אם המצב נמשך ללא שינוי, צרי שיחה כנה וגלויה והסבירי לו מה את רואה.. (עובדות). סביר שזאת תקופה שתחלוף, כמובן יש לברר האם הוא נתון ללחצים וכד'. את מוזמנת להמשיך לעדכן ונראה איך נמשיך משם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו