עדי בדיחי המקסימה והחכמה...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עדי בדיחי המקסימה והחכמה...
    ש.
    01/07/2012

תודה על תשובתך לשאלה ששאלתי קודם. קראתי את דברייך בעיון ובריכוז. נפלו לי כל מיני אסימונים. פתאום הבנתי כל מיני דברים, שכלל לא חשבתי עליהם קודם. נדמה לי שהדגש ששמת על האמונה, שהיא אולי המרכיב המהותי ביותר כאן, סידר לי את הדברים והמחשבות. שזה נעשה מתוך אמונה עמוקה. כביטוי לאמונה עמוקה.
    אני רוצה לומר לך משהו, שאולי הבנת לבד. אני לא שואלת "סתם". אני שואלת, כי בסופה של הדרך, גם אני רוצה להיות שם. בדיוק שם. באורח חיים אמוני. הלב רוצה, הנשמה רוצה. אבל כל כך קשה להגיע ל"שם". ממש צריך לעשות את "קפיצת הדרך".
    וכל ההלכות והמנהגים, שאת חלקן אני בכלל לא מכירה, ואת חלקן לא מבינה.
    (אני משוחחת על כך עמוקות עם אחי הגדול. הוא כביכול חילוני, אבל מרצה על דרכו של רבי נחמן, ומאמין בה בכל ליבו. הוא כותב כעת ספר על ההתבודדות כמעשה של ריפוי, ועל כך שרק בשיתוף פעולה עם הבורא אפשרי ריפוי אמיתי, עמוק. מה שבמובן מסויים הופך את השקפתו לדתית, לא?).
    ואולי כל העולם כולו הוא אכן גשר צר מאוד, והעיקר לא לפחד כלל.
    כלומר, ללכת אחר הלב והמשיכה לרוחני, לנשגב. למרות שהדרך מפותלת וסבוכה ומורכבת.
    תודה עדי. את מקסימה וחכמה. לילה טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• את שם גם ללא טייטלים והגדרות..

עדי בדיחי
    01/07/2012

ע' יקרה,

קודם כל- תודה לך. ריגשת אותי.

אני מניחה שמה ששאלת מגיע ממקום מאוד פנימי, והסברת כמה וכמה פעמים, בדרכים שונות, אם זה בדרך כתיבתך או במילים מפורשות- שאת באמת מגיעה ממקום אמיתי ולא ממקום חלילה אחר. לא הרגשתי מובכת אלא להפך- שמחתי מאוד להענות ולהתייחס לשאלתך הכל כך חשובה, שהרבה שואלים אותה- אבל להרבה גם אין אומץ ותעוזה לבוא ולשאול- ישיר, לעינין, חוצפני ואמיתי. חוצפני חיובי... :)

הנושא הזה שהעלת הוא נושא ענק, קצרה היריעה פה מלהרחיב עליו.. והאמת שהוא גם לאט לאט יתרחק מנושא הזוגיות, אם נרחיב עליו. אבל- וזאת הזמנה אישית - אם תרצי לכתוב לי למייל עוד תהיות, שאלות או התעניינות גרידא, אני מאוד אשמח להיענות לך גם הפעם. מבחינתי את יותר ממוזמנת.

לגבי אחיך- מרגש. הטייטלים האלה, "חילוני", "דתי", הם הרי משהו שאנחנו כחברה מאוד זקוקים לו, כדי לקטלג, כדי להגדיר- לעשות לנו סדר במקומות שלא נוח לנו תמיד בהם. מקומות דתיים, אמוניים, אלו מקומות של כאוס בדרך כלל (כאוס רגשי). הרבה לא מובן יש בכל ה"דבר הדתי הזה".. ולכן אחיך, בעיניי, הוא אדם נפלא, שמצא משמעות אמיתית לאמונה שבו- הוא הכי קרוב שיש, למרות הגדרות שלא מתיישבות איתו, עם מי שהוא. וזה בסדר גם להיקרא חילוני, זאת לא מילה גסה. זה רק אומר שיש מישהו להתקרב אליו, ולהפוך, יחד איתו, ל"ביחד". כי זו המהות שלנו למעשה. אבל זה כבר לפורומים אחרים :)

לילה טוב, ושוב תודה לך על ההזדמנות והנושא החשוב שהעלת פה. ואגב, אם יש משהו בך שמושך לאיזה כיוון, לא חשוב למה, ואת מרגישה שזה נכון לך- אל תפחדי כלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו