מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה זאת אהבה?אני02/07/2012
במשך שנתיים וחצי הייתי בזוגיות עם בחור שראיתי אותו כאהבת חיי, אהבתנו הראשונה
אבל בדיעבד והיום שנה וכמה חודשים אחרי אני שמחה על הפרידה למרות שהייתה כואבת וקשה.
וכשאני חושבת על הקשר אני לא לגמרי או מפקפקת האם אהבתי אותו, היו בו המון דברים שלא אהבתי באיך שהוא חי שהשפיעו על הזוגיות שלנו, התאהבתי הוא היה הראשון שלי דיברנו והיינו קרובים, כן דאגתי לו והוא היה חשוב לי רוב הקשר,אבל כשראיתי שאיך שהוא באיך שהוא חי לא מתאים לי ואחרי המון זמן של ניסיון להציל את האהבה אפילו לא רציתי להישאר ידידה שלו.
ועכשיו קשר חדש כמה שבועות, מדברים ממש ממש בפתיחות הוא מקסים וחמוד וגם ההתנהלות שלו מולי בחיים שלו מדהימה ואפשר לומר תיקון לסבל כן בדיעבד לא מבינה איך סבלתי ,לאקס . ממה שמתחיל קשר נהדר בכל הרמות, הוא נראה לי מתאהב, ואפילו דיבר איתי על העתיד -כרגע עוד חודשיים נראה לי עתיד, אבל אני בשאלה מה זו אהבה? נוכח שני הדברים האלה, מה זה לאהוב בחור ? האם הכל זה לא רק היחס והקשר ואפשר לומר בעצם "אני אוהבת את איך שהוא איתי"
להבדיל בחברויות ומשפחה אוהבים נטו פשוט אכפת חשוב דואגים וזה גם לא משתנה...
ובאהבה או זוגיות רומנטית... מה זו בעצם אהבה ,שלא לדבר על "אהבת אמת"
כאמור- "אתה תתבגר ותכיר בעובדות =שאין אהבת אמת!"
באיזשהו מקום אומרים לי שזה בגלל הגירושין של הוריי ,לדעתי זה בגלל החלום ושברו עם האהבה הראשונה ,יחסים זוגיים תמיד יכולים וכנראה תמיד יגמרו....
לילה אופטימי לכם...(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה היא משהו שאנו יוצרים
מוניקה הרשקוביץ02/07/2012אני יקרה,
אני מאמינה כי אנו האחראים הבלעדיים (כמעט) על חיינו, על הצלחותינו ועל מימושנו העצמי כמו גם על הגשמת כל הדברים המשמעותיים בחיינו. על אותו משקל אנו גם אחראיים על כישלונותינו, האין והחוסר של הדברים החשובים לנו בחיינו. לא רק שאני מאמינה בכך אלא שנוכחתי כבר לא מעט פעמים שזו מן אקסיומה כזו. גם מניסיוני האישי וגם מניסיונם של מתאמניי ורבים ממכריי.
האמונות שלנו הן אלה אשר יוצרות את המחשבות שלנו ואלה משפיעות על תחושותינו. מעשינו נגזרים, הן ממחשבותינו והן מתחושותינו. כך שאם את באמת מאמינה, חושבת כך וחשה שאין זוגיות שהיא הזוגיות הנכונה עבורנו, זוגיות לתמיד, עם בן הזוג הנכון לנו...כנראה שלעולם לא תמצאי את האיש הנכון לך, איתו תוכלי ליצור את הזוגיות הנכונה לך.
צר לי שחווית בצעירותך את גירושי הורייך אולם אין זה מעיד על דבר וחצי דבר על גורלך הזוגי. הכל תלוי בך כך ש...ראשית עלייך לשרש את האמונות, המחשבות והתחושות המחלישות והשליליות ממקומן, גם מראשך – הפן השכלתני וגם מליבך – הפן הרגשי. במקומן עלייך להשריש אמונות ומחשבות חיוביות. האמונות והמחשבות המחזקות כבר יעשו את שלהן ועם הזמן הן תשפענה גם על תחושותייך עד אשר תחושי ותדעי בוודאות כי האיש הנכון והראוי לך קיים וכי הזוגיות שלכם היא לנצח, כפי שבאמת קורה.
לשאלתך, אהבה שבינו לבינה מבוססת על אכפתיות ודאגה, ממש כמו התחושות כלפי משפחה וחברים שאוהבים, כפי שכתבת ובנוסף לכך גם על אינטימיות פיסית ונפשית, היכולת לאפשר ולסייע לאחר להיות מי שהוא בתוך הזוגיות, לשמור על עצמיותו ויחד עם זאת לגדול, לצמוח ולהתפתח לצד הזוגיות, היכולת לוותר למען האחר (לא וויתור עצמי כי אם וויתור על דברים פחות משמעותיים מבחנתנו אשר משפרים את איכות החיים של בן/בת הזוג), הפתיחות, הכנות, האמון, הנאמנות, השוויוניות, ההדדיות והאהבה, שהיא אהבה שונה במהותה מכל אהבה אחרת.
לא ברור לי מהיכן שאבת את האמרה הזו שאין אהבת אמת אולם אין זה נכון וזו אחת האמונות הראשונות שעלייך לשרש ויפה שעה אחת קודם.
הזוגיות שחווית לא הייתה נכונה עבורך. בן-זוגך לשעבר לא היה מספיק רגיש וקשוב לתחושותייך, הוא לא השכיל לעשות את הוויתורים הנכונים ואת השינויים הנדרשים על-מנת שאת תחושי ב"בית" בתוך הזוגיות שלכם. חשת כך במשך פרק זמן לא מבוטל וטוב עשית כאשר בחרת לנתק את הקשר לחלוטין ולהשאיר אותו בעבר, שם מקומו, ללא "זנבות" בהווה ובעתיד בחייך.
הקשר החדש שהתחיל נשמע נעים, נינוח ובוודאי מאפשר לך את ה"מקום" שלך. נסי לאפשר לקשר הזה להתפתח בלי להעביר אליו את התחושות מהקשר הקודם. האמיני כי הקשר הזה נכון לך ולאט לאט תיווכחי כי נרקמת מערכת יחסים שונה במהותה מהמערכת הזוגית הקודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)