גיסה בעייתית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גיסה בעייתית
    ענת
    04/07/2012

גיסתי בתחילת שנות הארבעים לחייה החליטה שאינה רוצה בן זוג וילדים, אנחנו כמשפחתה מכבדים את זכותה. הבעיה שלי היא שגיסתי נדבקת לבת שלי בת השנתיים בכל מפגש משפחתי , מציפה אותה במתנות ויש לי תחושה שהיא רוצה לפתח איתה יחסי קרבה כאילו היתה הבת שלה.

מנקודת ראותי אני רוצה להיות עבור ביתי דמות אמהית יחידה ולא להרגיש שיש לה עוד כתובת אמהית. כך שיחסי עם ביתי יהיו קרובים כמו שיחסי עם אמא שלי בבגרותה, אציין שאיני מעריצה כאדם את גיסתי היא נתפסת בעיני כאדם המוני (מרבה לריב עם סביבתה ולצעוק ) שתלטנית . ועתה גם כמתחרה כיצד עלי לנהוג בנושא והאם הרגשתי מוצדקת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיסה בעייתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיסה בעייתית - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    04/07/2012

ענת יקרה,

על-פי התנהלותה של גיסתך כלפי בתך נראה כי היא דווקא מאוד רוצה משפחה וילדים אולם טרם מימשה צורך זה בחייה. אולי היא מצהירה שהיא לא מעוניינת בזוגיות ובילדים בגלל שהיא טרם הצליחה ליצור משפחה משלה, מעין סוג של מסכה מסווה. אולם, על-פי מיטב הבנתי הכמיהה שלה לילדים "יוצאת" כאשר היא בקרבתה של בתך. אני לא משוכנעת שהיא מנסה "לתפוס" את מקומך בעולמה או להתחרות על מקומה של אמא בחייה. נראה לי שהיחס החם והמתנות בהם היא מציפה את בתך נובעים מהצורך והכמיהה שלה. היא מספקת את הצורך הלא ממומש והלא מסופק שלה.
    הנוכחות שלך בחיי בתך והזמינות שלך אליה, לעת עתה ובהמשך הדרך גם הכנות, הפתיחות והשיתוף יעשו את שלהם ויצרו בין שתיכן "ברית" אמיתית, קשר יציב וחזק, קשר אשר איש לא יוכל להתחרות בו או לאיים עליו.
    מאידך, כאשר בתך תגדל קצת והמתנות יתפסו מקום קטן יותר בחייה בעוד היחסים הבין-אישיים ילכו ויתפסו מקום הולך וגדל התנהלותה הטבעית של גיסתך, תגרום לריחוק ביניהן. אם גיסתך נוטה ליצור סביבה אוירה לא נעימה גם בתך בוודאי תחוש בכך בעוד שנים מעטות ולכן היא תלך ותתרחק ממנה.
    היי את עבור בתך כפי שאת מוצאת לנכון ונסי ליהנות מהנאתה של בתך משלל המתנות שהיא זוכה להן.
    חומריות אינה בונה קשר ואינה מחליפה יחסי אנוש, קבלה, הכלה, נוכחות, זמינות, אכפתיות, דאגה ונתינה, שלא לדבר על אהבה. כל הדברים הנ"ל "נכנסים" תחת ההגדרה של המילה והתפקיד "אמא" ואף אחד לעולם לא יוכל לעולם לעשות זאת טוב ממך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו