מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר עם שכןמירב09/07/2012
לילה טוב
אני בתהליכי גירושין במשך 5 שנים.יש לי שכן כל התקופה הזאת שהיינו בקשר מידי פעם שכנות טובה.לפני כ שבועיים הוא פתאום הזמין אותי עם הילדה לכוס קפה,לקח אותי לעשות קניות בשוק לקחת אותי ואת הילדים לטייל בחוף.בשלב מסויים התחיל להגיד שאני מוצאת חן בעיניו והוא רוצה קשר ידידותי כי הוא חי לבד והוא צריך קשר עם מישהי למרות שאני עם ילדים.בהתחלה קצת חששתי כי אמרתי שאני נשואה,אחר כך התחלתי להיענות ובאמת הסתדרנו יפה.לפני כיומיים הוא פתאום התחיל להגיד שבגלל שאני לא בתהליכי גירושין הוא לא רוצה להתחייב לשום דבר וליזרום .אני לא כל כך קיבלתי זאת אבל הבנתי שיש קושי בגלל שאני עדיין נשואה למרות שאין לי קשר עם הבעל כבר 5 שנים אבל הוא לא מרגיש חופשי.
היום בערב הגעתי אליו בסביבות 11 בלילה כי הילדים לא רצו לישון ודיברנו ואז הוא אמר לי תראי ניסינו אבל זה לא הולך שאלתי אותו למה הכוונה הוא אמר לי הנה רציתי שתבואי אליי לראות סרט ולדבר אבל לא יכלת להגיע כי הילדה לא נתנה לך.לפעמים אני רוצה שתשבי איתי בערב אבל את לא יכולה בטענה שהילדים לא נותנים לך וגם שאת מגיעה הם כל הזמן מתקשרים.ואז אמרתי לו אתה ידעת שיש לי ילדים בתחילת הקשר ואתה התחלת את הקשר אז מה פתאום זה לא מתאים לך ואז הוא אמר לי אני מאוד רוצה להמשיך את הקשר איתך אבל צריכים למצוא פיתרון איך עושים זאת?
ושהלכתי הוא היה מאוד קריר וכל פעם שאני אצלו והולכת הוא לוחץ לי יד ומחבק ופתאום הוא פתח לי את הדלת אמר לי לילה טוב והלכתי.אמר לי שהוא צריך לתלות כביסה וילך לישון.שחזרתי הביתה היתה הרגשה לא טובה ניסיתי להתקשר אליו 7 פעמים והוא פשוט מאוד לא ענה.
שאלתי היא מה נראה לך הקשר הזה איתו האם לדעתך הוא משלה אותי.
זה כואב כי באמת ניקשרתי אליו במשך 5 שנים לא היה יחס מאף אחד ופתאום מישהו מתיחס אלייך ועוזר לך אבל הוא גם מבלבל אותך. .
איך באמת אפשר להמשיך להיפגש שיש ילדים ומישהו רוצה אותך לפעמים לבד ובלי לחץ?אודה לך אם תעזרי לי כי אני באמת לא יודעת מה אני עושה כי חבל לי לפספס אותו.תודה מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עם שכן - תגובה
מוניקה הרשקוביץ09/07/2012מירב יקרה,
בתחילת דברייך ציינת כי את בהליכי גירושין במהלך 5 השנים (האחרונות, אני מניחה) ומאוחר יותר בפנייתך כתבת כי את לא בהליכי גירושין אולם את לא גרה/חיה עם בעלך ואין לך קשר עימו בחמש השנים האחרונות.
אני מניחה שברור לך שלא תוכלי ליצור זוגיות חדשה ונכונה עבורך כל עוד את עדיין אישה נשואה. כך שאם את עדיין לא בהליכי גירושין אולי כדאי לשקול פנייה לעורך דין המתמחה בתחום ולהיעזר בו לצורך מימוש הגירושין באופן הנכון והאפקטיבי ביותר עבורך ועובר ילדייך ואם את כבר בתהליך כדאי אולי לבדוק מדוע זה נמשך כבר חמש שנים ועדיין לא הגיע אל קיצו.
וכעת בנוגע לשכן שלך...אני מבינה את רצונך לשמור על הקשר אשר נרקם ביניכם. תמיד נעים לקבל תשומת לב, פרגון ותמיכה על אחת כמה וכמה מבן המין השני ועוד לאחר תקופה כה ממושכת, תקופה בה לא חווית (למיטב הבנתי) קשר זוגי.
לתחושתי את מנהלת באופן עצמאי ומכובד את חייך. דואגת לילדייך ומגדלת אותם לבדך וכל הכבוד לך על כך! כמו שאני מבינה את הדברים את נמצאת במצב של נתינה והענקה רוב הזמן. אמנם נכון הוא שכאשר נותנים גם מקבלים ואני משוכנעת שהנתינה לילדייך, יש עמה גם הרבה קבלה של חום, אהבה, קרבה וכוח אולם, כמו כולנו, גם את חשה צורך בקשר נוסף, "קשר של גדולים", קשר זוגי אשר יספק לך דברים נוספים אשר נעדרים מחייך בתקופה האחרונה.
היות והשכן שלך אפשר לך "טעימה" מקשר זוגי את רוצה להמשיך את הקשר עימו אולם על-פי התנהלותו, כפי שתיארת אותה בפנייתך, הוא לא נראה כמו האיש הנכון עבורך. הוא מתנהל על-פי רצונותיו וצרכיו, אין לו רצון ויכולת לדחות את סיפוקם ומימושם ואין לו מספיק סבלנות וסובלנות כלפי זה או זו אשר מעכבים את מימוש צרכיו ורצונותיו המיידיים. כך שכאשר את לא זמינה אליו, כפי שהוא היה רוצה, הוא הופך לפחות נחמד, בלשון המעטה, ובוחר באופן מופגן שלא לבלות בחברתך, שלא לדבר על לענות לך כאשר את מתקשרת.
נראה שאת בשלה, מוכנה ומעוניינת בקשר זוגי בחייך. על מנת לאפשר לעצמך זוגיות טובה ובריאה שחררי ראשית את הכבלים הכובלים אותך לבעלך ולאחר מכן צאי והכירי בחורים אחרים. וודאי יהיה ביניהם איש ראוי לך אשר יבין גם את צרכייך והמגבלות הקיימות על סדר היום שלך בשל היותך אם חד הורית המטופלת בילדים קטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)