אנא עזרתכם

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • אנא עזרתכם
    מאיה
    09/07/2012

    שלום,
    לאחרונה בעלי ואני מנסים להביא ילד (יש לנו כבר כמה ילדים) הדבר נעשה לאחר 5 שנים
    (הילד הקטן בן 5) ולאחר שעברנו משבר ביחסנו.
    במשך הזמן היחסים בנינו מאוד השתפרו - כל הזמן היו נסיונות מצד בעלי שאני אפסיק לקחת את הגלולות ואני לא הסכמתי עד שלא הגשתי בטוחה ביחסים שביננו . ובאמת שהיחסים היו טובים מאוד (כולל במיטה) - הפסקתי את הגלולות - אך מאותו הרגע שהפסקתי את הגלולות
    בעלי נכנס ללחץ ולחרדת ביצוע - במיוחד בימים המסויימים הקרובים לביוץ ושהייתי חוזרת מהמקווה הבעל לא הצליח לתפקד.כבר כמה וכמה כשלונות.
    דבר נוסף , יש לבעלי בעיה של צפיה בפורנו (תקופות יותר טובות ותקופות פחות ) בתקופות הפחות - הוא מסוגל לשבת ולצפות שאני לא בבית כמה פעמים ביום - ולשקר לי.
    שזה לא היה .
    בכל התקופה הזאת שהייתי ,'עולה על זה, הוא היה מפסיק עם זה שוב אחרי כמה זמן חוזר לזה. כל פעם היינו מדברים על זה שזה מאוד מפריע לי וזה פוגע בנו והוא היה טוען שזה לא קשור אליי מתנצל אך מצד שני זה משהו שרוב הגברים עושים .

    עד לפעם אחרונה החודש שניסינו ולא צלח - אז ממש התעצבנתי ואמרתי לו שוב שזה מה שקורה שכל הזמן הוא מתעסק עם המחשב ברגע האמת זה לא עומד לו. וזה פוגע בנו
    ממש הטפתי לו מוסר - כי ראיתי שזה באמת פוגע בנו וחשבתי שזה גם להסית אותו מהחרדה מכניסה להריון .
    מאז הוא אמר שאני צודק ת(סוף סוף נפתח אליי ודיבר גלויות על זה) ואכן יש לו בעיה - זה גור ם לו להרגע ,ושהוא צריך טיפול.
    ואני תמיד ידעתי בתוך תוכי שזה מאוד פוגע בנו הצפיה שלו -הרגשתי שהוא לא ממש מתעניין ביחסי מין - היו תקופות שהרגשתי שהוא פעם בכמה זמן מספיק לו לקיים יחסי מין לפעמים אפילו הרגשתי שזה מתוך חובה (אבל גם אף פעם לא הייתה לו בעיות זקפה).
    אני יודעת שהכל קשור, גם הפורנו - כי זה היה לו יותר קל יותר זמין ממלא אזישהוא צורך פורקן - אבל מצד שני גם קשור לעובדה שעכשיו הוא חייב להכניס אותי להריון (כהגדרתו)

    ועכשיו השאלה שלי - איך יוצאים מהפלונטר. אני יודעת שהוא צריך ללכת לטיפול - הוא גם אמר את זה (אני לא יודעת האם פסכולוגי - כי לא מתאים לו לפשפש הוא כזה פלספן ואם הוא יתחיל עם כל מיני שאלות הוא לא יצא מזה. הוא היה בטיפול פסוגלוי בעבר - הוא טיפוס מאוד ביקורתי כלפיו כלפי אחרים ,לא מספוק בחייו , הכל צריך להיות מושלם )
    הבעיה שלי כרגע נקודתית אני רוצה שהוא יצליח אחרי כמה כשלונות - עכשיו בכלל הוא במצב
    לא טוב . איך גורמים לזה - אני והוא לא יכולים להרגיע ולהרגע. כמה שאני אומרת בלי לחץ ומסה לשדר בלי לחץ זה לא עוזר (אני גם מבוגרת וזה הזמן שלי). הוא נכנס לזה חושב כל הזמן מה גורם לו להמשך לדברים האלה (אנחנו אנשים דתיים) -קשה לו עם עצמו - ממש ירד לו הבטחון -
    ומה נעשה לעתיד?
    אנא עזרתכם מה עושים?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנא עזרתכם

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • לא לכעוס עליו, לחבור אליו

    דורית כהן
    09/07/2012

    מאיה היקרה, אני חושבת שלאור הדברים שכתבת - לבעלך יש אולי עמדה לא וודאית לגבי הבאת עוד ילד, וזה מסתבך עוד יותר בגלל השימוש שלו בפורנו במחשב.
    הרבה גברים גולשים במחשב לאתרי פורנו, ומתרגלים לכך. יש בגלישה מסוג זה משהו מאוד מרגיע ואישי, נטול מתח בין- אישי, ללא הצורך להצליח לתפקד מינית. הוא צריך לתת דין וחשבון רק לעצמו...בגלל הזמינות והנוחות הזו קורה שגברים מתרגלים לכך ואפילו מעדיפים זאת על פני יחסי מין עם בת זוגם, שכרוכים ביותר מתח ואי וודאות.

    כתבתי כל זאת על מנת שתביני קודם כל למה זה קורה איתו.
    עכשו - ברגע שאת כועסת עליו ומטיפה לו מוסר על ההתנהגות הזאת - זה הופך אתכם משותפים שווים הרוצים את אותו דבר - להביא ילד נוסף לעולם - לזוג לא שוויוני, בואי נאמר כמו אמא וילד לצורך העניין, שהאמא נוזפת בילד שלה שהוא לא בסדר.
    הרי שניכם רציתם בילד הנוסף, ופתאום את נוזפת בו ומטיפה לו על פשעיו.
    אם שניכם יחד, בתור צוות שווה ערך, עלייך לחבור אליו ולהבין יחד איתו מה הבעייה, מה מפריע, מה חסר, ולא לכעוס עליו.
    אני מבינה שהגלישה שלו לפורנו מפרעיה בתפקוד המיני איתך. זה הגיוני. אבל הדרך לשנות זאת היא לא מעמדת שיפוט וביקורת.
    אני חושבת שהכתובת המקצועית עבורו היא סקסולוג בשלב הראשון. מקווה שזה יספיק ויעזור לשנות דברים. הביאי בחשבון שיתכן וגם את תצטרכי להגיע לסקסולוג על מנת לבנות כמה דברים ביחד ולעשות אולי שינויים ביחסי המין שלכם. לפעמים אי אפשר להסתפק במה שעבד כל השנים, קורה שיש מיצוי וכניסה לשיגרה, ויש צורך להטמיע דברים חדשים שידליקו את שניכם במיניות הוותיקה יחסית.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • לדורית היקרה

    מאיה
    10/07/2012

    דורית היקרה,
    אכן צדקת - מבחינת הטיפוס של בעלי - הוא טיפוס שלא אוהב מתחים , לא בדיוק אוהב לתת דין וחשבון לאף אחד ואכן כמו שהוא תמיד אמר שזה משהו שלו אישי זה מרגיע אותו.
    לגבי הבאת ילד לעולם - אני לא חושבת שאני מסכימה איתך - הוא זה שלחץ על להפסיק עם הגלולות ,הוא זה שהיה בלחץ האם נכנסתי או לא להריון - והיה לו קשה (גם לי) שלא צלחנו את הנסיון הראשון. האם יכול להיות שלמרות כל ההתנהגות הזאת הוא לא רוצה להביא ילד?

    עברנו לפני כשנה וחצי תקופה מאוד קשה בנינו במיוחד מבחינתי (נפגעתי קשות) - ועם כל זה הצלחתנו להתגבר על התקופה. מה שעוד אני רוצה להגיד, מבחינת יחסי אישות לתקופה של לפני המשבר היחסי מין היו בסדר ואולי אפילו מקרטעים ,לאחר המשבר מאוד השתנו לטובה (אני נפתחתי). ורק אחרי שהייתי בטוחה ביחסנו - הסכמתי להביא ילד לעולם.
    אני לא צריכה לספר לך על תחושותיי הקשות עכשיו. וכמובן שאיני אומרת מילה רעה על מה שקורה ולא מאשימה אותו (פשוט , באותו זמן שזה קרה - פעם ראשונה זה התפרץ אצלי - כמה שיחות היו לנו על הנושא ושום דבר לא זז אצלו והוא טען שזה לא פוגע ... וכאשר ברגע האמת זה לא עבד התפוצצתי - מה לעשות אנחנו בני אדם לא מכונות, בעלי יכולת הכלה מוגבלת ותאמיני לי שאצלי יכולת ההכלה גדולה מאוד מאוד)

    האם כאשר הבעיה בתפקוד היא פסכולוגית - נטילת כדורים (לצורך נקודתי) יכולים לעזור בתפקוד?
    ברור לי שהדבר מחייב טיפול יותר מסיבי ובעצ ם שאני מבקשת כרגע טיפול נקודתי -
    וזה לא שאני רק חושבת רק על עצמי ועל מימוש צרכיי. אני מאמינה שגם לו זה ייעשה רק טוב.

    הבעיות ישארו ומחייבות טיפול יסודי,אך אין לנו זמן (גם אני מפאת גילי בלחץ נוראי) - אני משתוקקת לילד
    לא שיציל אותי מחיי (כי אני בן אדם עם הרגלים על הקרקע - לא הייתי מוכנה לילד שהמצב היה לא ברור ,רק שהבנתי שהמצב שלנו חזק ויציב רציתי א ת זה . ועכשיו שאני כותבת עולה בי המחשבה אולי הקרקע אצלי יותר יציבה ואני יותר מאמינה ביחסים ואולי אצלו זה לא?
    למרות ששוב אני כותבת - היחסים השתפרו הפתיחות האמון ...
    וגם יש לי אנטואיצות טובות מולו אני מרגישה אותו - ואני יודעת שהוא במקום טוב עכשיו .
    האמת עכשיו שאני כותבת - אני מתחילה להסתבך עם עצמי . גם אני שאלתי אותו ישירות אתה בכלל רוצה ילד -אני יכולה לקחת גלולות - הוא אמר לא ממש לא- אבל מצד שני הוא כל הזמן אומר אני לא רוצה לאכזב אותך (כבר אכזבתי אותך כמה פעמים בחיים ) ויש לו אולי נטייה לרצות מה שהוא שהוא בלתי אפשרי (שאני בגלולות) וברגע שזה אפשרי הרצון יורד.
    או שברגע האמת הוא ממש מפחד (לא בגלל שהוא לא רוצה)
    אוף , מאוד קשה לי לכתוב ולנסות להבין - כמה נפש האדם מורכבת.
    ברור לי שיש בעיה שמתחילה ביחסי אישות - המצב הוא ממש לא משהו. כי זה החיבור בן הגבר לאישה. כמה שיש את העניין הרגשי התקשורת הזוגית - אבל יחסי אישות זה הבסיס לכל.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו