לבד במערכה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לבד במערכה
    לילי
    20/02/2008

שלום לך

אני בת 34. בהיריון ראשון. בן זוגי הינו בחור לא ישראלי (ולא יהודי) ואינו מתגורר בארץ. בתחילה היינו בקשר, מאוהבים. אני נסעתי אליו (מערב אירופה), הוא בא לכאן. עם הזמן ידעתי שאני רוצה ילד וגם אמרתי לו זאת. הוא היה בעניין. היינו מתאמים את המפגשים שלנו (פעם בחודש) לימי הביוץ. וזה קרה. אני בהיריון. דא עקא שמאז ההיריון אני פשוט לא סובלת אותו. מתנהג כמו ילד ולא כמו גבר שתומך בי, כמו כן התחלתי להבין ממנו שזה פתאום לא מתאים לו, ההיריון הזה, עד שלאחרונה הוא אמר לי שהפיתרון הטוב ביותר זה הפלה. אגב, בשבועות הראשונים כשסבלתי מהקאות ובחילות הוא לא היה רגיש מספיק כדי להבין זאת וכל הזמן התבכיין לי שאני לא מספיק נותנת לו תשומת לב (לא שולחת מספיק אס,אם,אסים) (ובקושי יכולתי לנשום מרוב הקאות....). החוסר רגישות הזו מצידו הורידה לי אותו מהעיניים וכמו שאמרתי - אני לא סובלת אותו אבל אני יודעת שאני רוצה את ההיריון. אני בת 34 וחצי ואין לי כוונה להעביר את הזמן עוד.
    אנחנו לא מדברים כמו פעם והוא די מתנתק ממני.
    אט אט אני מבינה שאני לבד במערכה הזו של ההיריון וכנראה גם הזוגיות וזה עושה לי עצוב ולעיתים אני לא יכולה לנשום מרוב עצבות.
    אני לא יודעת עדיין מה ההשלכות של המעשה שלי. מה גורלו של הילד מבחינה חוקית, מבחינת הרשויות הדתיות (האבא הרי לא יהודי) וכל זה גורם לי ללחץ. אני רואה נשים בהיריון שלהן בני זוג שעוזרים להן ואני יודעת שאני אהיה לבד...
    אחותי כל הזמן שואלת אותי: מה? את רוצה להיות אם חד הורית? כאילו שזה משהו מאוד מוקצה (האמנם?)
    זה היריון ראשון וכל שכן להיות לבד - מפחיד אותי. מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לבד במערכה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה ציפית?! או שהיית מסונוורת.

מרים
    21/02/2008

לא חשבת קדימה איך הילד יחיה בחברה ישראלית כגוי בלי אבא בלי אמא לידו כי צריכה לרוץ לפרנס
    תחשבי איך את רוצה לראות את עצמך בעוד חמש שנים. עשר שנים. תקועה בלי בן זוג בודדה בלי אהבה עם בעיות פרנסה מסתובבת סביב עצמך עם ילד שלא הוכר על ידי אביו הנוכרי הזר הרסת את העתיד שלך ושלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון אישי

נעמה
    22/02/2008

קודם כל הוא לא גוי! הוא יהודי! לפי ההלכה היהודית ילד נחשב יהודי אם האמא יהודיה. ולהפך עם האבא יהודי והאמא גויה הילד נחשב לגוי.
    לדעתי כן תמשיכי עם ההריון. ואם את רוצה את הילד הזה לעצמך ושהוא יהיה רק שלך בלי שיום אחד תמצאי את עצמך בארץ זרה ובלי אפשרות לקחת איתך את הילד, כי האבא גם תובע משמורת
    כדי למנוע את זה את פשוט צריכה לגרום לקשר הזה למות לבד.
    לא בכעסים לא בפגיעות (כדי שהוא לא יחליט להתנקם בך וירצה גם את הילד) פשוט תתרחקי תהי קרירה. תני לו להבין שהאהבה נגמרה. שלא טוב לו כאן. שאין לו מה לחפש באזור שלך.
    תאמיני לי שהוא יעלם
    ואז אחרי שתלדי את הילד פשוט תעלמי גם את. תחליפי טלפון כתובת (אם את יכולה גם שם ושם משפחה.אבל זה קצת מסובך.)
    אבל העיקר תתחילי להתרכז במה שהכי חשוב בילד!
    תתחילי לדאוג לעצמך ולו.
    בסהכ קיבלת מתנה. ואני הייתי שומרת על המתנה הזו מכל משמר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה היועצות אינן עונות ?

לילי
    24/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת לבד במערכה. רוצה כך לתמיד?J

סיגל
    24/02/2008

לילי, מוזר איך חשבת להכנס להריון ולא הכנת תכניות מגירה לכל מצב אפשרי כשבן זוגך גם אינו יהודי, גם לא חי בארץ ומתרועע אתך אחת לחודש, ולא נבחן בבגרותו מולך מעולם. לא באמת חייתם יחד ובחנתם זוגיות אפשרית. מאוחר מידי היום להכות על חטא, אך את צריכה כעת להרגע, ולחשוב הכי צלול שתוכלי, על איך היית רוצה לראות את עצמך מגדלת ילד/ה לבדך, בעוד 5 שנים. בעוד 10 שנים וכו' ולדמיין את כל הפרטים. איך מבחינה כלכלית תעמדי בזה, האם תרצי לפגוש גבר אחר במועד מאוחר יותר, האם הבדידות שלך לא תיגבר בגלל הנטל הכלכלי וההתעסקות לבד עם ילד בכל מצב - של חולי או בכלל ביום יום.. האם את חושבת גם עליו, חסר האונים שתלוי בחוזק והבגרות של אימו, או רק בעצמך שצריכה צעצוע ולא חושבת מטר קדימה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור מעמיק מול עצמך

דורית כהן
    25/02/2008

לילי היקרה,
    אני מאוד מסכימה עם סיגל, הדרך בה קיבלתם את ההחלטה על הבאת ילד היתה כנראה לא ממש בשלה. הוא כנראה לא צפה מה זה אומר ולא הביא בחשבון שתהיי כה מרוכזת בהריון ולא פנוייה אליו, מה שמעיד על חוסר בשלות. כנראה זה היה יותר הצורך והיוזמה שלך והוא משום מה הצטרף, בלי לבחון זאת מול עצמו.
    אבל כיום, אני מציעה ממש לעשות מה שסיגל הציעה לך - לבחון היטב את המשמעות עבורך של הבאת ילד לעולם ללא תמיכת בן הזוג הזה, אבל להיות עד עולם קשורה אליו בצורה מסויימת. הרי הילד יגדל וירצה לדעת מי אביו ואולי ירצה לקשור איתו קשר, וקורה לפעמים שבגיל ההתבגרות, כאשר מסתכסכים עם ההורה שמגדל, דורשים לעבור לגור עם האב, ובמצב הזה זה הרבה יותר מסובך. מבלי להסתכל על הער, אותו לא ניתן לשנות, עלייך להתרכז בעתיד ולבחון האם זה מה שמתאים לך. מן הדברים שכתבת אני מתרשמת שאינך לגמרי שקולה, וכי לא הרבה זמן התבשלת עם המחשבה להביא ילד לבד. אני יכולה להציע לך לקחת כמה שיחות ייעוץ מול מישהו, כדי שיעזרו לך להיות מאוד כנה עם עצמך ולנקות את הרגשות שיש לך כלפי מה שקרה בעבר, ולהסתכל קדימה על מנת לבחון אם את באמת שלמה עם הבאת הילד עכשו לעולם בנסיבות אליהן נגררת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו