מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות פרק ב'פ10/07/2012
שלום רב,
אני נמצאת בקשר זוגי מזה תשעה חודשים, אולם אנו לא גרים ביחד. לי יש ילדה מתבגרת ולבן זוגי יש ילד אחד שגר רחוק.
בן זוגי נמצא בקשר טוב עם בתי אולם אף פעם לא היינו ביחד במשך מספר ימים. ההתלבטות שלי כרגע היא בקשר ליציאה לחופשה משותפת - מצד אחד בתי מעדיפה שאצא איתה לבד ואילו בן זוגי מעוניין שנצא ביחד וטוען שזה יקרב בינינו וישפר את היחסים עם הילדה. אני נמצאת בדילמה גדולה.
אודה על קבלת ייעוץ לגישה שבה אני צריכה לנהוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמר את הקיים
עדי בדיחי11/07/2012שלום פ' ובוקר טוב,
קודם כל נפלא שלבן זוגך ולביתך המתבגרת יש קשר טוב. זה דבר שיש לבנות אותו לאורך זמן (מישהו חדש בחיים של אמא שלי, מישהו "לוקח לי אותה", וכד'), ולכן מה שכבר נוצר הוא מצוין ויש לשמר אותו מכל משמר- אם כוונתך להמשיך בקשר רציני עם בן זוגך לאורך זמן. ככל שהוא יצבור אצלה נקודות טובות- כך היא תהיה לטובתך.
לגבי הסוגיה שהעלית, יש כמה דברים-
אחד הוא, לנסות להציע לה יום כיף של שתיכן בלבד, לא רק לעכשיו, אלא בכלל- אחת לחודש לדוגמה, בו ששתיכן יוצאות ומבלות- בית קפה, סרט, כל דבר שהיא אוהבת. וזה יכול להרגיע מעט את המקום הדחוף שלה לצאת רק איתך.
דבר שני, לשאול אותה למה היא רוצה לצאת לבד, ומה בדיוק היא תרגיש אם תצאו שלושתיכם- האם היא חוששת שתהיי רק איתו ולא תתייחסי אליה, וכד'. אם את רואה שיש הבנה מצידה ויש רצון מצידה לנסות בכל זאת לצאת יחד- עודדו אותה ותמצאי זמן להיות רק איתה גם בחופשה הזאת (כדי שהיא תחוש חוויה חיובית ותבוא איתכם שוב בעתיד). בכל אופן, ההמלצה שלי היא לא לעשות דברים שכרגע יכולים ליצור התנגדויות לבן זוגך- כי חשוב הקשר ביניהם, מאוד חשוב.
אני מאמינה שאם היא תתנגד נחרצות ולא תסכים בשום אופן לנסות חוויה משותפת של כמה ימים- בן זוגך יוכל להבין את זה, ולדחות את החוויה הזאת לשלב מתאים יותר. בכל אופן חשוב ליצור הידברות אמיתית עם הילדה, לשוחח איתה על הקשיים שלה ואיך היא תרגיש כן בנוח בחופשה- למשל, מה היית רוצה לעשות יחד? באיזה מצב את תחושי שייכת, וטוב איתנו..?
כך או כך, חשוב לשמר את הקשר הטוב שנוצר בין הילדה לבן זוגך. כל עוד זה ישמר והיא תאסוף חוויות טובות איתו- כך יהיה קל יותר גם בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)