נוטה לברוח

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נוטה לברוח
    אני
    11/07/2012

אני יוצאת חודש עם בחור אחרי תקופה יחסית ארוכה שלא יצאתי באופן רציף
    ואחרי זמן רב של יצאתי עם בחור "נכון עבורי".
    ועל פני השטח הכל בסדר, אנחנו מבלים ביחד מתקשרים ואני אפילו בכוונה ישר אומרת לו אם משהו קטן מפריע לי מניסיון העבר.
    הוא בחור חכם עם רגליים על הקרקע חלק מנושאי העניין דומים לשלי חלקם שונים
    הוא מבחינתו כבר די התאהב נראה לי... אבל אצלי יש ספקות
    אני מאוד דואגת לעצמאותי ומנסה אפילו בקיצוניות לדאוג לענייני ושלא תהיה התנגשות בין הקשר לביני, אך הקרבה הזו שיש עם בחור השאלה "מה עשית היום" מטריפה אותי ,כרגע אני בחופש מהלימודים, נמאס לי ,כבר, מזה שמישהו "צריך" לדעת ואני "צריכה" לדווח למישהו מה היה לי היום ומה קורה איתי... מבינה שזה מהתעניינות אבל עדיין...
    ואני לעומתו גם בגלל שהעבודה שלי די מסווגת לא ממש יכולה או גם לא ממש בא ממני להתעניין בו, אולי אני לא באמת מספיק יודעת איך להתעניין באדם שמולי, וזה יותר מורגש כשזה בחור שמדברים כל יום.
    אני שמה לב גם שאני לא מתקשרת אפשר לומר אפילו כמעט שאף פעם, אומנם כן מראה נוכחות קצת... אבל במידה המועטה האפשרית...
    וגם ממש מוזר לי העניין שיש פעמים שאני מרגישה שאין לנו מה לדבר שאני לא יודעת על מה לדבר איתו ושאולי זה פשוט הכיף בלהיות עם מישהו ולא יודעת אם דווקא איתו...
    הרגשה מוזרה שיש מישהו בחיים שלי וזה אולי סוג של "חונק או מלחיץ" אפילו...
    למרות שרציתי זוגיות הרבה זמן ועל פניו יש דברים טובים ,אני לא שם...

לא יודעת אם להישאר או לא... גם ככה אני במעברים בחיים שלי ונחמד לי אבל אולי לא מספיק ,או שאני באה עם דרישות ממש לא מציאותיות...
    ולמרות ה-כ-ל עדיין יש השוואה כולשהי לאקס, למרות שהוא לוקח ובגדול... אבל עדיין מוזר לי , ומניסיון רחוק אבל גם עם בחור שעל פני השטח היה נהדר בינינו ואז הפסקתי בגלל משהו שקרה, ובאיזשהו אופן מאוד לא פשוט למצוא בחור חמוד וטוב ,אז סוג של "מפחדת" להפסיד בחור חמוד וטוב שגם מתלהב ממני
    אבל מה אני עושה עם הרגשת הלחץ כשני נמצאת בקשר, ואולי אפשר לומר שזה תמיד היה עם כל בחור ...

אם זה בחור שנפגש הרבה עם בחורים אני מרגישה שאני לא מספיק נפגשת לעומתו
    עכשיו כשאני בחופש אני מרגישה שאני צריכה להצדיק את עצמי כי אני מספרת על זה למישהו... וביני לבין עצמי נחמד לי עם החיים שלי כרגע...
    תחושת הביקורת שלי על עצמי כשאני בקשר....

תודה על הקריאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נוטה לברוח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוטה לברוח - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    11/07/2012

אני יקרה,

נראה שהתחושות שלך די מבולבלות והדבר מוצא את ביטויו גם בפנייתך, באופן כתיבת הדברים.
    מחד, רצית זוגיות בחייך, זוגיות עם בחור אחד ולא עם "שותפים" מתחלפים, מאידך, כעת, כאשר את נמצאת בזוגיות יציבה יותר את חשה מעין לחץ ותחושת חנק.
    את כאילו רוצה אבל...לא לגמרי. אחד הדברים המאפיינים את ה"יחד" הוא השיתוף. כל אחד משני בני-הזוג משתף את השני, מתוך בחירה ורצון חופשי, בחוויותיו. השיתוף מאפשר מעורבות של אחד בחיי השני ותורם לקרבה וליצירת תחושת ה"יחד", כך שגם אם לא נמצאים יחד בכל רגע ולא חולקים יחד בכל החוויות, משתפים זה את זה בעשייה, במחשבות, בלבטים, בתחושות ובחוויות בזמן ה"לחוד" ומאפשרים לבן/בת הזוג להביע דעה ולחוש שותף ומעורב.
    את מתקשה לשתף את בן זוגך בחוויותייך לאורך היום, את אפילו כועסת כאשר הוא "מבקש דיווח". ההתעניינות הטבעית שלו גורמת לך לתחושת חוסר נוחות. בנוסף, את לא חשה כל צורך לדעת מה עבר עליו במהלך היום ואת גם לא מראה התעניינות ולא שואלת אותו. כך יוצא שלעיתים את חשה שאין לכם על מה לדבר. אם את לא משתפת, יוצרת תחושה של "לא צריכה לדווח לך" ולא מתעניינת בחוויותיו לא תוכלו ליצור שיחה קולחת, נינוחה ונעימה, שיחה אשר תאפשר לשניכם זמן איכות נעים ותחושה של רצון להיות יחד מתוך עניין וכיף משותף.
    ציינת כי אתם יחד כחודש. הקשר שלכם חדש יחסית. לאור זאת, אולי יש מקום לאפשר לקשר להתפתח ולהעמיק. אולי העובדה שהוא נמצא איתך כבר חודש ולא מאסת בו בחודש הזה מעידה על כך שבכל זאת הוא עשוי להיות נכון עבורך. אולם לא תוכלי לדעת זאת ו/או לחוש בכך אם לא תאפשרי שיתוף, מעורבות וקרבה.
    אם לאחר פרק זמן נוסף עדיין תחושי "שזה לא זה", שחררי. אולם, ראשית נסי לשחרר את עצמך לתוך הקשר לחלוטין, נסי להיות שם באמת, לא כאילו את עושה לו ולקשר טובה. נסי גם ליזום ולא רק להראות קצת נוכחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו