מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נמאס לי לשבת בבית!נשואה פלוס16/07/2012
נישאנו לפני שנה ולפני ארבעה חודשים נולד בננו הבכור. מתוק אמיתי! כרגע אני נשארת איתו בבית ובעלי עובד בעבודה שהוא בקושי מגיע הביתה וגם טס הרבה לחו"ל. אני מרגישה חנוקה. אני רוצה לצאת, לעשות דברים, אפילו בגדר סידורים לעצמי כמו סופר, קניות, קוסמטיקאית, חוג העשרה ועוד.. ואין לי זמן או אופציה כי אני כל הזמן לבד בבית. והמשפחה לא קרובה גיאוגרפית כדי לעזור.
אני מרגישה ממורמרת מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר אפשרויות
מוניקה הרשקוביץ16/07/2012נשואה פלוס יקרה,
ראשית, המון מזל-טוב!
לגבי תחושותייך...התחושות הנ"ל מאוד טבעיות ושכיחות ומלוות (כמעט) כל אם בראשית דרכה. עד לא מזמן היית אדון לעצמך ולזמנך ולפתע יש לך "בוס" חדש שעם כל כמה שהוא מתוק וכובש הוא לא מתחשב בצרכייך ובוודאי שלא ברצונותייך. כל כולו עסוק, כל הזמן, בסיפוק הצרכים והרצונות שלו.
בנוסף, לאושר הגדול מתלווה גם עבודה קשה ומחויבות סביב השעון.
הרצון והצורך שלך "להתאוורר", לשנות אווירה ולעסוק ולו לפרק זמן קצר במשהו אחר מובנים לחלוטין.
אחד הפתרונות הוא לצאת למקומות בהם יש פעילויות לפעוטות, הפעלות וכד'. במקומות שכאלה לא רק שתחווי חוויה שונה מהחוויה הביתית אלא גם תפגשי אמהות נוספות. תוכלי ליצור קשרים חברתיים חדשים ואף להתעדכן בשמות שמרטפיות בעלות ניסיון בהן תוכלי להיעזר מידי פעם לשעה-שעתיים על מנת לצאת ולעשות משהו למענך.
אפשרות נוספת היא לשלב את בנך בעשייה אחרת, כמו הסידורים אותם הזכרת בפנייתך. נכון שיציאה מן הבית עם תינוק כרוכה בהתארגנות שונה אך עם הזמן תתייעלי כך שההתארגנות תגזול פחות זמן. גם יציאה עם הילד לצורך סידורים או סיבוב בקניון עשויה להועיל לך ולאפשר לך להתלבש, להתאפר ולחוש אישה ולא רק אמא...אולי אף תוכלי להיפגש עם האמהות האחרות, מההפעלות לפעוטות, לקפה בבית קפה בחברתם של ילדיכם ואולי אף תוכלנה להיעזר זו בזו.
למיטב ידיעתי קיימים גם מקומות המקיימים חוגי העשרה ופעילות גופנית לאמהות טריות המספקים שירותי שמרטפות ו/או הפעלות לפעוטות במקביל לפעילות של האמהות, כך שאת תוכלי לעשות משהו עבורך בידיעה כי בנך נמצא בהישג יד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני פשוט מרגישה
נשואה פלוס18/07/2012שאני חייבת לעשות דברים גם בשביל עצמי כי אני מאבדת את העצמאות שהיתה לי קודם וזה ממש חונק אותי.
פעולה הכי פשוט של ללכת לקוסמטיקאית לעשות טיפולי שיער כבר לא עשיתי 4 חודשים אז מעבר להכל אני גם מרגישה מוזנחת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשואה פלוס
mosha18/07/2012מה איתך אישה צאי לקפה שכונתי בכיפפפפ אפשר עם הילד מה הבעיה לכי לים לכי לבריכה
תפנקי את עצמך.... כי אם לא את אפ אחד לא יעשה את זה בשבילך.......ואם בעלך בחו"ל אז בכלל את חופשיה תהני לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשחרר את תחושת המחנק
מוניקה הרשקוביץ18/07/2012נשואה פלוס יקרה,
את באמת חייבת לעשות למען עצמך! גם לטובת המראה אבל ראשית והכי חשוב למען הנשמה שלך והתחושה הטובה שלך לגבי עצמך. כאשר את תחושי "מלאה" רגשית ואנרגטית ולא מרוקנת, כפי שאת חשה כעת, כאשר תמלאי את המצברים ותשחררי את תחושת המחנק גם ילדך, בעלך וכל הסובבים אותך ירוויחו מכך.
עד אשר תקשרי קשרים חברתיים במקום מגוריך (עם אמהות אחרות, כפי שכתבתי לך בתגובתי הקודמת) ועד אשר תמצאי שמרטפית מהימנה ומומלצת אולי תוכלי לבדוק אם הספר/ית שלך מוכן/ה לבוא באופן חריג אלייך הביתה על-מנת לטפל בשערך.
לגבי הקוסמטיקאית ובאופן כללי כדי שיהיה לך קצת אוויר ותחושי מעט את ה"מרחבים", העלי את התחושות שלך מול בעלך ושתפי אותו במה שעובר עלייך. גייסי אותו לטובת העניין. כך, את תזכי בשעות החופש שלך למענך והוא יזכה בזמן איכות עם ילדכם. אני מאמינה שכאשר הוא בארץ הוא יוכל מידי פעם לצמצם את מספר שעות העבודה לטובת "שעות משפחה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי כמה עצות בשבילך..
שני23/07/2012תראי אני מאוד מבינה אותך, זה מאוד חשוב שיהיה קצת זמן לעצמך, אני תמיד חושבת שזה הזמן בשביל להתנתק קצת מהמרדף אחרי הזמן כדי לעשות את כל המטלות, עבודה וכל השאר, ואז לצאת שוב לעולם.
תראי אני למשל כבר לא הולכת לקוסמטיקאית. כי פשוט אין לי זמן לזה. בעלי קנה לי מכשיר להסרת שיער ואת עושה את זה מתי שאת רוצה.
כל ערב, תמיד אני מקדישה לעצמי שעה, ואף אחד לא מפריע לי. אם זה למקלחת טובה, לשתות קפה כמו שצריך, את יודעת, דברים שעושים לי טוב.
מקווה שעזרתי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
בן01/08/2012מה את יודעת לעשות ומאיפה את
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)