היי דורית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• היי דורית
    עדי
    19/07/2012

ראשית, תודה על דברייך בקשר לסקס הראשון. מאמין שהם יעזרו לי מאוד.
    קרה לי אתמול משהו, שאפילו אינו שייך לתחום הפורום, ומרגיש שאני חייב לספר לך.
    אני הולך לפסיכולוגית. היא אחת כזאת שמשתפת, שמדברת, ואני אוהב את זה.
    אז היא סיפרה לי שהיא בתחילת ההריון שלה.
    חשתי כאילו היא בעטה לי בביצים. כי בעבר הייתי מאוהב בה, והיא הסבירה מה שהסבירה, והמשכנו בטיפול. והוא עוזר לי. השלמתי עם זה שהיא לא תהייה בת זוגי, ומצאתי בת זוג אחרת. זאת שכתבתי עליה. ופתאום הידיעה על ההריון. כאילו, לא רק שאני לא, מישהו אחר כן. מישהו אחר אהב אותה, ונישק וליטף וגמר בתוכה.
    נכון שגם אני אחווה בקרוב מאוד מין, עם בת זוגי. ואני אוהב אותה מאוד. אבל לרגע ממש התקפלתי מהידיעה.
    קשה לי עם זה. ואין סיבה. ובכל זאת קשה לי.
    סמיכות המקרים למין הראשון בחיי, שיקרה עוד כמה ימים מן הסתם, מוזרה.
    אין קשר בין השניים. ובכל זאת, לתחושתי, יש.
    ומתחילת דבריי היום אני רודף אחרי הזנב של עצמי, ולא בטוח שהבהרתי את עצמי עד הסוף.
    את מבינה, בכל זאת, מה קורה כאן?.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי דורית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאהובים ישנים שמור מקום מיוחד בלב

דורית כהן
    22/07/2012

עדי היקר, התגובה שלך למה שהפסיכולוגית סיפרה לך היא די מובנת. זו מישהי שהיית מאוהב, בה, היו לך פנטזיות עליה, מן הסתם, והיא "התיישבה" לך במקום מאוד מסויים במוח, בתור אובייקט מיני בין היתר. לכן הידיעה הזאת יצרה קשר אסוציאטיבי מיידי עם סקס, ועם מחשבות מפורטות של מה נעשה שם וכו'. ומכיוון שכיום המחשבה על הסקס הצפוי לך כל כך מעסיקה אותך - הכל מתערבב לך עכשו ומבלבל אותך.
    נדמה לי שכמעט כל גירוי מחשבתי שניתן לקחת אותו לכיוון הסקס הצפוי לך - זה מה שיקרה בשלב זה משום שמחשבתך כל כך תפוסה בכך.
    להבדיל אלפי הבדלות, כאשר אתה מחליט לקנות מכונית מדגם מסויים - אתה פתאום מתחיל לראות את הדגם הזה בכל מקום, כי תשומת הלב שלך נמצאת בכיוון הזה. גם לפני כן יכולת להיתקל באותו דגם אך זה לא היה עובר את סף הקשב שלך...
    אני חושבת שאילו היית שומע את דברי הפסיכולוגית בזמן אחר - זה היה מרגש אותך במידה רבה, אבל אולי לא היית יוצר דווקא את רצף המחשבות הספציפי הזה ("מישהו אחר אהב אותה,ליטף אותה, גמר בתוכה...")

אבל מרגע שמחשבותיך לקחו אותך דווקא לשם, זה התערבב לך, ואולי העלה ספקות. כמו אולי אני עדיין מאוהב בפסיכולוגית?
    אבל לדעתי זה לא המצב. פשוט היא עדיין תופסת איזה מקום חשוב בליבך/ מוחך, בתור "אובייקט" שתמיד יעורר תגובות רגשיות וגופניות מסויימות. ככה זה עם אהובים ישנים. שמור לכולם מקום מרגש בלב, בסוג האסוציאציות שזכרונם מעורר בנו.

מקווה שזה מספיק ברור, וכי זה אולי יעזור לך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו